Förstelärare i fritidshem till Rydebäcksskolan

Du vill något. Det vill vi med! Vi vill skapa värde och bidra till livskvalitet för våra invånare, företag, organisationer och besökare. Vi gör det genom att lyssna, hjälpas åt, testa, lära oss och sen testar vi igen. Här är allt möjligt för dig som vill skapa, förändra, vårda, bygga, vägleda, utvecklas och göra skillnad. För Helsingborg är staden för dig som vill något.

Helsingborgs stads skolor är en resursstark och värdestyrd organisation. Här blir du som medarbetare en viktig del i vår gemensamma vision att skapa den bästa skolan för varje barn och elev. https://skoljobb.helsingborg.se/

Om arbetsplatsen

Rydebäcksskolan är en F-9 skola belägen en mil söder om Helsingborg. Området expanderar kontinuerligt och just nu har skolan drygt 970 elever. Skolan består av två skolhus där eleverna är uppdelade i F-4 respektive 5-9. Våra ledord ”Tillsammans – Ambition – Kunskap – Lyckas” andas och ger mening i verksamheten. Vi har en stor fritidsverksamhet som är uppdelad i fem avdelningar, från förskoleklass till fritidsklubb. Vi arbetar i samverkan mellan skola-fritidshem för att skapa en samsyn och helhetsbild av barnets hela dag hos oss. 

Vi har ett förhållningssätt som utgår från att goda relationer skapar tillit och trygghet för alla. Lärande och utveckling sker tillsammans. Vi utgår från att alla människor vill och kan lyckas och menar att kunskap är de förmågor som krävs för att kunna hantera situationer och lösa uppgifter. För oss innebär ambition framåtanda, motivation och vilja att nå drömmar och mål. Våra elever har höga förväntningar både på sig själva och sina lärare. Eleverna vill ha utmaningar och studiero. Tillsammans skapar vi goda lärmiljöer och uppfyller drömmar och mål, vill du bli en del av en stimulerande arbetsmiljö – välkommen till oss!

Läs gärna mer på vår hemsida: https://rydebacksskolan.helsingborg.se/

Arbetsuppgifter

Vi söker nu en skicklig och erfaren lärare i fritidshem som i en förstelärarroll vill vara med och vidareutveckla fantastiska fritids! Som förstelärare i fritidshem på Rydebäcksskolan kommer ditt uppdrag innebära att i ett nära samarbete med skolledning, utvecklingsgrupp för fritidshemmet samt övriga kollegor, delta i och ansvara för det pedagogiska utvecklingsarbetet på fritidshemmet. Du kommer även ingå i skolans övergripande strategigrupp tillsammans med övriga förstelärare på skolan.

Du blir en del av ett kompetent arbetslag som har mycket driv och ni har goda förutsättingar och möjligheter att påverka ert arbete utifrån gruppens behov och intressen. Hos oss blir du en viktig del av en stor skola där fritids får ta plats! Fritidspedagogiken är i fokus under hela dagen för pedagogerna på fritidshemmet på Rydebäcksskolan, främst i undervisningen på fritidshemmet men naturligtivs även under skoldagen med bland annat rastverksamhet och FRIS (fritids i skolan). Vi är stolta över vårt fritidshem och vill jobba tillsammans med dig som känner stort engagemang för uppdraget, och som vill vara med och utveckla och göra skillnad för våra elever.

I ditt uppdrag kommer du ha ett särskilt ansvar för fritidshemmets utveckling, didaktik och det systematiska kvalitetsarbetet – för att lyckas med detta är det naturligt för dig att arbeta på vetenskaplig grund och med ett nyfiket, undersökande och analytiskt förhållningssätt. Du kommer också bidra till kollegialt lärande till exempel genom handledning av personal och stöd vid uppföljning. I din roll undervisar du, utöver fritidshemstid, även under skoltid utifrån dina kompetenser. Ditt uppdrag innebär huvudsakligen undervisning och andra uppgifter som hör till undervisningen, utvecklingsarbete för fritidshemsverksamheten samt arbetslagsledning för att av våra subarbetslag. Inom ramen för din arbetstid finns självfallet rätt förutsättningar i form av planerings och utvecklingstid för att utföra uppdragets olika delar. 

Kvalifikationer

För att bli förstelärare i fritidshem krävs att du har lärarexamen och legitimation med behörighet att undervisa i fritidshem samt minst fyra års vitsordat arbete som grundlärare i fritidshem/fritidspedagog efter examen. Du har erfarenhet av att delta i och aktivt driva utvecklingsarbete på vetenskaplig grund och beprövad erfarenhet. 

Du har god insikt och kunskap i skolans styrdokument och stor vana av att tillämpa dessa i ditt dagliga arbete. Du har god pedagogisk och didaktisk förmåga och kan som pedagog leda och organisera arbetet för att skapa en god lärandemiljö under hela dagen. Du har kunskap kring att leda kollegor i ett strukturerat, kollegialt och kollektivt lärande med tydlig effekt för elevernas lärande. 

I din roll som förstelärare hos oss behöver du vara flexibel, kreativ och bekväm med att leda andra. Det är av vikt att du kan inspirera, motivera och upprätthålla god laganda, har god samarbetsförmåga och kan skapa tillitsfulla relationer med elever, föräldrar och kollegor. Du tar ansvar för dina uppgifter, är lösningsfokuserad och självgående i ditt arbete. Att arbeta långsiktigt och och målmedvetet är en självklarhet för dig. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrig information

Sista ansökningsdag: 2023-04-10. Vi tillämpar löpande rekrytering.

Anställningsform: Tills vidare

Omfattning: 100%

Tillträdesdatum: 20230801 eller enligt överenskommelse

Varaktighet: Tills vidare

Antal tjänster: 1

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Helsingborgs stad använder vi rekryteringsverktyget ReachMee. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan via ReachMee genom att klicka på ansökningslänken i annonsen. Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska kontakta rekryterande chef i annonsen som kommer guida dig vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka digitalt via ansökningslänken. Fackliga företrädare https://intranat.helsingborg.se/hr/samverkan-och-delaktighet/fackliga-foretradare/ Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Information

Referens:
3936

Publicerad:
2023-03-17

Omfattning:
Heltid

Ort:
Skåne län, Helsingborg

Förvaltning:
Skol- och fritidsförvaltningen - Verksamhetsområde 4

Kontakt

Pernilla Prahl

Biträdande rektor

042 102205

pernilla.prahl@helsingborg.se

Jonas Ljungberg

Facklig representant, Sveriges Lärare

jonas.ljungberg@helsingborg.se

Kontakta kommunen — en väg in

När du kontaktar oss är det kommunvägledarna på Helsingborg kontaktcenter som tar hand om dina frågor. Ditt ärende sparas och blir en allmän handling som kan komma att läsas av andra. Du hittar information om hur Helsingborgs stad behandlar personuppgifter längst ner på sidan.

Helsingborgs stad i sociala medier:
Facebook
Instagram
Linkedin

Öppettider

Måndag–onsdag: 08.00 - 17.00

Torsdag: 08.00 - 18.00

Fredag: 08.00 - 17.00

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Chatta

Få svar direkt – chatta med en kommunvägledare.

Mejla

Få svar inom 24 timmar
kontaktcenter@helsingborg.se.

Besök

Besök oss på Helsingborg Kontaktcenter på Stortorget 17.

Ring

Prata med en kommunvägledare på telefon 042-10 50 00.