The application period for this reqruitment has ended.

Biträdande rektor 7-9 sökes till Tågaborgsskolan

Du vill något. Det vill vi med! Hos oss går vi från vilja till handling så här har du alla förutsättningar att påverka och få saker gjorda. Vi lyssnar, hjälps åt och jobbar för att dra åt samma håll. Här finns möjligheterna för dig som vill skapa, bygga, förändra, uppleva och utvecklas. Helsingborg är staden för dig som vill något. Helsingborgs stads skolor är en resursstark och värdestyrd organisation. Här blir du som medarbetare en viktig del i vår gemensamma vision att skapa den bästa skolan för varje barn och elev.

Om arbetsplatsen

Tågaborgsskolan är en grundskola i centrala Helsingborg. Här går ca 580 elever från årskurs F-9. Vi erbjuder en arbetsplats i nybyggda och kreativa lokaler, och medarbetare som vill på riktigt.

Vår utgångspunkt är att framtiden kommer att se annorlunda ut. Som biträdande rektor hos oss förväntas du leda en skola som ger våra elever de bästa förutsättningarna att möta framtiden. Det kräver annorlunda arbetssätt, mod och nyfikenhet, och att du arbetar med verkligheten som utgångspunkt. På Tågaborgsskolan arbetar vi med mer arbetstid för lärare förlagd till skolan, ett lokalt kollektivavtal. Den utökade reglerade tiden skall användas till gemensamt arbete för verksamhetsutveckling och ökad måluppfyllelse. På Tågaborgsskolan arbetar lärarna i Team för att utvecklas och lära tillsammans. Våra medarbetare är drivna och kompetenta och samarbetet på skolan ger våra elever de bästa förutsättningarna för att lyckas. 

Vill du utveckla och driva skolan tillsammans med oss är du varmt välkommen till Tågaborgsskolan!

Klicka här för att läsa mer om oss!

Arbetsuppgifter

Vi söker en biträdande rektor för Team 7-9, med ansvar för IKT samt schemaläggning. Du ingår i en ledningsgrupp som består av rektor och biträdande rektor för Team F-6 och fritidshemmet. Ledningsguppens primära uppgift är att leda skolutveckling och leda det pedagogiska utvecklingsarbetet med fokus på ökad måluppfyllelse.

Tågaborgsskolan är en skola som vågar sticka ut och prova nya vägar. Vi vill att du, tillsammans med ledningsgruppen och medarbetare, värnar om den nybyggaranda som präglar verksamheten och kanaliserar den i ökad måluppfyllelse.

Som biträdande rektor har du lednings- utvecklings- uppföljnings- och samverkansansvar. Du förväntas vara en närvarande chef som bygger goda relationer med såväl medarbetare och vårdnadshavare. Du kommer att ha personalansvar för cirka 28 medarbetare.

Kvalifikationer

Vi söker dig som vill och kan driva, leda och utveckla!

Det är ett krav att:

Du ska ha aktuell erfarenhet som biträdande rektor med verksamhets-, personal- och ekonomiansvar inom grundskolans högre stadier och/eller gymnasiet.

Du ska ha pedagogisk högskoleutbildning. Utbildningen har inriktning årskurs 7-9 alternativt har du arbetat som pedagog i de högre stadierna. Vidare ska du ha påbörjat eller slutfört rektorsprogrammet. Du ska ha erfarenhet av systematiskt kvalitetsarbete samt utvecklingsarbeten.

Vi vill att:

Du har förmågan att ta tillvara medarbetarnas kompetens, erfarenhet och engagemang och får dem att växa som team men också individuellt som pedagoger. Du är en relationsdriven ledare som kombinerar höga förväntningar med personlig omtanke och empati. Du är bra på att lyfta dina medarbetare och få dem att växa. Du vet att framgång går via medarbetarna.

Du har ett tydligt uppdragsfokus, och du ser det systematiska kvalitetsarbetet som motorn i utvecklingsarbetet. Du tar med andra ord reda på utvecklingsbehoven innan du går in i görandet.

Du är bra på att gå från ord till handling, du har mod och uthållighet och du står stadigt även när det blåser.

Du har erfarenhet av schemaläggning samt kunskap och intresse för att ansvara och driva frågor inom IKT.

Övrig information

Sista ansökningsdag:  200803

Anställningsform: Tillsvidare

Omfattning: 100%

Tillträdesdatum: Snarast enligt överenskommelse

Varaktighet: Tillsvidare

Antal tjänster: 1

Kontaktuppgift facklig representant: Skolledarförbundet 042-10 24 01, Vision 042-10 50 93

I Helsingborgs stad gillar vi olika. Vi strävar efter att våra medarbetare ska spegla våra invånare och värnar om det värde som jämn könsfördelning samt mångfald tillför våra verksamheter. Tjänsten tillsätts under förutsättning att tjänsten inte behöver tas i anspråk för redan tillsvidareanställda medarbetare. Om du blir erbjuden tjänst inom förskola och skola eller öppen fritidsverksamhet ska du uppvisa giltigt utdrag från polisens belastningsregister För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Helsingborgs stad använder vi rekryteringsverktyget ReachMee. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan via ReachMee genom att klicka på ansökningslänken i annonsen. Har du några frågor kan du kontakta kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.
{