The application period for this reqruitment has ended.

Erfaren kommunikatör till enheten för samhällskommunikation

Du vill något. Det vill vi med! Hos oss går vi från vilja till handling så här har du alla förutsättningar att påverka och få saker gjorda. Vi lyssnar, hjälps åt och jobbar för att dra åt samma håll. Här finns möjligheterna för dig som vill skapa, bygga, förändra, uppleva och utvecklas. Helsingborg är staden för dig som vill något.

Om arbetsplatsen

På kommunikationsavdelningen i Helsingborgs stad jobbar vi med smart kommunikation som bidrar till att staden når sina mål och ytterst visionen Helsingborg 2035. Vi testar och utvecklar ständigt vårt arbetssätt för att nå ut till våra målgrupper. Vi gör det möjligt för andra att lyckas. Avdelningen består av redaktionen, enheten för marknadskommunikation och enheten för samhällskommunikation.

På enheten för samhällskommunikation fokuserar vi på att stödja, samordna och utveckla stadens strategiska kommunikationsarbete, både internt och externt. Du kommer att vara en del av ett team där vi hjälper och stöttar varandra. Med andra ord samarbetar vi med kolleger, invånare och andra aktörer för att lyckas med stadens stora satsningar. För vi vet att det blir bättre om vi gör saker tillsammans. Vi testar, utmanar och utvecklar kommunikationsarbetet för att skapa engagemang, skapa stolthet och uppmuntra fler att våga lite mer! Och vi vågar lite mer. Vågar du?

Arbetsuppgifter

För att lyckas med vårt uppdrag behöver vi förstärka kommunikationsavdelningen med en erfaren och nyfiken kommunikatör! Du har förståelse för strategiskt kommunikationsarbete och som kan omsätta det i operativt arbete. Du har erfarenhet av den interna kommunikationens betydelse för en organisations utveckling och att driva och utveckla ett sådant arbete. Med andra ord är du är en trygg kommunikatör som har helhetsperspektiv, har lätt för att bygga långsiktiga relationer, att samarbeta med olika professioner och van vid att jobba långsiktigt för att nå ut till olika målgrupper. I rollen förväntas du också ta eget ansvar med att planera, genomföra och följa upp olika stora uppdrag.

Kvalifikationer

Vi välkomnar dig att söka som har/är:

  • En erfaren kommunikatör, och gärna beteendevetare med högskole- eller yrkesexamen inom kommunikation och/eller inom beteendevetenskapliga ämnen,  
  • Några års erfarenhet av arbete i eller mot kommunal verksamhet,
  • God erfarenhet av kommunikativt arbete, både operativt och strategiskt,
  • Lätt för att inspirera andra när du talar inför olika grupper
  • Lätt för att uttrycka dig i skrift så att det engagerar.
  • Arbetat med digitala kommunikationsverktyg och lätt för att lära dig nya.
  • Tycker om att samarbeta med människor.

Övrig information

Sista ansökningsdag: 2020-02-23, intervjuer genomförs löpande. 

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid (100%). 

Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse. 

Varaktighet: Tillsvidare. 

Antal tjänster: 1

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Helsingborgs stad använder vi rekryteringsverktyget ReachMee. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan via ReachMee genom att klicka på ansökningslänken i annonsen. Har du några frågor kan du kontakta kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Fackliga företrädare https://intranat.helsingborg.se/hr/samverkan-och-delaktighet/fackliga-foretradare/ Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.
{