Byggnadsinspektör

Du vill något. Det vill vi med! Vi vill skapa värde och bidra till livskvalitet för våra invånare, företag, organisationer och besökare. Vi gör det genom att lyssna, hjälpas åt, testa, lära oss och sen testar vi igen. Här är allt möjligt för dig som vill skapa, förändra, vårda, bygga, vägleda, utvecklas och göra skillnad. För Helsingborg är staden för dig som vill något.

Om arbetsplatsen

Är du en lagspelare med stort kundfokus? Då vill vi ha med dig i vårt gäng!

Vi söker nu en kommunikativ byggnadsinspektör till bygglovsenheten. Tillsammans med oss vill du skapa värde och vägleda våra kunder genom byggprocessen. Du är en fena på byggteknik och kan på ett enkelt sätt förklara bygglagstiftningens krav även för den som aldrig byggt förut.

På bygglovsenheten  i Helsingborg är vi 25 medarbetare. Bygglovsenheten ingår i avdelningen för stadsplanering som även omfattar detaljplan, översiktsplan, lantmäteri samt kart- och mätenheten. Vi är en del av Stadsbyggnadsförvaltningen som planerar, bygger och förvaltar Helsingborgs stads stadsmiljöer och grönstruktur.

Vårt arbete syftar till att främja en god gestaltad miljö och långsiktigt hållbar utveckling för dagens helsingborgare och kommande generationer. Bygglovsenheten ansvarar bland annat för , bygglov , förhandsbesked, anmälan, tillsyn och rådgivning. Vi arbetar utifrån ett kundperspektiv och strävar efter att förenkla utan att göra avkall på god gestaltning, rättssäkerhet samt säkerhet och hälsa. På bygglovsenheten har vi en bred kompetens och en kultur där vi hjälps åt och lär av varandras olikheter och styrkor. 

Arbetsuppgifter

Vi erbjuder dig ett stimulerande och utvecklande arbete med stort eget ansvar. Du kommer att arbeta i ett av våra två team tillsammans med andra byggnadsinspektörer, bygglovsarkitekter och bygglovshandläggare. Rollen är utåtriktad och innebär många kontakter med allmänheten, byggare och konsulter. Som byggnadsinspektör har du en viktig roll i Helsingborgs utveckling och är delaktig i att skapa en bra livsmiljö för helsingborgarna. Du deltar i hela lovprocessen och handlägger start- slutbesked inom byggprocessen. I arbetet ingår att hålla tekniska samråd, åka ut på arbetsplatsbesök, hålla slutsamråd samt ge service i form av råd och upplysningar till såväl allmänheten som professionella byggföretag. I arbetsuppgiftrerna ingår även tillsyn tillsyn av ovårdade tomter och fastigheter.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är byggnadsingenjör eller civilingenjör eller annan utbildning som av oss bedöms likvärdig. Du behöver ha goda kunskaper i byggteknik och en vana att läsa och tolka ritningar samtidigt som du är väl insatt i plan- och bygglagen, boverkets byggregler och boverkets konstruktionsregler. Det är även önskvärt att du har tidigare erfarenhet från kommunal verksamhet. Vi söker dig som är struktureradx, ser vad som behöver prioriteras, slutför det som påbörjats och håller deadlines. Eftersom rollen innebär många olika kontakter behöver du ha förmågan att skapa goda relationer till både kunder, kollegor och samarbetspartners. Du har lätt för att fokusera på kundernas behov och ställer höga krav på både kvalitet och produktivitet i ditt arbete. I rollen som byggnadsinspektör behöver du ha goda kommunikativa förmågor i tal och skrift. Du kan formulera dig väl på svenska och samspela med andra i olika sammanhang där du anpassar dig efter situationen, syftet och mottagaren. Då vi jobbar med automatiserade processer i vår bygglovshantering krävs förståelse och ett intresse för att utnyttja de digitala systemen fullt ut. B-körkort är ett krav.

Vi ser att olikheter berikar och strävar efter en organisation som kännetecknas av jämställdhet och mångfald i alla avseenden. Vi lägger stor vikt på personlig lämplighet.

Välkommen med din ansökan!

 

Övrig information

Sista ansökningsdag:  2022-10-12

Anställningsform: Tillsvidare

Omfattning: Heltid

Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse

Varaktighet: Tillsvidare

Antal tjänster: 1

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Helsingborgs stad använder vi rekryteringsverktyget ReachMee. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan via ReachMee genom att klicka på ansökningslänken i annonsen. Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska kontakta rekryterande chef i annonsen som kommer guida dig vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka digitalt via ansökningslänken. Fackliga företrädare https://intranat.helsingborg.se/hr/samverkan-och-delaktighet/fackliga-foretradare/ Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Information

Referens:
3380

Publicerad:
2022-09-20

Omfattning:
Heltid

Ort:
Skåne län, Helsingborg

Förvaltning:
Stadsbyggnadsförvaltningen

Kontakt

Björn Bensdorp Redestam

Avdelningachef

phone 042-105491

email bjorn.bensdorp-redestam@helsingborg.se

Elisabeth Persson

Vision, Stadsbyggnadsförvaltningen

phone 042106560

email elisabeth.persson@helsingborg.se

Christina Andersson

Sveriges ingenjörer, Saco

phone 042105240

email christina.andersson@helsingborg.se