The application period for this reqruitment has ended.

Enhetschef

Du vill något. Det vill vi med! Hos oss går vi från vilja till handling så här har du alla förutsättningar att påverka och få saker gjorda. Vi lyssnar, hjälps åt och jobbar för att dra åt samma håll. Här finns möjligheterna för dig som vill skapa, bygga, förändra, uppleva och utvecklas. Helsingborg är staden för dig som vill något. På vård- och omsorgsförvaltningen arbetar vi med människor. Riktiga människor. Människor som, precis som du, lever livet. Vi är cirka 3000 medarbetare - från undersköterskor, sjuksköterskor och arbetsterapeuter till ekonomer, utredare och biståndshandläggare som på olika sätt bidrar till att stadens äldre och personer med funktionsnedsättning ska kunna leva ett rikt och självständigt liv.

Arbetsplatsbeskrivning

Vi söker en proffsig ledare till ett enhetschefsuppdrag som HSL-chef i hemvården. Vi behöver dig som är nytänkande och har ett proaktivt förhållningssätt.

Vill du vara med och göra skillnad? Välkommen med din ansökan redan idag!

Arbetsbeskrivning

Du kommer att ansvara för att nå uppsatta mål inom ekonomi, kvalitet och personal. En viktig uppgift i ditt arbete kommer att vara att bidra till att skapa en bra helhet och att aktivt påverka till förbättringar i ditt hemvårdsområde.

Du har stort mandat att forma din egen verksamhet, frihet att prova nya tankar och du kommer att delta i stadens gemensamma ledarutvecklingsprogram.

Omgivningens krav förändras och de politiska målen kan ändras. En viktig del i verksamhetens utveckling är omvärldsbevakning och analysarbete. Ur ett ledarperspektiv är det otroligt viktigt att ständigt föra en dialog kring verksamhetens organisation, arbetssätt, metoder m.m.

Vi erbjuder dig ett omväxlande, ansvarsfullt och stimulerande arbete med möjligheter till egen utveckling. Arbetsplatsen är rökfri och hälsomedveten. Som anställd får du ett friskvårdsbidrag på 3000 kronor per år samt tillgång till en förmånsportal fylld med förmåner och erbjudanden.

Kvalifikationer

Du behöver ha arbetslivserfarenhet inom kommunal hälso- och sjukvård eller äldreomsorg och en högskoleexamen. Har du dessutom erfarenhet från ledande befattning inom vård eller omsorg är det meriterande.

Det är också meriterande om du har erfarenhet av utvecklingsarbete när det gäller utveckling av vård och omsorg inom kommunal hemvård.

Vidare vill vi att du har systemförståelse, analytiskt tänkande och en helhetssyn. Dels för att löpande kunna utvärdera den egna verksamheten men också för att kunna analysera och bedöma vilka faktorer, yttre och inre, som påverkar verksamheten och som måste hanteras på olika sätt utifrån helheten.

Vi vill att din ledarstil ska präglas av ett proaktivt ledarskap, god kommunikativ förmåga, hög medvetenhet om betydelsen av en väl fungerande information och en god förmåga att leda mot resultat såväl i ekonomiska som kvalitativa i mål.

Det är viktigt att du kan upprätta och behålla goda relationer inom och även utanför förvaltningen och att du har mod, kreativitet och handlingskraft att genomföra vad som krävs för att leda verksamheten i rätt riktning. Du ska ha förmåga att genomföra nödvändiga förbättringsåtgärder både utifrån kund och medarbetarperspektiv. Du behöver vara bra på att bedöma vilka insatser/åtgärder som ska vidtas i olika situationer. Arbetet kräver också en fallenhet för att skapa trygghet och tilltro såväl till medarbetare som till kunder och anhöriga.

Var vänlig och ange löneanspråk och eventuell startdag i din ansökan.

Övrig information

Sista ansökningsdag: 2020 02 09

Intervjuer kommer att ske den 27:e februari.

Helsingborgs stad arbetar mot diskriminering och för främjande av alla människors lika rättigheter och möjligheter. Sökande oavsett bakgrund är välkomna att söka till Helsingborgs stad. Innan möjlig anställning kommer en bakgrundskontroll ske. I de fall där kontroll av utdrag ur belastningsregister är lagstadgat kommer även detta att genomföras. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Helsingborgs stad använder vi rekryteringsverktyget ReachMee. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan via ReachMee genom att klicka på ansökningslänken i annonsen. Har du några frågor kan du kontakta kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Fackliga företrädare https://intranat.helsingborg.se/hr/samverkan-och-delaktighet/fackliga-foretradare/ Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.
{