Exploateringsingenjör till Helsingborgs stad

Du vill något. Det vill vi med! Vi vill skapa värde och bidra till livskvalitet för våra invånare, företag, organisationer och besökare. Vi gör det genom att lyssna, hjälpas åt, testa, lära oss och sen testar vi igen. Här är allt möjligt för dig som vill skapa, förändra, vårda, bygga, vägleda, utvecklas och göra skillnad. För Helsingborg är staden för dig som vill något.

Vill du vara en del av Helsingborgs stadsutveckling? Vi söker just nu en person som vill vara med och forma framtidens stad i en av Sveriges snabbast växande städer. Som en del av vårt team kommer du att få möjlighet att leda och driva stadsutvecklingsprojekt som verkligen gör skillnad. Ta chansen att vara med och skapa en positiv förändring!

Om arbetsplatsen

Mark- och exploateringsenheten inom stadsledningsförvaltningen har det samlade ägandeansvaret för stadens fastigheter och arbetar med exploatering och utveckling av nya områden i staden.
Enheten har en samlad kompetens för alla fastighetsfrågor och handlägger bl.a. köp och försäljningar av fastigheter för stadens räkning. Enheten förvaltar stadens markreserv och reglerings- och saneringsfastigheter samt handlägger övriga fastighetsrelaterade frågor, beställningar av planer och genomförande av utbyggnadsprojekt mm. På enheten arbetar idag totalt 17 personer varav 10 är exploateringsingenjörer.

Några exempel på våra aktuella utvecklingsprojekt i Helsingborg är just nu H+ (Oceanhamnen), Östra Ramlösa bostadsområde med nytt sjukhus, Maria station, utveckling av stationsorterna samt utveckling av stadsplan södra staden inklusive hamnflytt.

Som en del av vårt team kommer du att arbeta nära andra exploateringsingenjörer samt förvaltare, ekonomer och koordinatorer. Vi värdesätter en atmosfär av samarbete och öppenhet, där ingen roll är för liten och där vi gemensamt strävar mot framgång utan att låta prestige komma i vägen. Du får möjlighet att arbeta med hela kedjan inom exploatering, axla ett stort ansvar och ha mycket inflytande över stadsutvecklingen. I stadsutvecklingsprojekten samverkar och samordnar exploateringsingenjören projekten både internt och externt och särskild viktigt för att vi ska lyckas är att du har en god samarbetsförmåga.

Arbetsuppgifter

Som Exploateringsingenjör är du med i hela kedjan från förvärv till detaljplan, projektering, utbyggnad och försäljning. Du kommer att arbeta brett med mark- och exploateringsfrågor ur juridiska, tekniska och ekonomiska perspektiv. Du får möjlighet att driva projekt självständigt och ha stor inverkan på framtida stadsmiljö.

Vi söker dig som kan driva stadsutvecklingsprojekten i Helsingborg. Du samarbetar och samtalar tätt med konsulter, exploatörer, fastighetsägare, myndigheter, kommuninvånare, politiker och representanter för andra avdelningar och förvaltningar inom staden.

Exempel på arbetsuppgifter är:

  • Projektledning av exploateringsprojekt
  • Köp och försäljning av fast egendom inklusive utredningar, värdering, förhandling och upprättande av avtal
  • Genomförande av markanvisningar
  • Upprättande av exploateringskalkyler
  • Fastighetsstrategiska analyser
  • Avtalsärenden rörande exploatering
  • Medverkande i planprocessen för bl.a. bostadsutveckling eller näringslivsmark
  • Verksamhetsutveckling

Kvalifikationer

För att ha goda förutsättningar att vara framgångsrik i rollen, ser vi att du är civilingenjör inom lantmäteri, väg och vatten eller har liknande utbildningsbakgrund. Vi premierar att du har flerårig erfarenhet från arbete med exploatering och/eller projektledning. Du har ett brett fastighetskunnande inom juridik, ekonomi och teknik. Kommunikation är av intresse för dig, vilket gör att du har lätt för att uttrycka dig såväl skriftligt som muntligt och du kan även anpassa din kommunikation till olika målgrupper. Du har mycket goda kunskaper inom såväl det svenska som engelska språket.

Personlighet är av största vikt i denna roll och med det sagt söker vi dig som är lyhörd, kreativ och som trivs med att arbeta under devisen ”frihet under ansvar”. Du är serviceinriktad och får energi av att möta människor i din vardag. I samspel med andra är du tydlig i din kommunikation samtidigt som du är ödmjuk inför att olika aktörer har olika perspektiv. Du trivs i en grupp som präglas av prestigelöshet, där vi hjälper och stöttar varandra, likväl som man driver mycket av arbetet självständigt.

Övrig information

Sista ansökningsdag: 2024-04-21

Anställningsform: Tillsvidare

Omfattning: Heltid

Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse

Antal tjänster: 1

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Helsingborgs stad använder vi rekryteringsverktyget ReachMee. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan via ReachMee genom att klicka på ansökningslänken i annonsen. Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska kontakta rekryterande chef i annonsen som kommer guida dig vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka digitalt via ansökningslänken. Fackliga företrädare https://intranat.helsingborg.se/hr/samverkan-och-delaktighet/fackliga-foretradare/ Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Information

Referens:
5031

Publicerad:
2024-04-03

Omfattning:
Heltid

Ort:
Skåne län, Helsingborg

Förvaltning:
Stadsledningsförvaltningen - Avdelningen för strategisk samhällsutveckling

Kontakt

Patrik Möller

Exploateringschef

042-10 61 56

patrik.moller@helsingborg.se

Therese Paulsson

Exploateringsingenjör

042-106877

therese.paulsson@helsingborg.se

Övriga fackförbund nås via Kontaktcenter

042-10 50 00

Kontakta kommunen — en väg in

När du kontaktar oss är det kommunvägledarna på Helsingborg kontaktcenter som tar hand om dina frågor. Ditt ärende sparas och blir en allmän handling som kan komma att läsas av andra. Du hittar information om hur Helsingborgs stad behandlar personuppgifter längst ner på sidan.

Helsingborgs stad i sociala medier:
Facebook
Instagram
Linkedin

Öppettider

Måndag–onsdag: 08.00 - 17.00

Torsdag: 08.00 - 18.00

Fredag: 08.00 - 17.00

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Chatta

Få svar direkt – chatta med en kommunvägledare.

Besök

Besök oss på Helsingborg Kontaktcenter på Stortorget 17.

Ring

Prata med en kommunvägledare på telefon 042-10 50 00.