Drottninghögsskolan söker två lärare till Fritidshemmet

Du vill något. Det vill vi med! Vi vill skapa värde och bidra till livskvalitet för våra invånare, företag, organisationer och besökare. Vi gör det genom att lyssna, hjälpas åt, testa, lära oss och sen testar vi igen. Här är allt möjligt för dig som vill skapa, förändra, vårda, bygga, vägleda, utvecklas och göra skillnad. För Helsingborg är staden för dig som vill något.

Helsingborgs stads skolor är en resursstark och värdestyrd organisation. Här blir du som medarbetare en viktig del i vår gemensamma vision att skapa den bästa skolan för varje barn och elev. https://skoljobb.helsingborg.se/

Om arbetsplatsen

Hej!

Mitt namn är Cissi och jag är stolt rektor på Drottninghögsskolan. Jag tänkte berätta om oss och vad vi står för och längre ner i rubrikerna vad vi söker i dig som fritidspedagog eller lärare på fritidshemmet.

Vi har ett talesätt som säger Träning gör mej smartare! Med det menar vi att vi aktivt satsar på hälsoarbetet för elever och personal. Vi tror på att ge eleverna alla verktyg de behöver för att utveckla sina förmågor i skolan och för framtiden. När du kommer till oss så ser du det bland annat genom våra rastaktiviteter och brain breaks på lektionerna.

På Drottninghögsskolan har vi skapat en miljö som ska inspirera alla till att lära, på sitt sätt. På så sätt ger vi varje elev förutsättningar att lyckas. Dessutom är stadsmiljö och natur lika viktiga lärmiljöer i vår undervisning och lärandet pågår hela tiden. Vi vågar prova nya vägar och testa nya metoder.

Vi har en rik skola. Vi arbetar innovativt och lösningsfokuserat med att skapa den bästa skolan för våra elever utifrån deras behov och förmågor. Det är sällan standardlösningar som fungerar för oss, så då hittar vi våra egna vägar med högt till tak i det kollegiala lärandet. 

Drottninghögsskolan är en skola från förskoleklass till åk 6 och har ca 310 elever. Den absoluta majoriteten av våra elever har inte svenska som modersmål. Vi lägger stor vikt vid att alla elever utvecklar ett rikt språk för att nå sina mål – alla ska få chans att bli sitt bästa jag. Tillsammans utvecklas vi för att se till att alla Drottninghögsskolans elever blir duktiga läsare.

Vi har konstaterat att tillsamman trivs vi, både elever och vuxna. Jag är en stolt rektor som ser att vi är alla engagerade medarbetare som vill framåt – Vi vill, vågar och gör!

Varmt välkommen till oss!

Arbetsuppgifter

Som lärare i fritidshem ansvarar du för undervisningen i fritidshemmet genom att bidra till att läroplanens mål och skolans prioriterade mål förverkligas i praktiken. På skolan har vi bestämt att vi tror att eleverna lär sig genom upplevelser – självklart är fritidshemmet en del av detta. Tillsammans med arbetslaget ska du planera, genomföra och dokumentera det pedagogiska arbetet. I uppdraget ingår även pulsglädje som vi har varje dag för våra elever, här planerar och utför du tillsammans med en hälsopedgog. Pulsglädjen är vår rastaktivitet. 

Kvalifikationer

Du som söker har legitimation som lärare i fritidshem eller fritidspedagog. Du har tidigare erfarenhet av att arbeta på fritidshem och du har även arbetat med rörelse. Kankse har du drivit ett arbete med detta på en tidigare arbetsplats. Det är även meriterande om du är behörig att undervisa i ämnet idrott och hälsa. 

Du är van att omvärldsbevaka och har gärna redan ett eget nätverk med andra som arbetar med fritidshemmet eller hälsa och rörelse. 

 

Sista ansökningsdag: 211024

Anställningsform: Semestertjänst

Omfattning: Heltid

Tillträdesdatum: 10 januari 2022 eller efter överenskommelse

Varaktighet: Tillsvidare

Antal tjänster: 2

I Helsingborgs stad gillar vi olika. Vi strävar efter att våra medarbetare ska spegla våra invånare och värnar om det värde som jämn könsfördelning samt mångfald tillför våra verksamheter. Tjänsten tillsätts under förutsättning att tjänsten inte behöver tas i anspråk för redan tillsvidareanställda medarbetare. Om du blir erbjuden tjänst inom förskola och skola eller öppen fritidsverksamhet ska du uppvisa giltigt utdrag från polisens belastningsregister För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Helsingborgs stad använder vi rekryteringsverktyget ReachMee. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan via ReachMee genom att klicka på ansökningslänken i annonsen. Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska kontakta rekryterande chef i annonsen som kommer guida dig vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka digitalt via ansökningslänken. Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Information

Referens:
2068

Publicerad:
2021-10-05

Omfattning:
Heltid

Ort:
Skåne län, Helsingborg

Förvaltning:
Skol- och fritidsförvaltningen - Verksamhetsområde 2

Kontakt

Cissi Warntoft

Rektor

email cissi.warntoft@helsingborg.se

Frida Maesel

Biträdande rektor

email frida.maesel@helsingborg.se

Anna Swenson

Lärarförbundet

email anna.swenson@helsingborg.se

Anna-Maria Sandberg

Lärarnas riksförbund

email anna-maria.sandberg@helsingborg.se