Byggnadsinspektör – tidsbegränsad anställning

Du vill något. Det vill vi med! Vi vill skapa värde och bidra till livskvalitet för våra invånare, företag, organisationer och besökare. Vi gör det genom att lyssna, hjälpas åt, testa, lära oss och sen testar vi igen. Här är allt möjligt för dig som vill skapa, förändra, vårda, bygga, vägleda, utvecklas och göra skillnad. För Helsingborg är staden för dig som vill något.

Om arbetsplatsen

På bygglovsenheten i Helsingborg är vi 25 medarbetare. Bygglovsenheten ingår i avdelningen för stadsplanering som även omfattar detaljplan, översiktsplan, lantmäteri samt kart- och mätenheten. Vi är en del i Stadsbyggnadsförvaltningen som planerar, bygger och förvaltar Helsingborgs stads stadsmiljöer och grönstruktur.

Vårt arbete syftar till att främja en god gestaltad miljö och en långsiktigt hållbar utveckling för dagens helsingborgare och kommande generationer. Bygglovsenheten ansvarar bland annat för bygglov, rådgivning, tillsyn m m. Vi arbetar utifrån kundnytta och strävar alltid efter att förenkla för alla utan att göra avkall på rättssäkerheten.

Arbetsuppgifter

Vi erbjuder dig ett stimulerande och utvecklande arbete med stort eget ansvar. På bygglovsenheten har vi en bred kompetens och som byggnadsinspektör är du delaktig i att skapa en bra livsmiljö i Helsingborg. Du kommer att arbeta i ett utav våra två team. I teamet arbetar du tillsammans med bygglovsarkitekter, bygglovshandläggare samt övriga byggnadsinspektörer. Rollen är utåtriktad och innebär många kontakter med allmänhet, byggare och konsulter. Som byggnadsinspektör har du en viktig roll i Helsingborgs utveckling. Du deltar i hela lovprocessen och handlägger start- och slutbesked inom bygglovsprocessen. I arbetet ingår att hålla tekniskt samråd, utföra arbetsplatsbesök, hålla slutsamråd samt ge service till såväl allmänhet som professionella byggföretag i form av råd och upplysningar.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är byggnadsingenjör eller civilingenjör eller har annan utbildning som av oss bedöms likvärdig. Kunskap om plan- och bygglagen, byggnadsteknik, byggnadsvårdsfrågor eller juridik är meriterande. Tidigare erfarenhet från kommunal verksamhet är önskvärt. Vi söker dig som är strukturerad, ser vad som behöver prioriteras, slutför det som påbörjats och håller deadlines. Eftersom rollen innefattar många olika kontakter behöver du ha förmågan att skapa goda relationer till både kunder, kollegor och samarbetspartners. Du har lätt för att fokusera på kundens behov och uppnå god kundtillfredsställelse. Vi söker dig som ställer höga krav på både kvalitet och produktivitet i ditt arbete. I rollen som byggnadsinspektör behöver du ha goda kommunikativa förmågor i tal och skrift. Du kan formulera dig väl på svenska och samspela med andra i olika sammanhang, där du anpassar dig efter situationen, syftet och mottagaren. Då vi jobbar med automatiserade processer i vår bygglovshantering krävs en förståelse och ett intresse för att utnyttja de digitala systemen fullt ut. B-körkort är ett krav.

Vi erbjuder dig ett omväxlande och stimulerande arbete med många kontakter inom och utanför vår organisation. Vi strävar efter en organisation som kännetecknas av jämställdhet och mångfald i alla avseenden. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar dig att söka jobb hos oss. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrig information

Sista ansökningsdag:  28 oktober 2021

Anställningsform: Tidsbegränsad

Omfattning: Heltid

Tillträdesdatum: Snarast

Varaktighet: 2022-10-31

Antal tjänster: 1

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Helsingborgs stad använder vi rekryteringsverktyget ReachMee. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan via ReachMee genom att klicka på ansökningslänken i annonsen. Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska kontakta rekryterande chef i annonsen som kommer guida dig vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka digitalt via ansökningslänken. Fackliga företrädare https://intranat.helsingborg.se/hr/samverkan-och-delaktighet/fackliga-foretradare/ Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Information

Referens:
2112

Publicerad:
2021-10-14

Omfattning:
Heltid

Ort:
Skåne län, Helsingborg

Förvaltning:
Stadsbyggnadsförvaltningen

Kontakt

Ingegerd Persson

Enhetschef

phone 042-105864

email ingegerd.persson2@helsingborg.se

Catharina Hedman

HR konsult

phone 042-105829

email catharina.hedman@helsingborg.se

Elisabeth Persson

VISION

phone 042106560

email elisabeth.persson@helsingborg.se

Christina Andersson

Sveriges ingenjörer, Saco

phone 042105240

email christina.andersson@helsingborg.se