Avdelningschef Stadsmiljö

Du vill något. Det vill vi med! Vi vill skapa värde och bidra till livskvalitet för våra invånare, företag, organisationer och besökare. Vi gör det genom att lyssna, hjälpas åt, testa, lära oss och sen testar vi igen. Här är allt möjligt för dig som vill skapa, förändra, vårda, bygga, vägleda, utvecklas och göra skillnad. För Helsingborg är staden för dig som vill något.

Om arbetsplatsen

Stadsbyggnadsförvaltningen har ca 250 medarbetare som gemensamt ansvarar för att planera, bygga och förvalta framtidens Helsingborg. Stadsmiljöavdelningen är en av fyra avdelningar. Stadsmiljöavdelningen utformar och utvecklar Helsingborgs stadsmiljö och allmänna platser. Det handlar om grönområden, stränder, parker och torg, men också gator, gång- och cykelvägar.  Avdelningens roll är att bygga om och bygga nytt, utforma och utveckla allmänna platser i staden och göra staden mer trygg och tillgänglig.  Vi ser även till att den är vacker och lekfull, och smyckar staden med belysning, växter och andra estetiska inslag. Avdelningen har tre enheter: gestaltning och projektering, projekt samt trafik. Avdelningen har också en stödfunktion som fungerar som övergripande administrativt stöd och biträder avdelningschefen med ledning och utveckling av verksamheten. På avdelningen finns ca 60 medarbetare som bland annat arbetar som landskapsarkitekter, samhällsplanerare, trafikingenjörer, projektledare och projekteringsingenjörer.

Arbetsuppgifter

Vi söker nu dig som vill leda arbetet med att utforma och utveckla framtidens Helsingborg. Du vill vara med och skapa en pulserande och gemensam stad. Du hittar balansen i att bygga hållbart och attraktivt samtidigt som tillgänglighet och trygghet är viktiga frågor. Trafikmiljön ska långsiktigt bidra till att Helsingborg blir den globala och hållbara staden.

Välkommen att söka tjänsten som

CHEF FÖR STADSMILJÖAVDELNINGEN

Kvalifikationer

Du leder stadsmiljöavdelningen, som har i uppdrag att utveckla och levandegöra vår stad, att bygga de offentliga rummen för framtiden och utveckla trafikmiljön inför framtidens utmaningar. Stadsmiljöavdelningen agerar inom olika delar i stadsbyggnadsprocessen. Du ansvarar för budget och utformning av avdelningens mål och strategier, kopplat till stadens vision, samt driver utvecklingen avseende verksamhet och personal. Du representerar avdelningen men även förvaltningen i olika projekt och ingår i förvaltningens ledningsgrupp.

• Du brinner för ledarskap och har kunskap och förmåga inom styrning, ledning och organisation.
• Du leder genom dina enhetschefer.
• Som person är du drivande, motiverande och relationsskapande.
• Du ser möjligheter och kreativa lösningar
• Du ska kunna verka som en samlande kraft för avdelningen med en förmåga att delegera, stödja, stimulera och skapa gemenskap inom avdelningen.
• Du kan vara generalist med helhetssyn och har förmåga att agera i verksamhetens frågor.
• Din kännedom om stadsbyggnadsprocessen är god och du har ett intresse för allt från trafik till gröna frågor.
• Du har erfarenhet av att arbeta inom kommunal verksamhet och/eller politisk styrd organisation.
• Du har en akademisk bakgrund/relevant högskoleutbildning.

Som chef för stadsmiljöavdelningen brinner du för möjligheten att utveckla Helsingborg och du företräder avdelningen och förvaltningen i olika sammanhang.

Som medarbetare i Helsingborgs stad agerar du genom ledorden: Jag vill lyckas, jag skapar värde, jag samspelar och jag leder mig själv. 

Övrig information

Sista ansökningsdag:  17 december 2021

Anställningsform: Tillsvidare

Omfattning: Heltid

Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse

Varaktighet: Tillsvidare

Antal tjänster: 1

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Helsingborgs stad använder vi rekryteringsverktyget ReachMee. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan via ReachMee genom att klicka på ansökningslänken i annonsen. Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska kontakta rekryterande chef i annonsen som kommer guida dig vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka digitalt via ansökningslänken. Fackliga företrädare https://intranat.helsingborg.se/hr/samverkan-och-delaktighet/fackliga-foretradare/ Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Information

Referens:
2229

Publicerad:
2021-11-19

Omfattning:
Heltid

Ort:
Skåne län, Helsingborg

Förvaltning:
Stadsbyggnadsförvaltningen

Kontakt

Anna Möller

Stadsbyggnadsdirektör

phone 042-106112

Sofia Sörensen

HR chef

phone 042-105928

email sofia.sorensen@helsingborg.se

Elisabeth Persson

Vision, Stadsbyggnadsförvaltningen

phone 042106560

email elisabeth.persson@helsingborg.se

Christina Andersson

Sveriges ingenjörer, Saco

phone 042105240

email christina.andersson@helsingborg.se