Elevassistent till Allerums skola

Du vill något. Det vill vi med! Vi vill skapa värde och bidra till livskvalitet för våra invånare, företag, organisationer och besökare. Vi gör det genom att lyssna, hjälpas åt, testa, lära oss och sen testar vi igen. Här är allt möjligt för dig som vill skapa, förändra, vårda, bygga, vägleda, utvecklas och göra skillnad. För Helsingborg är staden för dig som vill något.

Helsingborgs stads skolor är en resursstark och värdestyrd organisation. Här blir du som medarbetare en viktig del i vår gemensamma vision att skapa den bästa skolan för varje barn och elev. https://skoljobb.helsingborg.se/

Om arbetsplatsen

 Allerums skola är en liten, trygg och attraktiv skola i Helsingborg. Vi har en bra gemenskap vilket i sin tur ger goda resultat för eleverna. För oss är trygghet en förutsättning för en bra skolgång och det erbjuder vi våra elever. Skolan har ca 170 elever från årskurs F-6 och vi arbetar i arbetslag F-2, 3-4 och 5-6. Skolgården är vårt extra klassrum och vi arbetar aktivt med utomhuspedagogik då eleverna får lära sig med hela kroppen och alla sinnen. Området där skolan ligger är expanderande med bra kommunikationer och cykelvägar in till Helsingborg. I omgivningarna finns även den så kallade ”prästaparken” där det finns vindskydd, parken utnyttjas av både skola och fritids. Skolgården gränsar till ett par fotbollsplaner. På skolans område ligger även en förskola. På Allerums skola är arbetsglädje viktigt och våra elever ska tycka det är roligt och spännande att komma till oss. En annan utgångspunkt är att erbjuda högsta möjliga kvalitet. 

Arbetsuppgifter

 Vi söker nu en elevassistent till två särskolintegrerade elever i klass 3 på skolan. Du kommer att ansvara för att tillsammans med lärarna planera, organisera och genomföra skoldagen för de integrerade eleverna. Ett nära sammarbete med vårdnadsdshavarna är en viktig uppgift med god och tydlig kommunikation. Du genomför utvecklingssamtal och mentorssamtal i samråd med lärarna. Du kommer även att följa eleverna och arbeta med dem på fritidshemmet med att genomföra aktiviteter. 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har erfarenhet från arbete i skola, förskola eller fritidshem med särskoleintegrerade barn eller har erfarenhet av arbete i särskola. Det är önskvärt med pedagogisk utbildning men är inte ett krav. 

Du behöver vara självgående, ta egna initiativ samt vara flexibel i ditt arbete. 

Övrig information

Intervjuer sker löpande under ansökningstiden. 

Sista ansökningsdag: 22/10

Anställningsform: Allmän visstidsanställning

Omfattning: 100%

Tillträdesdatum: 8/11 eller enligt överenskommelse.

Varaktighet: 30/7

Antal tjänster: 1

I Helsingborgs stad gillar vi olika. Vi strävar efter att våra medarbetare ska spegla våra invånare och värnar om det värde som jämn könsfördelning samt mångfald tillför våra verksamheter. Tjänsten tillsätts under förutsättning att tjänsten inte behöver tas i anspråk för redan tillsvidareanställda medarbetare. Om du blir erbjuden tjänst inom förskola och skola eller öppen fritidsverksamhet ska du uppvisa giltigt utdrag från polisens belastningsregister För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Helsingborgs stad använder vi rekryteringsverktyget ReachMee. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan via ReachMee genom att klicka på ansökningslänken i annonsen. Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska kontakta rekryterande chef i annonsen som kommer guida dig vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka digitalt via ansökningslänken. Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Information

Referens:
2062

Publicerad:
2021-10-04

Omfattning:
Heltid

Ort:
Skåne län, Helsingborg

Förvaltning:
Skol- och fritidsförvaltningen - Verksamhetsområde 1