Ansök

Fastighetsdirektör

Du vill något. Det vill vi med! Hos oss går vi från vilja till handling så här har du alla förutsättningar att påverka och få saker gjorda. Vi lyssnar, hjälps åt och jobbar för att dra åt samma håll. Här finns möjligheterna för dig som vill skapa, bygga, förändra, uppleva och utvecklas. Helsingborg är staden för dig som vill något.

Om arbetsplatsen 

Vi vill olika saker. Men vi är också̊ lika. Vi delar samma nutid. Och vi bor i samma stad. Nu har vi samma framtid – Helsingborg har en gemensam långsiktig vision, Helsingborg 2035. En riktning mot framtiden som går ut på att Helsingborg år 2035 skall vara den pulserande, skapande, gemensamma, globala och balanserade staden. Visionen genomsyrar arbetet i stadens förvaltningar och bolag, och finns med som en ledstjärna i arbetet gentemot våra invånare och alla andra som på olika sätt har med Helsingborgs stad att göra. Nu söker vi en Fastighetsdirektör.

Fastighetsförvaltningen med sina 50 medarbetare ansvarar för förvaltning och utveckling av stadens ägda och bebyggda fastigheter och bostadsrätter. Fastighetsförvaltningen driver byggnadsprojekt och bistår övriga förvaltningar i lokalförsörjningsprocessen. Lokalerna skall vara ändamålsenliga och förvaltas med låg miljöbelastning och låga driftskostnader. Verksamheten drivs som en resultatenhet med ett långsiktigt hållbart tidsperspektiv och i konkurrens med andra aktörer. Lokalerna upplåts på affärsmässiga villkor med tydliga hyresavtal och med marknadsliknande hyra. Fastighetsförvaltningen är en utpräglad beställarorganisation. Fastighetsförvaltningen har egen kompetens inom förvaltning, projektledning, lokalförsörjning, administration samt teknik, säkerhet och miljö. Tjänster därutöver upphandlas i konkurrens. Fastighetsförvaltningen förvaltar 270 lokalobjekt med en totalyta på 680 000 m2 samt 600 bostäder med en yta om 25 000 m2, med ett bokfört värde på totalt 4 500 mnkr. Vi omsätter 950 mnkr och investerar för 500 mnkr per år.

Arbetsuppgifter 

Vår nuvarande Fastighetsdirektör ska gå i pension och vi söker dig som vill ta över den rollen. Vi är en av Sveriges mest progressiva kommuner och i den här hamnar du mitt i händelsernas centrum. I rollen som Fastighetsdirektör är du ansvarig för styrning och ledning av förvaltningen mot nämndens uppdrag, inriktning och mål. Helsingborgs stad har en målbild att 2022 vara en av Europas mest innovativa städer och fastighetsförvaltningen Sveriges smartaste fastighets utvecklare med fokus på effektiva verksamhetslokaler. Ditt uppdrag som Fastighetsdirektör innebär att leda förvaltningen i den ständigt pågående utvecklingsprocessen tillsammans med kunniga, drivna och engagerade avdelningschefer, stab och övriga medarbetare. Uppdraget som fastighetsdirektör innefattar att i samverkan med avdelningscheferna utöka samspelet mellan avdelningarna samt utveckla gemensamma processer och moderna arbetssätt med fokus på att säkerställa framåt driften i verksamheten. Rollen innebär också ett nära samarbete med både stadens fastighetsägare och privata aktörer. Fastighetsdirektören rapporterar direkt till Stadsdirektören Palle Lundberg.

Kvalifikationer

För att möta den starka tillväxten och fortsättningsvis vara en stad i framkant när det handlar om att erbjuda god service till stadens hyresgäster och invånare söker vi dig som triggas av utmaningen att ta nästa steg i karriären. Du har erfarenhet från ledande roller i komplexa organisationer, gedigen fastighetskompetens och förståelse för fastighetsekonomi. Vi ser också att du har god förståelse för det politiska uppdraget eller erfarenhet av att arbeta mot en styrelse. Ditt ledarskap motiverar, engagerar och enar människor mot gemensamma mål. För att lyckas i rollen är det av stor betydelse att du har ett hållbart och långsiktigt ledarskap utifrån ett helhetsperspektiv. Du har god social kompetens och uppskattar nätverkande då tjänsten innebär samverkan med många kontaktytor. Förmåga att kombinera affärsmässighet med samhällsnytta efterfrågas i rollen. Som person är du prestigelös, lyhörd och samarbetsorienterad. Du är innovativ, modig och drivs av att utveckla dig själv och den verksamhet du leder till att bli ännu mer framgångsrik.

För att lyckas i roller ser vi att du som söker har en relevant akademisk utbildning exempelvis inom ekonomi, bygg och fastighet.

Övrig information

I denna rekrytering samarbetar Helsingborgs stad med SOURCE. Om du vill göra en förutsättningslös intresseanmälan för att i ett första steg diskutera tjänsten närmare, kan du göra detta via SOURCE hemsida eller kontakta Sofia Rasmusson, 070-508 03 28, sofia.rasmusson@source-executive.se eller Christine Perschon, christine.perschon@source-executive.se, 070-813 91 57.

Sista ansökningsdag:  20201101

Anställningsform: Tillsvidare

Omfattning: Heltid

Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse

Varaktighet: Tillsvidare

Antal tjänster: 1

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Helsingborgs stad använder vi rekryteringsverktyget ReachMee. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan via ReachMee genom att klicka på ansökningslänken i annonsen. Du som söker jobb och har skyddad identitet ska kontakta kontaktpersonen i annonsen som kommer guida dig vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka digitalt via ansökningslänken. Fackliga företrädare https://intranat.helsingborg.se/hr/samverkan-och-delaktighet/fackliga-foretradare/ Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.
{