Familjebehandlare till Familjebehandlingen

Du vill något. Det vill vi med! Vi vill skapa värde och bidra till livskvalitet för våra invånare, företag, organisationer och besökare. Vi gör det genom att lyssna, hjälpas åt, testa, lära oss och sen testar vi igen. Här är allt möjligt för dig som vill skapa, förändra, vårda, bygga, vägleda, utvecklas och göra skillnad. För Helsingborg är staden för dig som vill något.

Socialförvaltningen i Helsingborg ansvarar för stadens individ och familjeomsorg. Vi har drygt 500 medarbetare som, med olika kompetenser, bidrar till att barn, unga och vuxna med olika typer av sociala problem och förutsättningar kan bli självständiga med livskvalité.

Socialförvaltningen har idag tre verksamhetsområden, Barn/Unga och Familj, Vuxen och Gemensamma resurser. I förvaltningen har vi även stödfunktioner som HR enheten, Serviceenheten, Kvalitetsenheten samt Ekonomienheten.

Om arbetsplatsen

Uppdrag för verksamhetsområdet Barn/Unga och Familj: Vi ska tillsammans med familjen och andra aktörer arbeta för att barn och ungdomar i Helsingborg ska ha tillräckligt bra uppväxtförhållanden för att klara en framtid av egen kraft!

Familjebehandlingsenheten är utformad från olika uppdragsområden: Familjebehandlingen (öppenvård) som består av fyra team; Barn och Familj 0-9år, Barn och Familj 10-20 år, IHF-teamet (Intensiv Hemmabaserad Familjebehandling) och FRI (Familjerelaterade Insatser). Ungdomsboendet Villan samt Kristianstadsgatan med Stödboende är också en del av Familjebehandlingsenheten. 

Vår verksamhet bygger på en positiv, prestigelös och förbättringsinriktad kultur där vi betonar ett jag och vi, snarare än vi och de, för att våra familjer skall få det bästa. 

Vi söker två nya kollegor till vår arbetsgrupp som Familjebehandlare. Tjänsterna som ska tillsättas är två tidsbegränsade anställningar, en t.o.m. 220831 samt en t.o.m. 221231.

Vi kommer kalla till intervjuer löpande. Välkommen med din ansökan! 

Arbetsuppgifter

I Familjebehandling öppenvård är uppdraget brett och innefattar allt från praktiskt och pedagogiskt arbete i hemmet till familjeterapeutiska samtal. Grunden i arbetet är att stötta barn, ungdomar och deras familjer till fungerande samspel och kommunikation, rutiner i vardagen och stöd i föräldrarollen. Arbetet kräver stort engagemang för att kunna erbjuda bästa möjliga hjälp och göra skillnad för barnet/ den unge. Allt behandlingsarbete utgår ifrån en genomförandeplan och dokumenteras i Journal digital.

Du ska även kunna arbete i en miljö där djur förekommer. Viss morgon/kvälltjänstgöring kan förekomma.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:
– socionomexamen eller motsvarande utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig
– tidigare erfarenhet av att arbeta med förändringsarbete inom socialtjänst. Meriterande om det skett inom området barn, unga och familj
– minst 1 års erfarenhet av arbete inom socialtjänst, inriktning barn, unga och familj
– erfarenhet av att samverka och samarbeta med andra aktörer som ex. Arbetsmarknadsförvaltning, Fastighetsförvaltning, Vård och omsorgsförvaltning och Familjecentraler
– körkort och kör bil

Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med MI, Marte Meo, Repulse, PYC och KIBB

För att lyckas i din roll behöver du ha:
– vilja och kompetens att arbeta med såväl praktiskt pedagogiskt arbete i familjer som att arbeta med samtal som redskap
– vana och vilja att arbeta processorienterat och kunskapsbaserat med barnet/den unge i fokus
– barnets/familjens behov i centrum med fokus på delaktighet
– vana av att dokumentera, gärna i Journal digital
– förmågan att vara tydlig och gränssättande i mötet med familjerna samtidigt som du är trygg i att leda mötena med såväl berörda familjer och externa samarbetspartners
– god förmåga att samarbeta
– en förmåga att utvärdera dina egna insatser och formulera nya mål
– ett öppet och positivt förhållningssätt i mötet med andra

Övrig information

Sista ansökningsdag: 31 oktober

Anställningsform: Tidsbegränsade

Omfattning: Heltid

Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse

Varaktighet: Tidsbegränsad

Antal tjänster: 2 st

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Helsingborgs stad använder vi rekryteringsverktyget ReachMee. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan via ReachMee genom att klicka på ansökningslänken i annonsen. Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska kontakta rekryterande chef i annonsen som kommer guida dig vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka digitalt via ansökningslänken. Fackliga företrädare https://intranat.helsingborg.se/hr/samverkan-och-delaktighet/fackliga-foretradare/ Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Information

Referens:
2111

Publicerad:
2021-10-14

Omfattning:
Heltid

Ort:
Skåne län, Helsingborg

Förvaltning:
Socialförvaltningen

Kontakt

Anette Waern

Sektionschef

phone 0731533761

email anette.waern@helsingborg.se

Christina Gustafsson

Kommunal

phone 042-106132

Claes Hulthén

Vision

phone 042-107365

Evert Blohmé

Akademikerförbundet SSR

phone 042-106065