Ansök

Enhetschef för utbildningsenheten VOF Akademi

Du vill något. Det vill vi med! Vi vill skapa värde och bidra till livskvalitet för våra invånare, företag, organisationer och besökare. Vi gör det genom att lyssna, hjälpas åt, testa, lära oss och sen testar vi igen. Här är allt möjligt för dig som vill skapa, förändra, vårda, bygga, vägleda, utvecklas och göra skillnad. För Helsingborg är staden för dig som vill något.

På vård- och omsorgsförvaltningen arbetar vi med människor. Riktiga människor. Människor som, precis som du, lever livet. Vi är cirka 3000 kollegor som på olika sätt möjliggör att stadens äldre och personer med funktionsnedsättning kan leva ett rikt och självständigt liv.

Om arbetsplatsen

Vill du vara med oss och göra skillnad? Vill du utveckla en ny enhet från grunden? 

Nu finns möjligheten få vara med och säkerställa att det är hos oss den bästa kompetensen finns, nu och framöver! Vi satsar stort! Vi utökar HR-avdelningen och bildar utbildningsenheten VOF Akademi!

Du och din enhet kommer att tillhöra HR-avdelningen, och arbeta tillsammans med ett gäng härliga HR-kollegor. På avdelningen finns också en Bemanning och rekryteringsenheten och en HR-enhet där HR-konsulter och systemkonsulter arbetar. Tillsammans stödjer vi förvaltningens fyra (snart fem) verksamhetsområden, och dess ca 80 chefer.

Välkommen med din ansökan redan idag!

Arbetsuppgifter

 Vi erbjuder dig ett omväxlande, ansvarsfullt och stimulerande arbete med möjligheter till egen utveckling. Du kommer att få leda och driva arbetet på den nybildade enheten VOF Akademi, vars uppdrag är att säkerställa att medarbetare kan erbjudas goda möjligheter till kompetensutveckling både genom bredd- och fördjupningsutbildning och att praktikanter och studenter erbjuds en god lärmiljö i våra verksamheter. Enheten kommer att ansvara för att

  • samordna och leda arbetet kring kompetens- och fortbildningsfrågor utifrån förvaltningens kompetens- och fortbildningsplan
  • samverkan med utbildningsansvariga i förvaltningen
  • leda samordning av praktikanter och studenter
  • bevaka och ansöka om olika riktade statsbidrag och projektmedel som kan bidra till kompetensutveckling av förvaltningens medarbetare
  • utveckla samverkan inom VO-College lokalt
  • samordna utvecklingsarbetet av Hbg Learns, stadens digitala lärplattform, på vår förvaltning
  • samverka med lärosäten och andra aktörer
  • arbeta samman akademi och arbetsliv
  • omvärldsbevaka, och tillsammans med HR-enheten arbeta för att forma interna karriärvägar, nya befattningar och ny kompetens

På enheten arbetar också en utvecklingsledare och en koordinator.

Arbetsplatsen är rökfri och hälsomedveten. Som anställd får du ett friskvårdsbidrag på 3000 kronor per år samt tillgång till en förmånsportal fylld med förmåner och erbjudanden. 

Kvalifikationer

Krav: Lämplig högskoleexamen samt arbetslivserfarenhet från ledande befattningar.

Meriterande: Pedagogisk bakgrund och förståelse för utbildningssystemet. Erfarenhet från egna studier i kombination med yrkesarbete.

Du är trygg i dig själv, har ett stort mod och en fantastisk kommunikativ förmåga som hjälper dig skapa goda relationer och samverka inom och utanför organisationen. Du är kreativ, pedagogisk och har nyfikenheten och modet att utveckla och testa nytt. Du ser nya möjligheter och har förmågan att utmana oss och det befintliga. Du har god systemförståelse, och en förmåga att skapa struktur och tydlighet kring de processer du leder.

Var vänlig och ange löneanspråk i din ansökan. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Löpande urval sker.

Övrig information

Sista ansökningsdag:  2020 12 13

Intervjuer kommer att ske den 14 januari på em.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Helsingborgs stad använder vi rekryteringsverktyget ReachMee. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan via ReachMee genom att klicka på ansökningslänken i annonsen. Du som söker jobb och har skyddad identitet ska kontakta kontaktpersonen i annonsen som kommer guida dig vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka digitalt via ansökningslänken. Fackliga företrädare https://intranat.helsingborg.se/hr/samverkan-och-delaktighet/fackliga-foretradare/ Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.
{