Barnhandläggare med särskilt utredningsuppdrag till familjehemsenheten

Du vill något. Det vill vi med! Vi vill skapa värde och bidra till livskvalitet för våra invånare, företag, organisationer och besökare. Vi gör det genom att lyssna, hjälpas åt, testa, lära oss och sen testar vi igen. Här är allt möjligt för dig som vill skapa, förändra, vårda, bygga, vägleda, utvecklas och göra skillnad. För Helsingborg är staden för dig som vill något.

Socialförvaltningen i Helsingborg ansvarar för stadens individ och familjeomsorg. Vi har drygt 500 medarbetare som, med olika kompetenser, bidrar till att barn, unga och vuxna med olika typer av sociala problem och förutsättningar kan bli självständiga med livskvalité.

Socialförvaltningen har idag tre verksamhetsområden, Barn/Unga och Familj, Vuxen och Gemensamma resurser. I förvaltningen har vi även stödfunktioner som HR enheten, Serviceenheten, Kvalitetsenheten samt Ekonomienheten.

 

Har du en stark drivkraft att hjälpa barn till en trygg uppväxt och goda livsmöjligheter? Är du kreativ och modig? Sök jobbet som handläggare på familjehemsenheten om du vill ha ett viktigt jobb på en stimulerande arbetsplats!

Om arbetsplatsen

Familjehemsenheten är en del av verksamhetsområdet Barn/Unga och Familj. Vårt uppdrag är att säkerställa att barn och unga som placeras utanför hemmet får sina behov tillgodosedda så att de kan växa och utvecklas. Det finns utmaningar och möjligheter som kräver att vi ständigt utvecklar vårt arbete, och vi har en stark drivkraft att hitta nya vägar och metoder. I vårt pågående utvecklingsarbete är barnets rätt och det tredelade föräldraskapet viktiga begrepp.

På enheten arbetar ungefär 35 medarbetare uppdelade i två team som leds av varsin sektionschef. Inom teamen finns tre olika funktionsområden: jour- och rekrytering, barnhandläggare och familjehemshandläggare. Vi har även två Skolfam-team som är kopplade till enheten.

Du blir kollega med barn- och familjehemshandläggare i ett av teamen. Vid din sida har du även sektionschef som stöttar dig i ditt dagliga arbete, tillgång till våra egna jurister samt extern handledning. När du börjar hos oss får du en gedigen introduktion av sakkunnig, som kommer vara ett fortsatt stöd framåt. Du kommer även att få ta del av introduktionsprogrammet Yrkesresan Yrkesresan | SKR

I rollen kommer du kunna utmana tankesätt och kulturer och ha stor möjlighet att påverka. Vi erbjuder en stimulerande arbetsplats med erfarna kollegor där vi har roligt tillsammans trots det tuffa och utmanande arbetet, och där ömsesidig tillit är en självklarhet. Du har förmåner så som hög friskvårdsersättning, flexibel arbetstid, förkortad arbetstid på sommaren, möjlighet till semesterväxling och distansarbete, samt tillgång till gym. 

Arbetsuppgifter

Arbetet innebär, att på ett analytiskt och reflekterande sätt, följa upp vården av familjehemsplacerade barn och ungdomar. Du blir en extra resurs i ärenden där det uppstår ett utredningsbehov, vilket innebär att hålla i barnsamtal, göra skyddsbedömningar och bedömningar kring umgänge. Du kommer vidare sköta den löpande dokumentationen i ärenden, göra överväganden och omprövningar av vård samt vara delaktig i utredningar.

Du behöver vara beredd på att ibland arbeta kvällstid.

Kvalifikationer

För att klara av rollen som handläggare behöver du ha;

Socionomexamen.

Minst tre års erfarenhet av myndighetsutövning inom barn och unga.

God kännedom om de lagar som styr arbetet med placerade barn.  

Goda kunskaper i svenska i både tal och skrift, samt god dokumentationsförmåga.

Meriterande;

Arbete med barn som är placerade i familjehem.

Arbete med BBIC

Erfarenhet av Procapita och LifeCare

Personliga kvalifikationer;

Förmåga till en helhetssyn och flexibilitet

Vara målinriktad och kunna arbeta effektivt mot deadlines

Ansvarstagande och kunna arbeta självständigt

Relationsskapande och prestigelös

Stabil och trygg i dig själv

Övrig information

Du behöver ha körkort och köra bil för att kunna utföra arbetsuppgifterna. 

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Intervjuer kommer att ske löpande.

Sista ansökningsdag:  2023-09-29

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse

Varaktighet: Tillsvidare

Antal tjänster: 1

Vi välkomnar dig som vill göra skillnad för våra barn och ungdomar!

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Helsingborgs stad använder vi rekryteringsverktyget ReachMee. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan via ReachMee genom att klicka på ansökningslänken i annonsen. Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska kontakta rekryterande chef i annonsen som kommer guida dig vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka digitalt via ansökningslänken. Fackliga företrädare https://intranat.helsingborg.se/hr/samverkan-och-delaktighet/fackliga-foretradare/ Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Information

Referens:
4517

Publicerad:
2023-09-15

Omfattning:
Heltid

Ort:
Skåne län, Helsingborg

Förvaltning:
Socialförvaltningen

Kontakt

Sara Svegin Öhman

Sektionschef

0768-718021

sara.sveginohman8@helsingborg.se

Vision Facklig organisation

0730-64 69 10

exp@vision-helsingborg.se

Cecilia Cederström

SSR (facklig organisation)

cecilia.cederstom@helsingborg.se

Mounir Mansour

Kommunal (facklig organisation)

0732-31 55 41

mounir.mansour@helsingborg.se

Kontakta kommunen — en väg in

När du kontaktar oss är det kommunvägledarna på Helsingborg kontaktcenter som tar hand om dina frågor. Ditt ärende sparas och blir en allmän handling som kan komma att läsas av andra. Du hittar information om hur Helsingborgs stad behandlar personuppgifter längst ner på sidan.

Helsingborgs stad i sociala medier:
Facebook
Instagram
Linkedin

Öppettider

Måndag–onsdag: 08.00 - 17.00

Torsdag: 08.00 - 18.00

Fredag: 08.00 - 17.00

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Chatta

Få svar direkt – chatta med en kommunvägledare.

Besök

Besök oss på Helsingborg Kontaktcenter på Stortorget 17.

Ring

Prata med en kommunvägledare på telefon 042-10 50 00.