The application period for this reqruitment has ended.

Fritidsledare (vikariat) sökes till Fritid Helsingborg

Du vill något. Det vill vi med! Hos oss går vi från vilja till handling så här har du alla förutsättningar att påverka och få saker gjorda. Vi lyssnar, hjälps åt och jobbar för att dra åt samma håll. Här finns möjligheterna för dig som vill skapa, bygga, förändra, uppleva och utvecklas. Helsingborg är staden för dig som vill något. Fritid Helsingborg arbetar för att skapa ett rikt och varaktigt fritidsutbud för alla i Helsingborg. Det gör vi genom att erbjuda attraktiva fritidsgårdar och mötesplatser, öppna och tillgängliga idrottsanläggningar, spännande evenemang och upplevelser och stöd till föreningslivet i staden.

Du vill något. Det vill vi med. Hos oss går vi från vilja till handling så här har du alla förutsättningar att påverka och få saker gjorda. Vi lyssnar, hjälps åt och jobbar för att dra åt samma håll. Här finns möjligheterna för dig som vill skapa, bygga, förändra, uppleva och utvecklas. Helsingborg är staden för dig som vill något. Fritid Helsingborg arbetar för att skapa ett rikt och varaktigt fritidsutbud för alla i Helsingborg.
Det gör vi genom att erbjuda attraktiva fritidsgårdar och mötesplatser, öppna och tillgängliga idrottsanläggningar, spännande evenemang och upplevelser och stöd till föreningslivet i staden.

Om arbetsplatsen

På fritidsgården arbetar vi mot mål i linje med vad nämnden beslutat och gårdens utveckling. Vi jobbar för ungdomsinflytande, aktiv livsstil, hälsa,  och hälsa, och olika upplevelser som berikar ungdomens fria tid. Vi samarbetar med skola, föreningslivet och andra förvaltningar i staden.

Klicka här för att läsa om våra fritidsgårdar och mötesplatser!

Arbetsuppgifter

Är du drivande i ungdomsfrågor och vill arbeta med ungdomar på olika sätt? Vi söker tre vikarier på längre vikariat som tror på att våra ungdomars egen förmåga.
 
Vi arbetar för att skapa en trygg, attraktiv, kreativ och stimulerande miljö för våra ungdomar. En del av våra utmaningar är att hitta nya metoder och förhållningssätt för att nå ut till ungdomar, samt coacha och stödja dessa i planering och genomförandet av aktiviteter och evenemang av olika slag. Detta kan vara allt från sport eller friluftsliv till musik och måleri.

Arbetet är en spännande kombination av samverkan och självständigt arbete samt ansvar. Stort fokus kommer att ligga på att utveckla fritidsverksamheten med ungdomsperspektivet som utgångspunkt.

Att arbeta för Fritid Helsingborg innebär att du kan ha hela staden som arbetsplats och möta människor i alla åldrar. Vi söker dig som ser förändringsarbete som en utmaning och vill vara med och skapa framtidens verksamhet.
Lägerverksamhet och utflykter ingår i tjänsten. Verksamheten kräver att du kan leda, planera och utvärdera ditt eget arbete.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har fritidsledarutbildning eller annan utbildning som kan prövas likvärdig.
Stor vikt läggs vid att du är initiativrik, drivande, kreativ och har förmåga att arbeta självständigt och tillsammans med andra. Det är meriterande om du har förmåga att leda och inspiera ungdomar att spela instument, både enskilt och i grupp. 
 
Som person är du nyfiken, engagerad och van att arbeta självständigt och nytänkande med stor förmåga att samverka och skapa engagemang hos ungdomar. Har du ett intresse eller spetskompetens som kan förhöja aktivitetsutbudet är det meriterande.
 
Du är serviceinriktad och arbetar på ett systematiskt sätt för att nå resultat. Du är även bra på att kommunicera både i tal och skrift. Du är även van att hantera sociala medier.
 
Du har mycket god IT-vana och god kompetens i Officepaketet. 
Körkort B är ett krav.
Simkunnig med minst Silverbojen.

Stämmer detta in på dig? Välkommen med din ansökan!

Övrig information

Sista ansökningsdag: 20-10-25

Anställningsform: Visstidsanställning, Föräldravikariat

Omfattning: Heltid. Kvälls- och helgtjänstgöring samt lägerverksamhet.

Varaktighet: Snarast till 21-05-31 med möjlighet till förlängning

Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse.

Antal tjänster: 3

I Helsingborgs stad gillar vi olika. Vi strävar efter att våra medarbetare ska spegla våra invånare och värnar om det värde som jämn könsfördelning samt mångfald tillför våra verksamheter. Tjänsten tillsätts under förutsättning att tjänsten inte behöver tas i anspråk för redan tillsvidareanställda medarbetare. Om du blir erbjuden tjänst inom förskola och skola eller öppen fritidsverksamhet ska du uppvisa giltigt utdrag från polisens belastningsregister För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Helsingborgs stad använder vi rekryteringsverktyget ReachMee. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan via ReachMee genom att klicka på ansökningslänken i annonsen. Du som söker jobb och har skyddad identitet ska kontakta kontaktpersonen i annonsen som kommer guida dig vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka digitalt via ansökningslänken. Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.
{