Barnskötare till Slottsvångens förskolor

Du vill något. Det vill vi med! Vi vill skapa värde och bidra till livskvalitet för våra invånare, företag, organisationer och besökare. Vi gör det genom att lyssna, hjälpas åt, testa, lära oss och sen testar vi igen. Här är allt möjligt för dig som vill skapa, förändra, vårda, bygga, vägleda, utvecklas och göra skillnad. För Helsingborg är staden för dig som vill något.

Helsingborgs stads skolor är en resursstark och värdestyrd organisation. Här blir du som medarbetare en viktig del i vår gemensamma vision att skapa den bästa skolan för varje barn och elev. https://skoljobb.helsingborg.se/

Om arbetsplatsen

Slottsvångens förskolor består av Gräshoppans- , Slottsvångens- , Tornérhjelms-  samt Trollsländans förskola,  vi är idag 71 medarbetare som välkomnar ca 280 barn med familjer.

På våra förskolor vill vi skapa en positiv miljö dit barnen med familjer kommer med glädje och barnen känner en lust att lära. Vi har en levande värdegrund och arbetar aktivt utifrån våra 4G: Glädje, Genus, Gemenskap och Grogrund för lärande.

Förskolorna arbetar språkutvecklande och skapar förutsättningar för att utmana, stödja och stimulera barnen att kommunicera genom olika språk och uttryckssätt. 

Vill du veta mer om våra förskolor, läs mer här:

Vi på Slottsvången eller här, Tornérhjelms förskola, Trollsländans förskola eller

Gräshoppans förskola

Arbetsuppgifter

På Slottsvångens förskolor välkomnas du till ett positivt arbetsklimat, kompetenta kollegor och en tydlig värdegrund. 

Du kommer att arbeta på någon av våra förskolor, vi kan också ha ett behov av en mer flexibel lösning där du arbetar på flera av våra förskolor.

Vi söker nu en kollega med lika värderingar. Som medarbetare hos oss är du viktig och får möjligheter att bidra med din kompetens och kunskap i olika sammanhang med reflektion och delakultur i fokus.Vi är ett interkulturellt område där många olika språk och kulturer möts och detta ser vi som en tillgång i vårt arbete.

Tillsammans med dina kollegor driver och utvecklar du förskoleverksamheten , här är barns delaktighet och inflytande ett självklart inslag i det dagliga arbetet. Med utgångspunkt utifrån våra 4G; Glädje, Gemenskap, Genus och Grogrund till det livslånga lärande, ger vi alla barn rätt till en god utbildning i en trygg miljö.

Är detta något för dig? Då är du varmt välkommen till oss!

Kvalifikationer

Vi söker dig som är examinerad barnskötare med specialpedagogiskt intresse och som har arbetat framgångsrikt med barn med särskilda behov. Du behöver ha en längre beprövad erfarenhet, minst 3 års erfarenhet, och erfarenhet av arbete med barn med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar. Du använder TAKK och bildstöd som en naturlig del av undervisningen. Du har stor erfarenhet av och tar ansvar för en tydliggörande pedagogik där struktur och förberedelser skapar en trygg vardag.

Vi välkomnar alla specialpedagogiska kompetenser och ställer oss positiva till om du har ett särskilt intresse för exempelvis språk, drama, musik, skapande. Du är en positiv och nyfiken kollega som kan samarbeta väl på alla nivåer och välkomnar olikheter. Du har kunskap kring barns utveckling och lärande och ser undervisning och pedagogisk dokumentation som en naturlig del av ditt arbete.

För att trivas och lyckas hos oss krävs ett genuint engagemang, en stor nyfikenhet för att göra skillnad för våra framtida samhällsmedborgare.

Välkommen med din ansökan redan idag!

Övrig information

Sista ansökningsdag: 20221206

Anställningsform: Tillsvidare

Omfattning: 100%

Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse

Antal tjänster: 2 – 3

I Helsingborgs stad gillar vi olika. Vi strävar efter att våra medarbetare ska spegla våra invånare och värnar om det värde som jämn könsfördelning samt mångfald tillför våra verksamheter. Tjänsten tillsätts under förutsättning att tjänsten inte behöver tas i anspråk för redan tillsvidareanställda medarbetare. Om du blir erbjuden tjänst inom förskola och skola eller öppen fritidsverksamhet ska du uppvisa giltigt utdrag från polisens belastningsregister För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Helsingborgs stad använder vi rekryteringsverktyget ReachMee. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan via ReachMee genom att klicka på ansökningslänken i annonsen. Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska kontakta rekryterande chef i annonsen som kommer guida dig vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka digitalt via ansökningslänken. Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Information

Referens:
3586

Publicerad:
2022-11-22

Omfattning:
Heltid

Ort:
Skåne län, Helsingborg

Förvaltning:
Skol- och fritidsförvaltningen - Verksamhetsområde 3

Kontakt

Lina Johansson

Rektor

phone 042-103687

email lina.johansson2@helsingborg.se

Amelie Nygren

Bitr. rektor

email amelie.nygren2@helsingborg.se

Facklig företrädare: Kommunal

phone 010-442 79 51