Avdelningschef Uppleva & Lära Helsingborgs museum

Du vill något. Det vill vi med! Vi vill skapa värde och bidra till livskvalitet för våra invånare, företag, organisationer och besökare. Vi gör det genom att lyssna, hjälpas åt, testa, lära oss och sen testar vi igen. Här är allt möjligt för dig som vill skapa, förändra, vårda, bygga, vägleda, utvecklas och göra skillnad. För Helsingborg är staden för dig som vill något.

Kulturen är en viktig drivkraft för att göra Helsingborg till den mest attraktiva staden. Här bedrivs en aktiv och synlig kulturpolitik utifrån kulturinstitutionerna, de fria kulturutövarna och det civila samhällets engagemang. Förvaltningens publika verksamheter innefattar Helsingborgs bibliotek, Helsingborgs museer och Dunkers kulturhus. Tillsammans stöds de av gemensamma stabsfunktioner för kommunikation, administration, ekonomi och HR.

Om arbetsplatsen

Helsingborgs museum är samtidsorienterat, aktuellt och angeläget. Vi arbetar med frågor om kulturarvets roll i en långsiktig samhällsutveckling och dess betydelse för social och miljömässig hållbarhet. Museet är kommunalt och knutet till Helsingborg men har hela nordvästra Skåne som verksamhetsområde. Med våra regionala uppdrag finns vi på många platser och når många.

Inom museets breda verksamhet ryms besöksmålen Fredriksdals museer och trädgårdar och borgtornet Kärnan. Museet har omfattande arkiv, bibliotek, konst-, fotografi- och föremålssamlingar. Vi arbetar offensivt med kulturmiljö- och kulturlandskapsfrågor samt med förvaltning av stadens offentliga konst.

Helsingborgs museum är inne i ett spännande utvecklingsskede. Den 1 februari går vi in i en ny organisation och söker nu en avdelningschef för den nya avdelningen Uppleva & Lära. Avdelningen ansvarar för museets pedagogiska verksamhet, evenemang, program och butiker. Inom avdelningen finns även museets entréer, reception och snickeri.Du kommer att leda en grupp med delvis ny sammansättning och vara drivande i att implementera nya processinriktade arbetssätt.

Arbetsuppgifter

Som avdelningschef sitter du med i museets ledningsgrupp. Du har hela chefsskapet med verksamhets-, arbetsmiljö-, personal- och budgetansvar. Tillsammans med medarbetarna arbetar du systematiskt och kunskapsbaserat. Du ansvarar för förbättrings- och utvecklingsarbete och vill bidra till inspiration och nytänkande både utifrån ditt uppdrag men även verksamhetsövergripande.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har relevant högskole- eller universitetsexamen samt erfarenhet av lednings- och utvecklingsarbete, gärna från offentlig förvaltning. Du har en väldokumenterad ledarerfarenhet och du kan även visa på uppnådda goda resultat. Du arbetar resultatinriktat gällande verksamhetens mål och ekonomi samt organisationens utveckling.

Vi söker dig som är en nyfiken, modig och trygg som ledare med ett coachande och tillitsbaserat ledarskap. Dialog och struktur är naturliga verktyg i ditt ledarskap, samt att du har god förmåga att ta initiativ och planera ditt arbete. Som person är du relationsskapande och du arbetar aktivt för att se till att museets och kulturförvaltningens varumärke stärks och attraktiviteten ökar.

Vi erbjuder dig en arbetsplats med mycket vilja och hjärta! Vill du bli vår nya kollega?

 

Övrig information

Sista ansökningsdag:  2022-01-21

Anställningsform: Tillsvidare

Omfattning: 100%

Tillträdesdatum: snarast

Antal tjänster: 1

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Helsingborgs stad använder vi rekryteringsverktyget ReachMee. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan via ReachMee genom att klicka på ansökningslänken i annonsen. Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska kontakta rekryterande chef i annonsen som kommer guida dig vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka digitalt via ansökningslänken. Fackliga företrädare https://intranat.helsingborg.se/hr/samverkan-och-delaktighet/fackliga-foretradare/ Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Information

Referens:
2293

Publicerad:
2022-01-03

Omfattning:
Heltid

Ort:
Skåne län, Helsingborg

Förvaltning:
Kulturförvaltningen

Kontakt

Hans Bergfast

Verksamhetschef, Helsingborgs museum

phone 0732315205

Jessica Jönsson

DIK/SACO

phone 042-104519

Övriga fackförbund nås via Kontaktcenter

phone 042-10 50 00