Dataskyddsombud / stadsjurist med inriktning digitalisering

Du vill något. Det vill vi med! Vi vill skapa värde och bidra till livskvalitet för våra invånare, företag, organisationer och besökare. Vi gör det genom att lyssna, hjälpas åt, testa, lära oss och sen testar vi igen. Här är allt möjligt för dig som vill skapa, förändra, vårda, bygga, vägleda, utvecklas och göra skillnad. För Helsingborg är staden för dig som vill något.

Stadsledningsförvaltningen har cirka 450 medarbetare och leds av vår biträdande stadsdirektör. För att kunna utföra vårt uppdrag är vi organiserade i sju avdelningar. Vår förvaltning har ett viktigt och spännande uppdrag där vi finns till för andra – för kollegor, andra förvaltningar, helsingborgaren och företagen, för att nämna några.
Stadsledningsförvaltningen ska
• leda, utveckla och samordna kommunens verksamhet inom övergripande och gemensamma områden.
• erbjuda tjänster och produkter som efterfrågas av kommunstyrelsen, förvaltningar och bolag, inklusive gemensamma funktioner som riktar sig direkt till helsingborgarna.
• i samverkan med externa parter skapa förutsättningar för en positiv utveckling av Helsingborg.

Om arbetsplatsen

Helsingborgs stad söker nu ett dataskyddsombud/stadsjurist med inriktning på digitalisering. Du kommer att tillhöra stadsjuridiska enheten som ingår i avdelningen juridik och service på stadsledningsförvaltningen. I dag arbetar en chefsjurist, fyra stadsjurister och en utredare på enheten. Din arbetsplats blir centralt på Helsingborgs rådhus. 

Enhetens uppdrag är att leda och samordna Helsingborgs stads juridiska verksamhet på ett rättssäkert sätt och att tillvarata stadens juridiska intressen. Stadsjuristerna verkar inom flera rättsområden och ansvarar för att ge juridiskt stöd till nämnder, förvaltningar och stadens bolag samt agerar ombud i rättsliga processer.

Arbetsuppgifter

I arbetet som dataskyddsombud/stadsjurist med inriktning på digitalisering är du, tillsammans med oss andra stadsjurister, stadens specialist inom dataskyddsfrågor. I uppdraget ingår bland annat att fullgöra de uppgifter som åligger dataskyddsombudet enligt EU:s dataskyddsförordning för Helsingborgs stads samtliga nämnder. Dina arbetsuppgifter innefattar att övergripande driva stadens dataskyddsarbete samt att hjälpa stadens nämnder att uppfylla sina skyldigheter utifrån dataskyddsförordningens bestämmelser. Du kommer att beredas stora möjligheter att själv utforma på vilket sätt stadens dataskyddsarbete ska bedrivas. Du förväntas identifiera utvecklingsbehov, ge råd vid genomförande av konsekvensbedömningar samt vid behov delta i genomförandet av dessa.

I arbetet ingår även att planera och genomföra utbildningar avseende dataskyddslagstiftningen och angränsande lagstiftning samt upprättande och implementering av interna styrdokument. Vidare bistår du med juridisk kompetens i stadens löpande digitaliseringsarbete. Du ges även möjlighet att bereda andra juridiska frågeställningar som hanteras av stadsjuridiska enheten, till exempel offentlighet och sekretess och kommunalrätt. På stadsjuridiska enheten sätter vi stor vikt vid samarbete och löser ofta juridiska frågeställningar gemensamt. Du kommer även att samarbeta nära andra jurister ute på förvaltningarna och med medarbetare inom andra kompetensområden, framförallt medarbetare på digitaliseringsavdelningen och verksamhetsutvecklare vid stadens olika förvaltningar.

En förutsättning för att lyckas i rollen är att du trivs att samarbeta med andra yrkesroller och att du, utan att ge avkall på hög juridisk kvalitet, är öppen och lyhörd för att pröva dina rättsliga resonemang mot verksamhetens behov och krav. Du måste därför kunna kombinera hög integritet med prestigelöshet och ett genuint intresse för att förstå andra aspekter än rent rättsliga av de frågor du arbetar med.

Kvalifikationer

Du som söker tjänsten ska ha juristexamen/jur. kand. och har erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete från advokatbyrå, bolag eller offentlig förvaltning. Fördjupade kunskaper inom dataskyddslagstiftning och angränsande rättsområden samt minst två års praktisk erfarenhet av arbete inom området dataskydd krävs. Erfarenhet av tidigare arbete som dataskyddsombud inom offentlig eller privat verksamhet samt kunskap inom sekretesslagstiftning och kommunalrätt är meriterande.

Ditt arbetssätt präglas av att du är analytisk, engagerad, lösningsfokuserad och utvecklingsorienterad. Du har förmåga att arbeta på ett självständigt och strukturerat sätt och du har mycket god förmåga att uttrycka dig såväl muntligt som skriftligt. Eftersom arbetet innebär många kontakter förutsätts du ha en serviceinriktad läggning och vara pedagogisk i din kommunikation. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrig information

Sista ansökningsdag: 2021-12-12. Urval och intervjuer sker löpande. 

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid, 100%

Tillträdesdatum: Tillträde enligt överenskommelse

Antal tjänster: 1

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Helsingborgs stad använder vi rekryteringsverktyget ReachMee. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan via ReachMee genom att klicka på ansökningslänken i annonsen. Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska kontakta rekryterande chef i annonsen som kommer guida dig vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka digitalt via ansökningslänken. Fackliga företrädare https://intranat.helsingborg.se/hr/samverkan-och-delaktighet/fackliga-foretradare/ Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Information

Referens:
2179

Publicerad:
2021-11-26

Omfattning:
Heltid

Ort:
Skåne län, Helsingborg

Förvaltning:
Stadsledningsförvaltningen - Avdelningen för juridik och service

Kontakt

Mikael Svegland

Chefsjurist

phone 073-743 65 02

email mikael.svegland@helsingborg.se

Robert Lexeklint

Fackligt företrädare, Vision

email robert.lexeklint@helsingborg.se

Cecilia Holm

Facklig företrädare, SACO

email cecilia.holm1@helsingborg.se

Övriga fackförbund nås via Kontaktcenter

phone 042-10 50 00