Exploateringsingenjör

Du vill något. Det vill vi med! Vi vill skapa värde och bidra till livskvalitet för våra invånare, företag, organisationer och besökare. Vi gör det genom att lyssna, hjälpas åt, testa, lära oss och sen testar vi igen. Här är allt möjligt för dig som vill skapa, förändra, vårda, bygga, vägleda, utvecklas och göra skillnad. För Helsingborg är staden för dig som vill något.

Om arbetsplatsen

Exploateringsingenjör i en av Sveriges mest innovativa och snabbast växande städer – där möjligheten och utmaningen som finns tillgänglig nu. Vi söker en person som kan arbeta både med exploatering och fastighetsägarelaterade frågor utifrån ekonomiska och juridiska perspektiv. Rollen kommer att innehålla ett fokus på frågor som berör näringslivsetableringar i staden.

Du kommer att arbeta i ett team av exploateringsingenjörer, förvaltare, ekonomer och koordinator där andan är god och där vi främjar samarbete genom prestigelöshet. Här får du möjlighet att arbeta inom hela exploateringsprocessen, axla ett stort ansvar och ha stort inflytande över stadsutvecklingen.

Mark- och exploateringsenheten inom stadsledningsförvaltningen har det samlade ägandeansvaret för stadens fastigheter och arbetar med exploatering och utveckling av nya bostads- och verksamhetsområden i staden. Inom ramen för detta ingår bland annat beställning av detaljplaner och genomförande av utbyggnadsprojekt. Enheten har en samlad kompetens för fastighetsfrågor och handlägger bl.a. köp och försäljningar av fastigheter för stadens räkning. Enheten förvaltar även stadens markreserv och bebyggda fastigheter som ska exploateras på sikt samt handlägger övriga fastighetsrelaterade frågor. På enheten arbetar idag totalt 17 personer varav 10 är exploateringsingenjörer.

Arbetsuppgifter

Som exploateringsingenjör är du med från förvärv till detaljplan, projektering, utbyggnad och försäljning. Du kommer att arbeta brett med mark- och exploateringsfrågor ur juridiska, tekniska och ekonomiska perspektiv. Du får möjlighet att driva projekt självständigt och ha stor inverkan på framtida stadsmiljö. I stadsutvecklingsprojekten samverkar och samordnar exploateringsingenjören projekten både internt och externt och särskilt viktigt för att vi ska lyckas är att du har en god samarbetsförmåga. Tjänsten kommer att innehålla ett fokus på arbete med näringslivsetableringar där du kommer att ha ett nära samarbete med avdelningen för näringsliv och destinationsutveckling. Du kommer även att ha ett tätt samspel med konsulter, exploatörer, fastighetsägare, myndigheter, kommuninvånare, politiker och representanter för andra avdelningar och förvaltningar inom staden.

Exempel på arbetsuppgifter är:

 • – Projektledning av exploateringsprojekt
 • – Köp och försäljning av fast egendom inklusive utredningar, värdering, förhandling och     upprättande av avtal
 • – Genomförande av markanvisningar
 • – Upprättande av exploateringskalkyler
 • – Avtalsärenden rörande exploatering
 • – Medverkande i planprocessen
 • – Verksamhetsutveckling

Kvalifikationer

 • Civilingenjör inom lantmäteri, väg och vatten eller har liknande utbildningsbakgrund.
 • Arbetat i liknande roll och samlat på dig erfarenhet /driven person i början av din karriär kan du också vara rätt person för jobbet.
 • Du har ett brett fastighetskunnande inom juridik, ekonomi och teknik.
 • Du ska ha lätt för att uttrycka dig i tal och skrift på svenska samt engelska
 • Personlighet är av största vikt i denna roll och med det sagt söker vi dig som är lyhörd, kreativ och som trivs med att arbeta under devisen ”frihet under ansvar”. Du är serviceinriktad och får energi av att möta människor i din vardag. I samspel med andra är du tydlig i din kommunikation samtidigt som du är ödmjuk inför att olika aktörer har olika perspektiv. Du trivs i en grupp som präglas av prestigelöshet, där vi hjälper och stöttar varandra, likväl som man driver mycket av arbetet självständigt.

Övrig information

Sista ansökningsdag: 2023-04-04

Anställningsform: Visstid, till 30 september 2024 (med eventuell möjlighet till förlängning).

Omfattning: Heltid

Tillträdesdatum: Snarast enligt överenskommelse.

Antal tjänster: 1

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Helsingborgs stad använder vi rekryteringsverktyget ReachMee. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan via ReachMee genom att klicka på ansökningslänken i annonsen. Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska kontakta rekryterande chef i annonsen som kommer guida dig vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka digitalt via ansökningslänken. Fackliga företrädare https://intranat.helsingborg.se/hr/samverkan-och-delaktighet/fackliga-foretradare/ Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Information

Referens:
3961

Publicerad:
2023-03-24

Omfattning:
Heltid

Ort:
Skåne län, Helsingborg

Kontakt

Patrik Möller

Exploateringschef

0722 - 28 24 12

Cazandra Olsérius

Exploateringsingenjör

042 - 10 21 55

Sofie Thorsson

Exploateringsingenjör

042 - 10 30 12

Kontakta kommunen — en väg in

När du kontaktar oss är det kommunvägledarna på Helsingborg kontaktcenter som tar hand om dina frågor. Ditt ärende sparas och blir en allmän handling som kan komma att läsas av andra. Du hittar information om hur Helsingborgs stad behandlar personuppgifter längst ner på sidan.

Helsingborgs stad i sociala medier:
Facebook
Instagram
Linkedin

Öppettider

Måndag–onsdag: 08.00 - 17.00

Torsdag: 08.00 - 18.00

Fredag: 08.00 - 17.00

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Chatta

Få svar direkt – chatta med en kommunvägledare.

Mejla

Få svar inom 24 timmar
kontaktcenter@helsingborg.se.

Besök

Besök oss på Helsingborg Kontaktcenter på Stortorget 17.

Ring

Prata med en kommunvägledare på telefon 042-10 50 00.