The application period for this reqruitment has ended.

Förstelärare i Sv/SvA och SO på Wieselgrensskolan

Du vill något. Det vill vi med! Hos oss går vi från vilja till handling så här har du alla förutsättningar att påverka och få saker gjorda. Vi lyssnar, hjälps åt och jobbar för att dra åt samma håll. Här finns möjligheterna för dig som vill skapa, bygga, förändra, uppleva och utvecklas. Helsingborg är staden för dig som vill något. Helsingborgs stads skolor är en resursstark och värdestyrd organisation. Här blir du som medarbetare en viktig del i vår gemensamma vision att skapa den bästa skolan för varje barn och elev.

Om arbetsplatsen

Wieselgrensskolan är en F-9 skola i södra Helsingborg med drygt 600 elever. Vi är en skola med stark framtidstro, och förutom vanliga klasser har vi på skolan även Helsingborgs musikklasser med en klass i varje årskurs från 4–9, samt även fotbollsverksamhet. Mångfalden av kulturer är både vår styrka och en spännande utmaning. På skolan finns i dag ett trettiotal nationaliteter och därför är identitets- och språkutveckling ett naturligt inslag i vår vardag.

På Wieselgrensskolan finns Språkspåret som är till för elever med generell språkstörning i årskurs F-9. Eleverna i Språkspåret är inkluderade i ordinarie klasser. Alla pedagoger är involverade i verksamheten och ansvarar gemensamt för att det ska bli en bra inkludering.

Arbetsuppgifter

Är du redo för nya utmaningar i karriären? Vi söker nu dig som vill bli vår nya kollega. Förutom undervisning i Sv/SvA och SO i årskurserna 7–9, kommer du att ingå i ämnes- och arbetslag. I tjänsten kan även mentorskap komma att ingå.

Du gör skillnad för våra elever genom att tro på deras förmåga samt uppmuntra till kreativitet och nyfikenhet. Du visar och gör det tydligt för varje elev att de kan lyckas i stort som i smått under hela dagen!

Skolans honnörsord är K.R.A.M. vilket är ett samlingsnamn för de ledord vi tillsammans elever, föräldrar och personal tagit fram:

Kunskap
Relationer
Arbetsro
Mångfald

Förstelärare

Skolan står inför ett år av fokus mot språkutvecklande undervisning där hela skolan ska kompetensutvecklas – både med stöd av förvaltningen och intern kompetens, och vi söker därför en förstelärare i Sv/Sva som på bred front kan stötta hela den språkfrämjande processen på skolan. Det är därför meriterande om du har dubbelkompetensen Sv och SvA – även om intresse och erfarenhet av att driva liknande processer är viktigast. (Pga hur kompetensen ser ut på skolan behöver du även vara behörig SO-lärare, även om försteläraruppdraget kommer att vara inriktat mot språkutveckling.)

Från och med höstterminen 2020 är skolan en sk ”pott 2-skola”, vilket innebär att förstelärartillägget på lönen är 10.000 kr/mån.

Kvalifikationer

Du är legitimerad lärare och behörig för undervisning i Sv/SvA och SO för högstadiet. Du har minst fyra års väl vitsordat arbete med undervisning och har visat särskild god förmåga att förbättra resultaten för eleverna.

För dig är modern teknik ett självklart val i din roll som pedagog och du använder digitala verktyg för kunskapssökande, kommunikation, skapande och lärande. Din kunskap främjar kreativa och inkluderande lärmiljöer. Du följer aktivt med i forskning och utveckling.

Genom att planera, följa upp, analysera, dokumentera och utveckla utbildningen skapar och delar du med dig av kunskap om vad som leder till högre måluppfyllelse.

Du skapar goda relationer till elever och kollegor och du är en lagspelare som arbetar för teamets bästa. Du hanterar konflikter och använder humor för att förstärka relationerna med andra.

Stor vikt kommer även att läggas på personliga egenskaper som matchar skolans behov, elever och kollegor.

Vi tillämpar löpande urval. Varmt välkommen med din ansökan!

Övrig information

Sista ansökningsdag:  200730

Anställningsform: Ferietjänst

Omfattning: Heltid

Tillträdesdatum: 200810

Varaktighet: Tillsvidare

Antal tjänster: 1

I Helsingborgs stad gillar vi olika. Vi strävar efter att våra medarbetare ska spegla våra invånare och värnar om det värde som jämn könsfördelning samt mångfald tillför våra verksamheter. Tjänsten tillsätts under förutsättning att tjänsten inte behöver tas i anspråk för redan tillsvidareanställda medarbetare. Om du blir erbjuden tjänst inom förskola och skola eller öppen fritidsverksamhet ska du uppvisa giltigt utdrag från polisens belastningsregister För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Helsingborgs stad använder vi rekryteringsverktyget ReachMee. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan via ReachMee genom att klicka på ansökningslänken i annonsen. Har du några frågor kan du kontakta kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.
{