Ansök

HR-konsult till kulturförvaltningen

Du vill något. Det vill vi med! Hos oss går vi från vilja till handling så här har du alla förutsättningar att påverka och få saker gjorda. Vi lyssnar, hjälps åt och jobbar för att dra åt samma håll. Här finns möjligheterna för dig som vill skapa, bygga, förändra, uppleva och utvecklas. Helsingborg är staden för dig som vill något.

Om arbetsplatsen

Trivs du i en omväxlande roll där du får möjlighet att arbeta både strategiskt och operativt med HR? Kulturförvaltningen söker en HR-konsult som vill vara med och driva HR-processerna framåt!

Kulturen är en viktig drivkraft för att göra Helsingborg till den mest attraktiva staden. Här bedrivs en aktiv och synlig kulturpolitik utifrån kulturinstitutionerna, de fria kulturutövarna och det civila samhällets engagemang. Kulturförvaltningens verksamheter producerar kulturupplevelser, konst och kunskap. I förvaltningen ingår Helsingborgs bibliotek, Dunkers kulturhus samt Helsingborgs museer där Fredriksdals trädgårdar, kulturmagasinet och Kärnan ingår. Tillsammans stöds de av gemensamma stabsfunktioner för HR, kommunikation, administration och ekonomi.

Arbetsuppgifter

Som HR-konsult i kulturförvaltningen har du en generalistroll där du jobbar nära verksamheterna. Du ger ett konsultativt och kvalificerat stöd inom områden som arbetsrätt, kompetensförsörjning, rehabilitering, systematiskt arbetsmiljöarbete, lönebildning och arbetstidsfrågor. HR-konsulttjänsten är en omväxlande roll med mycket eget ansvar, där du, tillsammans med dina kollegor, driver förvaltningens HR-processer framåt. För att lyckas i rollen och det verksamhetsnära perspektivet drivs du av att lära känna förvaltningen och verksamheternas uppdrag.

HR-avdelningen i kulturförvaltningen är en del av förvaltningens stab och du ingår i ett team med HR-chef och systemförvaltare där du rapporterar direkt till HR-chefen. Samtidigt är du en del av HR-professionen inom hela Helsingborgs stad, som tillsammans är på en gemensam och spännande utvecklingsresa där vi år 2022 ska vara en av Europas mest innovativa städer. För att lyckas med detta strävar HR efter att vara i framkant. Vi har en central roll där vi coachar, förändringsleder och processleder för att våra verksamheter ska nå sina mål. Du representerar förvaltningen i flera stadsövergripande nätverk inom olika HR-processer som exempelvis kompetensförsörjning, stadens arbetsgivarvarumärke samt arbetsrättsliga frågor.

I rollen ingår uppdrag som att ta fram nyckeltal, bearbeta och analysera statistik. I tjänsten ingår även att fungera som systemstöd och support inom HR-system, bland annat inom system kopplade till schemaläggning och tidrapportering. Det är därför viktigt med en hög systemkompetens och ett intresse för arbetstidsfrågor.

 

Kvalifikationer

Vi söker dig med:

– utbildning inom HR/Personal- och arbetslivsfrågor eller annan kvalificerad utbildning som vi bedömer som likvärdig. Har du dessutom utbildning inom arbetsrätt är det meriterande.

– erfarenhet av kvalificerat arbete med HR-processer, gärna inom kommunal verksamhet.

– erfarenhet av att pedagogiskt vägleda och ge stöd och råd i HR-frågor gentemot chefer. 

– digital mognad och hög systemkompetens samt erfarenhet av att arbeta med olika HR-system. Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med arbetstidsfrågor.

Du har:

– erfarenhet av och är duktig på att hålla i utbildningar och presentationer. Du har en förmåga att formulera dig väl i tal och skrift.

– förmåga att arbeta strukturerat och att planera ditt arbete.

– ett kommunikativt och tydligt förhållningssätt som skapar god dialog och samverkan med människor omkring dig. Det är naturligt för dig att skapa kontakter och värna om dina yrkesmässiga relationer både inom och utanför den egna förvaltningen. 

För att lyckas med vårt uppdrag och nå våra mål söker vi dig som lockas av att utforska möjligheter och tänka nytt. Du har en analytisk samt pedagogisk förmåga som gör att du kan sätta dig in i olika kontexter och sammanhang. Du har en vilja att leda dig själv samtidigt som du samspelar med andra. 

Vi hanterar ansökningarna löpande under ansökningstiden, varmt välkommen att skicka in din ansökan.

Övrig information

Sista ansökningsdag: 4/10 – 2020
Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse
Antal tjänster: 1

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Helsingborgs stad använder vi rekryteringsverktyget ReachMee. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan via ReachMee genom att klicka på ansökningslänken i annonsen. Har du några frågor kan du kontakta kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Fackliga företrädare https://intranat.helsingborg.se/hr/samverkan-och-delaktighet/fackliga-foretradare/ Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.
{