Elevassistent till förskoleklass Söderskolan

Du vill något. Det vill vi med! Vi vill skapa värde och bidra till livskvalitet för våra invånare, företag, organisationer och besökare. Vi gör det genom att lyssna, hjälpas åt, testa, lära oss och sen testar vi igen. Här är allt möjligt för dig som vill skapa, förändra, vårda, bygga, vägleda, utvecklas och göra skillnad. För Helsingborg är staden för dig som vill något.

Helsingborgs stads skolor är en resursstark och värdestyrd organisation. Här blir du som medarbetare en viktig del i vår gemensamma vision att skapa den bästa skolan för varje barn och elev. https://skoljobb.helsingborg.se/

 

Om arbetsplatsen

Söderskolan är den lilla, trygga, multikulturella skolan med det fantastiska läget på Söder i Helsingborg. Vi är en F-3 skola med cirka 170 elever. På Söderskolan genomsyras miljön av glädje, inspiration och lust att lära.

Vi söker nu en elevassistent till en elev i vår förskoleklass. Läs mer om vår skola:

Söderskolan

Arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta som elevassistent åt en elev i förskoleklass. Eleven har ett omfattande stödbehov och behöver ha en person vid sin sida under hela skoldagen.

Du stöttar och stödjer eleven så att eleven kan delta i undervisningen och i sociala sammanhang men också i alla vardagliga situationer, såsom bland annat, vid toalettbesök med blöjbyte. 

I ditt uppdrag ingår det att arbeta förebyggande så att skoldagarna blir så hanterbara och begripliga som möjligt för eleven. 

Kvalifikationer

Vi söker vi dig som har elevassistentutbildning och erfarenhet av att arbeta i skola och fritidshem med stöd till enskilda elever.

Du har en mycket god förmåga att skapa relationer och ett proffesionellt bemötande.

Du har ett starkt intresse för att hjälpa våra elever att utvecklas till sitt bästa jag och drivs av att hitta nya vägar framåt tillsammans med lärare och elever.

Din elevsyn är inkluderande, du har ett lågaffektivt bemötande och förmåga att se hur den enskilde elevens behov liksom gruppens bäst ska tillgodoses.

Du har ett tydligt eget ledarskap och ser vad som behöver göras både i tillfället men också på längre sikt för att bidra i lärandet för våra elever.

Du har kunskap och erfarenhet av att arbeta med tydliggörande pedagogik, visuellt stöd samt AKK – alternativ och kompletterande kommunikation. 

Du har dokumenterad erfarenhet av att arbeta med yngre barn med NPF.  

Övrig information

Sista ansökningsdag:  2022-12-08 

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Omfattning: 60-70%

Tillträdesdatum:  2023-01-09 eller enligt överenskommelse 

Varaktighet: Tidsbegränat under vårterminen 2023

Antal tjänster: 1

I Helsingborgs stad gillar vi olika. Vi strävar efter att våra medarbetare ska spegla våra invånare och värnar om det värde som jämn könsfördelning samt mångfald tillför våra verksamheter. Tjänsten tillsätts under förutsättning att tjänsten inte behöver tas i anspråk för redan tillsvidareanställda medarbetare. Om du blir erbjuden tjänst inom förskola och skola eller öppen fritidsverksamhet ska du uppvisa giltigt utdrag från polisens belastningsregister För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Helsingborgs stad använder vi rekryteringsverktyget ReachMee. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan via ReachMee genom att klicka på ansökningslänken i annonsen. Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska kontakta rekryterande chef i annonsen som kommer guida dig vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka digitalt via ansökningslänken. Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Information

Referens:
3579

Publicerad:
2022-11-22

Omfattning:
Deltid

Ort:
Skåne län, Helsingborg

Förvaltning:
Skol- och fritidsförvaltningen - Verksamhetsområde 3

Kontakt

Madelene Andersson

Biträdande rektor

email madelene.andersson@helsingborg.se

Facklig företrädare: Kommunal

phone 010-442 79 51