The application period for this reqruitment has ended.

Familjerättssekreterare till Utredningsteamet, vikariat

Du vill något. Det vill vi med. Hos oss går vi från vilja till handling så här har du alla förutsättningar att påverka och få saker gjorda. Vi lyssnar, hjälps åt och jobbar för att dra åt samma håll. Här finns möjligheterna för dig som vill skapa, bygga, förändra, uppleva och utvecklas. Helsingborg är staden för dig som vill något.

Socialförvaltningen är indelad i tre verksamhetsområden:
Barn, unga och familj, Vuxen och Gemensamma resurser.

Familjerättsenheten, en del av Gemensamma Resurser, är en samverkande familjerätt med kommunerna Helsingborg, Klippan, Svalöv, Åstorp och Örkelljunga. Målet med samverkan är att invånarna i våra kommuner ska ha samma förutsättningar till en familjerätt med god kvalité och snabb tillgänglighet. Samverkan ger samordningsvinster och vi kan satsa på förebyggande familjerätt.

Enheten är uppdelad i två grupper, dels ett utredningsteam och dels Familjepunkten, som är en kombinerad umgängescentral och förebyggande familjerätt. Familjepunkten har öppet även på söndagar och medarbetarna arbetar var tredje söndag.

Vi söker nu dig som vill bli en del av vårt team! Du kommer till en dynamisk grupp med stor erfarenhet, kompetens och arbetsglädje. Vi vill med utgångspunkt från kunskap, erfarenhet, forskning, vidsynthet och brukarinflytande bygga något nytt för våra familjers bästa. Tjänsten är en tidsbegränsad anställning till den 31 december 2020, med eventuell möjlighet till förlängning.

Arbetsuppgifter

Du kommer i första hand arbeta med utredningar om vårdnad, boende och umgänge, snabbupplysningar och avtal men behöver vara öppen för andra arbetsuppgifter inom familjerätten. Vi är positiva till digital teknik, erbjuder digital tidsbokning till faderskap/föräldraskap, har digitala akter och försöker använda digitaliseringens fördelar för invånarnas bästa.

Vår enhet är i ständig förändring och utveckling, vi vågar prova nytt och har barnens bästa i fokus. Familjepunkten och utredningsteamet arbetar ofta tillsammans och vi har ett nära samarbete med andra enheter. Vi arbetar för helhetsperspektiv och undviker stuprör.

Kvalifikationer

Som medarbetare hos oss behöver du ha
• Socionomutbildning eller därmed jämförbar utbildning
• Flerårig erfarenhet av myndighetsutövning inom socialtjänsten.
• Erfarenhet av samtal med människor i konflikt och av konflikthantering.
• Genuint intresse för att arbeta med och vidareutveckla familjerättsarbetet.
• Barnfokus och kunskap om barns utveckling och om Barnkonventionen.

Som person ser vi gärna att du har
• Servicekänsla, vilket innebär att du ser möjligheter och har modet att agera när situationen kräver det
• Förmågan att arbeta självständig och kan självständigt planera din arbetsdag
• Ett prestigelöst förhållningssätt i gruppsamarbeten och förhoppningsvis viljan att bidra med god humor till vår arbetsgrupp
• Stort engagemang för utveckling och samverkan.

Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt

Som anställd i Helsingborgs stad får du subventionerad friskvård och andra förmåner via vår förmånsportal Fördel Helsingborg. Det finns även tillgång till gymlokal på arbetsplatsen med träningsmaskiner, bastu, ljusterapirum, massagestol m.m.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Helsingborgs stad använder vi rekryteringsverktyget Visma Recruit. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan genom att klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du till Visma Recruit 0771-693 693.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.