Förrättningslantmätare

Du vill något. Det vill vi med! Vi vill skapa värde och bidra till livskvalitet för våra invånare, företag, organisationer och besökare. Vi gör det genom att lyssna, hjälpas åt, testa, lära oss och sen testar vi igen. Här är allt möjligt för dig som vill skapa, förändra, vårda, bygga, vägleda, utvecklas och göra skillnad. För Helsingborg är staden för dig som vill något.

Om arbetsplatsen

Du välkomnas till vår trevliga enhet för lantmäteri/kart och mät där det bubblar av utveckling. Vi är en nybildad enhet som ser stor potential i att samarbeta smartare och utvecklas inom ramen för vårt gemensamma uppdrag. Vår enhet jobbar brett, både tillsammans med andra kompetenser i stadsbyggnadsförvaltningen gällande t.ex. planfrågor och direkt på ansökan av fastighetsägare. Vi deltar även aktivt i arbetet med en digital samhällsbyggnadsprocess. Nu behöver vi förstärka vårt kunniga team med fler trevliga förrättningslantmätare som kan bidra med såväl kompetens som erfarenhet!

Enheten för lantmäteri/kart och mät ingår i avdelningen för stadsplanering som även omfattar detaljplan, översiktsplan samt bygglov. Vi är en del i Stadsbyggnadsförvaltningen som planerar, bygger och förvaltar Helsingborgs stads stadsmiljöer och grönstruktur. Vårt arbete syftar till att främja en god gestaltad miljö och en långsiktigt hållbar utveckling för dagens helsingborgare och kommande generationer. Under nästa år kommer CityExpo H22 att gå av stapeln och där har Stadsbyggnadsförvaltningen en mycket aktiv roll.

Arbetsuppgifter

Som förrättningslantmätare utreder du och beslutar i ärenden som rör fastighetsbildning. Du kommer att få handlägga alla typer av lantmäteriförrättningar utifrån din kompetens och samhällets behov. Du kommer ha en bred variation av lantmäteriförrättningar. Som förrättningslantmätare deltar du aktivt i samhällsbyggandet inom kommunen i både planprocessen och som internt fastighetsrättsligt stöd. Vi arbetar också med systematiska kvalitetsförbättringar av vårt fastighetsregister. Inom enheten använder vi kartsystemet Geosecma Lantmäteri och vårt handläggningsstöd är Trossen.

Kvalifikationer

Du har akademisk examen med inriktning mot lantmäteri, till exempel civilingenjör lantmäteri, juristexamen motsvarande jur.kand. med flerårig erfarenhet av förrättningshandläggning, eller motsvarande kompetens inom området lantmäteri och fastighetsrätt. Du har även goda IT-kunskaper i bl.a. Trossen och Geosecma Lantmäteri. Vi ser gärna att du har några års erfarenhet av handläggning av lantmäteriförrättningar. Erfarenhet av arkivutredningar och kvalitetsförbättringar i fastighetsregistret är meriterande. Då du kommer att ha många kontakter både externt och internt är det viktigt att du kan samarbeta och kommunicera på ett förtroendeingivande sätt. Du behöver vara serviceinriktad, en god lyssnare och kunna föra dialog med fastighetsägare. Du är en god kommunikatör och kan förklara komplexa fastighetsrättsliga frågor på ett pedagogiskt sätt, till exempel på sammanträden. Det är också viktigt att du är kvalitetsmedveten, strukturerad och noggrann och kan uttrycka dig väl i tal och skrift. Du har en positiv inställning till ditt arbete och bidrar till teamets utveckling.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. B-körkort erfordras.

Övrig information

Sista ansökningsdag:  31 januari 2022

Anställningsform: Tillsvidare

Omfattning: Heltid

Tillträdesdatum: Enligt överenskommlse

Varaktighet: Tillsvidare

Antal tjänster: 1

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Helsingborgs stad använder vi rekryteringsverktyget ReachMee. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan via ReachMee genom att klicka på ansökningslänken i annonsen. Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska kontakta rekryterande chef i annonsen som kommer guida dig vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka digitalt via ansökningslänken. Fackliga företrädare https://intranat.helsingborg.se/hr/samverkan-och-delaktighet/fackliga-foretradare/ Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Information

Referens:
2341

Publicerad:
2021-12-17

Omfattning:
Heltid

Ort:
Skåne län, Helsingborg

Förvaltning:
Stadsbyggnadsförvaltningen

Kontakt

Karin Gjörtler

Enhetschef

phone 042-105850

email karin.gjortler@helsingborg.se

Catharina Hedman

HR konsult

phone 042-105829

email catharina.hedman@helsingborg.se

Elisabeth Persson

VISION

phone 042106560

email elisabeth.persson@helsingborg.se

Christina Andersson

Sveriges ingenjörer, Saco

phone 042105240

email christina.andersson@helsingborg.se