Familjebehandlare till stödboende, barn/unga och familj

Du vill något. Det vill vi med! Vi vill skapa värde och bidra till livskvalitet för våra invånare, företag, organisationer och besökare. Vi gör det genom att lyssna, hjälpas åt, testa, lära oss och sen testar vi igen. Här är allt möjligt för dig som vill skapa, förändra, vårda, bygga, vägleda, utvecklas och göra skillnad. För Helsingborg är staden för dig som vill något.

Socialförvaltningen i Helsingborg ansvarar för stadens individ och familjeomsorg. Vi har drygt 500 medarbetare som, med olika kompetenser, bidrar till att barn, unga och vuxna med olika typer av sociala problem och förutsättningar kan bli självständiga med livskvalité.

Socialförvaltningen har idag tre verksamhetsområden, Barn/Unga och Familj, Vuxen och Gemensamma resurser. I förvaltningen har vi även stödfunktioner som HR enheten, Serviceenheten, Kvalitetsenheten samt Ekonomienheten.

Vill du ha ett varierat, flexibelt och påverkbart arbete med fantastiska kollegor? Då är det dig som vi vill se som vår nästa kollega!

Om arbetsplatsen

För att möjliggöra hemmaplanslösningar har vi HVB och stödboende platser för barn och unga i Helsingborg stad. Du kommer att tillhöra verksamhetsområde barn/unga och familj inom socialförvaltningen.

Stödboendeverksamheten består av 17 platser som är i form av lägenheter för ungdomar i åldern 16-20. Hälften av lägenheterna är samlade i ett bostadsområde och har närhet till personallägenhet. Resterande lägenheter är utspridda i Helsingborg stad.

Arbetet med ungdomarna varierar utifrån ungdomens behov, vilket kan innebära allt mellan intensivare behandlingsinsatser till endast uppföljning i lägenheten tillsammans med ungdomen.

Våra HVB och stödboendet tar emot både pojkar och flickor med bland annat psykosocial problematik, begynnande missbruk eller efterbehandling och arbetar aktivt med familj och nätverk. Vi har ett tätt samarbete mellan våra boende och personalgrupperna hjälps åt vid behov.

Nu söker vi nya kollegor till stödboendet.
Intervjuer kommer att ske 15 och 16 september. Varmt välkommen med din ansökan!

Arbetsuppgifter

Som familjebehandlare i stödboendet har du ett roligt, varierande och utmanade arbete med stora möjligheter att påverka arbetet både i vardagen men även på längre sikt. Vi arbetar för att ungdomen ska få en fungerande vardag, där struktur, sysselsättning och en meningsfull fritid är några delar.

Vi arbetar även för att ungdomen ska ha någon form av kontakt/relation med sin familj/nätverk så långt det är möjligt. Arbetet kan bland annat innebära familjesamtal men även enskilda samtal.

Som familjebehandlare har du i uppdrag att vara kontaktperson till några av ungdomarna, vilket innebär att du är sammanhållande när det gäller behandlingsarbetet och de kontakter som behövs tas runt ungdomen. Utifrån ungdomens vårdplan tar du fram mål tillsammans med ungdomen och dennes familj, vilket dokumenteras i en genomförandeplan. Dokumentationen sker i journalsystemet Journal Digital. I arbetet förekommer även en del praktiska arbetsuppgifter, motsvarande sådant som förekommer i ett hem.

Omfattning: 90 % med schemalagd arbetstid mestadels på eftermiddag, kväll och helg. 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:
• socionomexamen eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer lämplig.
• erfarenhet av socialt arbete med barn och unga inom HVB och stödboende är meriterande.
• erfarenhet inom missbruk, nätverksarbete, psykiatri och neuropsykiatrisk funktionsnedsättning är meriterande
• god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift samt god datorvana, meriterande om du har erfarenhet av Journal Digital.
• körkort och kör bil.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vi är intresserad av dig som har:
• god förmåga att skapa relationer, samarbeta och verka för ett öppet klimat och ett serviceinriktat förhållningssätt.
• ett förhållningssätt där du arbetar för att det sociala arbetet har klientens behov i centrum med fokus på delaktighet för ungdomarna samt deras familjer.
• förmåga att hantera situationer i stunden så väl som att arbeta långsiktigt och strukturerat i ett behandlingsuppdrag.
• ett handlingskraftigt förhållningssätt och vågar vara öppen för att söka och prova nya lösningar. Förmåga att leda dig själv och att arbeta självständigt.
• utbildning i MI, RePulse, systemteori, missbruk, Steg 1 utbildning samt utbildningar som är relaterade till självskadebeteenden är meriterande.

Övrig information

Sista ansökningsdag:  2022-09-04

Anställningsform: 1 Tillsvidareanställning samt 1 föräldravikariat

Omfattning: Deltid, 90 % schematjänstgöring inklusive kvällar och helger 

Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse

Varaktighet: Tillsvidare samt vikariat

Antal tjänster: 2

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Helsingborgs stad använder vi rekryteringsverktyget ReachMee. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan via ReachMee genom att klicka på ansökningslänken i annonsen. Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska kontakta rekryterande chef i annonsen som kommer guida dig vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka digitalt via ansökningslänken. Fackliga företrädare https://intranat.helsingborg.se/hr/samverkan-och-delaktighet/fackliga-foretradare/ Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Information

Referens:
3224

Publicerad:
2022-08-04

Omfattning:
Deltid

Ort:
Skåne län, Helsingborg

Förvaltning:
Socialförvaltningen

Kontakt

Carina Lindqvist

Sektionschef

phone 042 10 70 39

email carina.lindqvist@helsingborg.se

Cecilia Cederström

SSR

email cecilia.cederstrom@helsingborg.se

Mounir Mansour

Kommunal

phone 0707 23 86 63

email mounir.mansour@helsingborg.se

Anna Carlsson

Vision

phone 042 - 10 50 93