Förskollärare till Wieselgrens förskolor

Du vill något. Det vill vi med! Vi vill skapa värde och bidra till livskvalitet för våra invånare, företag, organisationer och besökare. Vi gör det genom att lyssna, hjälpas åt, testa, lära oss och sen testar vi igen. Här är allt möjligt för dig som vill skapa, förändra, vårda, bygga, vägleda, utvecklas och göra skillnad. För Helsingborg är staden för dig som vill något.

Helsingborgs stads skolor är en resursstark och värdestyrd organisation. Här blir du som medarbetare en viktig del i vår gemensamma vision att skapa den bästa skolan för varje barn och elev. https://skoljobb.helsingborg.se/

Om arbetsplatsen

Välkommen till Wieselgrens förskoleområde som består av Guldsmedsgatans förskola, Traktörsgatans förskola, Åhusgatans förskola, Furutorpsgatans förskola samt vår öppna förskola på Familjecentralen Högaborg. På grund av kommande föräldraledigheter och omorganiseringar i området söker vi nu tre medarbetare till våra fantastiska förskolor.

Våra förskolor arbetar utifrån ett Reggio Emilia inspirerat arbetssätt. Detta innebär att barnen, på ett demokratiskt sätt, är delaktiga i att utforma sin vardag i förskolan. Vi använder pedagogisk dokumentation för att se och följa barnens tankar och utmana deras lärprocesser. Vi har ett projektinriktat arbetssätt utifrån en gemensam projektrubrik, “Barnen i staden, staden i barnen”. I ditt arbete har du tillgång till specialpedagog, pedagogista och ateljerista som ger stöd och inspiration i arbetet med barnen. Vi har nära till vackra grönområden som vi ofta besöker för att leka, lära och ge våra barn härliga naturupplevelser. Vi är ett mångkulturellt område där många olika språk och kulturer möts. Detta ger en extra krydda åt vårt arbete, varje dag. Våra värdeord, nyfikenhet, delaktighet och välkomnande genomsyrar hela vår verksamhet. Hos oss möts du av engagerade pedagoger och ett varmt klimat där alla är välkomna! 

Arbetsuppgifter

Barnens röster är viktiga och du som pedagog utmanar, stimulerar och stödjer barnen att utvecklas och lära. Vi arbetar i projekt med en gemensam projektrubrik, “Barnen i staden, staden i barnen” där barnen har stor delaktighet genom att dagligen reflektera över sitt lärande tillsammans med medforskande och lyssnande pedagoger. Arbetslaget har schemalagd reflektionstid varje vecka där du, tillsammans med dina kollegor, med pedagogisk dokumentation som förhållningssätt, utvecklar undervisningen för att skapa 100språkliga, inkluderande och kreativa utmaningar och lärmiljöer för barnen. Som pedagog ingår du i en reflektionsgrupp med kollegor från hela förskoleområdet där ni möts i lärande samtal kring olika pedagogiska frågor. Familjerna är en viktig del i vår verksamhet och tillsammans i arbetslaget bjuder ni in till olika forum för delaktighet och medverkan. 

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad förskollärare och har erfarenhet/kunskap av pedagogiskt arbete. Du är en nyfiken, utforskande och lyssnande pedagog med stort mått av upptäckarglädje. Du ska vara väl förtrogen med förskolans läroplan, lpfö18. Du är inspirerad eller nyfiken på Reggio Emilias pedagogiska filosofi och vi ser gärna att du har erfarenhet/kunskap av en mångfald av uttryckssätt, i relation till 100språkligheten i Reggio Emilia, som du använder i din undervisning. Du ska, tillsammans med dina kollegor, kunna reflektera, analysera och utveckla förutsättningarna för barnen med hjälp av pedagogisk dokumentation. Du följer aktivt med i forskning och utveckling och har ett professionellt förhållningssätt som grundar sig i demokratiska värden. Du har goda kunskaper i svenska, både muntligt och skriftligt. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att fördjupa barnens lärande med hjälp av digitala verktyg och är bekväm med att arbeta i digitala plattformar. Det är meriterande om du har ett annat modersmål än svenska språket, gärna arabiska. 

Välkommen med din ansökan! Vi ser fram emot att lära känna dig! 

Övrig information

Sista ansökningsdag:  2020-01-31 

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid 

Tillträdesdatum: Tjänsterna kan komma att tillsättas innan ansökningstiden gått ut. Intervjuer kommer att ske löpande. 

Varaktighet: Tillsvidare 

Antal tjänster: 3

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Helsingborgs stad använder vi rekryteringsverktyget ReachMee. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan via ReachMee genom att klicka på ansökningslänken i annonsen. Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska kontakta rekryterande chef i annonsen som kommer guida dig vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka digitalt via ansökningslänken. Fackliga företrädare https://intranat.helsingborg.se/hr/samverkan-och-delaktighet/fackliga-foretradare/ Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Information

Referens:
1198

Publicerad:
2021-01-11

Omfattning:
Heltid

Ort:
Skåne län, Helsingborg

Förvaltning:
Skol- och fritidsförvaltningen - Verksamhetsområde 2

Kontakt

Vera Rojas

Pedagogista

email vera.rojas@helsingborg.se

Jennifer Ohlén

Administrativ chef

phone 042-106734

email jennifer.ohlen@helsingborg.se

Lärarförbundet Facklig organisation

phone 042-10 54 94

email lararforbundet@helsingborg.lararforbundet.se

Lärarnas riksförbund Facklig organisation

phone 042-10 59 98

Kontakta kommunen — En väg in

När du kontaktar oss är det kommunvägledarna på Helsingborg kontaktcenter som tar hand om dina frågor.

Öppettider

  • Måndag-onsdag 08:00-17:00
  • Torsdag 08:00-18:00
  • Fredag 08:00-17:00
Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Chatta

Få svar direkt – chatta med en kommunvägledare

Starta chatt chevron_right

Mejla

Få svar inom 24 timmar kontaktcenter@helsingborg.se

Skicka mejl chevron_right

Besök

På grund av covid-19 har vår lokal på Stortorget 17 stängt för besök

Visa karta chevron_right

Ring

Prata med en kommunvägledare på telefon 042-10 50 00

Ring chevron_right