Ekonomilärare till Filbornaskolan

Du vill något. Det vill vi med! Vi vill skapa värde och bidra till livskvalitet för våra invånare, företag, organisationer och besökare. Vi gör det genom att lyssna, hjälpas åt, testa, lära oss och sen testar vi igen. Här är allt möjligt för dig som vill skapa, förändra, vårda, bygga, vägleda, utvecklas och göra skillnad. För Helsingborg är staden för dig som vill något.

Helsingborgs stads skolor är en resursstark och värdestyrd organisation. Här blir du som medarbetare en viktig del i vår gemensamma vision att skapa den bästa skolan för varje barn och elev. https://skoljobb.helsingborg.se/

Om arbetsplatsen

Filbornaskolan är en arbetsplats som kännetecknas av en elevorienterad- och lösningsfokuserad verksamhet med en tydlig pedagogisk idé. Sammanhållningen på skolan är omtalad, både mellan elever och personal samt i personalgruppen. Filbornaskolan är Helsingborgs största idrottsgymnasium, som präglar skolan på ett mycket positivt sätt. Vi har fem nationella program, introduktionsprogram samt en gymnasiesärskola. Du får arbeta tillsammans med många trevliga kollegor. Filbornaskolan är ”Helt enkelt en bra skola!”

Klicka här för att läsa mer om Filbornaskolan!

Arbetsuppgifter

Du kommer undervisa i ämnet företagsekonomi och ska vara bered på att undervisa i kurserna företagsekonomi, privatjuridik, entreprenörskap och företagande (kopplat till UF)och entreprenörskap. Vi ser gärna att ditt andra ämne  är samhällskunskap. Tyngdpunkten i tjänsten ligger på ekonomiska kurser.

Du arbetar utifrån vår pedagogiska idé med konstruktiv länkning, formativ bedömning och med digitala verktyg som en naturlig del i ditt arbete. Du är mentor för en av klasserna på Ek-programmet och ingår i detta arbetslag.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har lärarlegitimation med behörighet i företagsekonomi och samhällskunskap. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att undervisa på gymnasiet i allmänhet.
Du använder pedagogisk dokumentation som metod för att öka medvetenheten om det egna arbetet i skolan. Med hjälp av pedagogisk dokumentation synliggör och reflekterar du över förhållningssätt och lärandeprocesser. Dokumentationen används för att förstå och fatta nya beslut.

För dig är modern teknik ett självklart val i din roll som pedagog och du använder IK som verktyg för kunskapssökande, kommunikation, skapande och lärande. Din kunskap främjar kreativa och inkluderande lärmiljöer.

Du gillar att arbeta med människor, inte minst ungdomar. Du visar intresse och förståelse för andra och de olikheter som finns i både elev- och vuxengrupper. Du bidrar till ett positivt klimat på skolan. Du är bra på att kommunicera både muntligt och skriftligt. Du gillar att skapa goda relationer till alla omkring dig. Du är bra på att ta tag i och hantera eventuella konflikter som uppstår. Använder humor för att förstärka relationerna med andra.

Du har förstått att elevernas utveckling och resultat är vårt uppdrag. Det är detta du har starkast fokus på. Förändring är ett tillstånd, som du är bra på att hantera. Du passar in i en elevorienterad och lösningsfokuserad skola.

Övrig information

Sista ansökningsdag:  2021-10-30

Anställningsform: tillsvidare

Omfattning: 80%

Tillträdesdatum: 2022-02-01

Antal tjänster: 1

I Helsingborgs stad gillar vi olika. Vi strävar efter att våra medarbetare ska spegla våra invånare och värnar om det värde som jämn könsfördelning samt mångfald tillför våra verksamheter. Tjänsten tillsätts under förutsättning att tjänsten inte behöver tas i anspråk för redan tillsvidareanställda medarbetare. Om du blir erbjuden tjänst inom förskola och skola eller öppen fritidsverksamhet ska du uppvisa giltigt utdrag från polisens belastningsregister För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Helsingborgs stad använder vi rekryteringsverktyget ReachMee. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan via ReachMee genom att klicka på ansökningslänken i annonsen. Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska kontakta rekryterande chef i annonsen som kommer guida dig vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka digitalt via ansökningslänken. Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Information

Referens:
2077

Publicerad:
2021-10-08

Omfattning:
Heltid

Ort:
Skåne län, Helsingborg

Förvaltning:
Skol- och fritidsförvaltningen - Verksamhetsområde Gymnasiet

Kontakt

Mattias Carlsson

Biträdande rektor

phone 042-102402

email mattias.carlsson@helsingborg.se

Lärarförbundet Facklig organisation

phone 042-10 54 94

email lararforbundet@helsingborg.lararforbundet.se

Lärarnas riksförbund Facklig organisation

phone 042-10 59 98

Anders Nilsson

Rektor

email anders.nilsson@helsingborg.se