Gymnasielärare Danska och Engelska eller annat ämne

Du vill något. Det vill vi med! Vi vill skapa värde och bidra till livskvalitet för våra invånare, företag, organisationer och besökare. Vi gör det genom att lyssna, hjälpas åt, testa, lära oss och sen testar vi igen. Här är allt möjligt för dig som vill skapa, förändra, vårda, bygga, vägleda, utvecklas och göra skillnad. För Helsingborg är staden för dig som vill något.

Helsingborgs stads skolor är en resursstark och värdestyrd organisation. Här blir du som medarbetare en viktig del i vår gemensamma vision att skapa den bästa skolan för varje barn och elev. https://skoljobb.helsingborg.se/

Om arbetsplatsen

Filbornaskolan är en arbetsplats som kännetecknas av en elevorienterad- och lösningsfokuserad verksamhet med en tydlig pedagogisk idé. Sammanhållningen på skolan är omtalad, både mellan elever och personal samt i personalgruppen. Filbornaskolan är Helsingborgs största idrottsgymnasium, som präglar skolan på ett mycket positivt sätt. Vi har fem nationella program, BF, EK, NA, IN och SA, introduktionsprogram (IM) samt en gymnasiesärskola. Du får arbeta tillsammans med många trevliga kollegor. Filbornaskolan är ”Helt enkelt en bra skola!”

Arbetsuppgifter

Du kommer att undervisa i danska som modernt språk, kurs danska steg 1 och danska steg 2 och gärna något annat ämne. Engelska är speciellt önskvärt. Omfattningen av tjänsten beror på vilken kombination av kurser du kan undervisa i.

Som lärare är du en tydlig ledare i klassrummet och ansvarar för att skapa och underhålla en trygg och stimulerande miljö. I dina arbetsuppgifter ingår att entusiasmera och utveckla olika kunskaper hos våra ungdomar utifrån din undervisning, vilket lockar alla elever till lust att lära. Vidare ser vi att du är väl förtrogen med de nationella styrdokumenten som gäller för våra verksamheter där du planerar, undervisar, och handleder eleverna mot uppsatta mål enligt gällande läroplan och kurser/ämnen. Du är tydlig i kommunikationen kring elevers prestationer och deras individuella utveckling. Som lärare på Filbornaskolan förväntas du också att arbeta för skolans gemensamma utveckling där det kan handla mer om övergripande frågor än ämnesspecifika. Vi lägger stor vikt vid din förmåga att stötta elever i deras utbildning, något som sker i samverkan med det andra undervisande lärare.

Kvalifikationer

Vi söker dig som undervisar och har behörighet samt legitimation för gymnasiet i danska. Har du dessutom andra behörigheter, kan det vara extra intressant. Du behöver ha mycket goda kunskaper och god förmåga att använda svenska språket, både i tal och skrift, i din undervisning. Du gillar att samarbeta med människor, inte minst ungdomar! Du visar intresse och förståelse för andra och de olikheter som finns i både elev- och vuxengrupper. Du bidrar till ett positivt klimat på skolan och du gillar att skapa goda relationer till alla omkring dig. Använder humor för att förstärka relationerna med andra och du är bra på att ta tag i och hantera problem och förändringar som kan uppstå.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet samt förmåga att organisera, samspela och anpassa undervisningen till våra olika elevgrupper. 

Övrig information

Sista ansökningsdag:  20220731

Anställningsform: Ferietjänst

Omfattning: 50% eller mer

Tillträdesdatum: 20220808

Varaktighet: Tillsvidare

Antal tjänster: 1

I Helsingborgs stad gillar vi olika. Vi strävar efter att våra medarbetare ska spegla våra invånare och värnar om det värde som jämn könsfördelning samt mångfald tillför våra verksamheter. Tjänsten tillsätts under förutsättning att tjänsten inte behöver tas i anspråk för redan tillsvidareanställda medarbetare. Om du blir erbjuden tjänst inom förskola och skola eller öppen fritidsverksamhet ska du uppvisa giltigt utdrag från polisens belastningsregister För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Helsingborgs stad använder vi rekryteringsverktyget ReachMee. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan via ReachMee genom att klicka på ansökningslänken i annonsen. Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska kontakta rekryterande chef i annonsen som kommer guida dig vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka digitalt via ansökningslänken. Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Information

Referens:
3107

Publicerad:
2022-06-22

Omfattning:
Deltid

Ort:
Skåne län, Helsingborg

Förvaltning:
Skol- och fritidsförvaltningen - Verksamhetsområde Gymnasiet

Kontakt

Annica Persson

Bitr rektor

phone 042102403

email annica.persson@helsingborg.se

Lärarnas riksförbund Facklig organisation

phone 042-10 59 98