Ansök

HR konsult

Du vill något. Det vill vi med! Hos oss går vi från vilja till handling så här har du alla förutsättningar att påverka och få saker gjorda. Vi lyssnar, hjälps åt och jobbar för att dra åt samma håll. Här finns möjligheterna för dig som vill skapa, bygga, förändra, uppleva och utvecklas. Helsingborg är staden för dig som vill något.

Om arbetsplatsen 

Helsingborgs stad är i en expansiv fas med målet att vara en av Europas mest innovativa städer 2022. Stadsbyggnadsförvaltningen har cirka 240 medarbetare och arbetar med att planera, bygga och förvalta staden. Miljöförvaltningen har cirka 60 medarbetare och arbetar för att helsingborgarna ska ha en god miljö och att livsmedel ska ha en god kvalitet. Fastighetsförvaltningen har cirka 50 medarbetare och arbetar med att förse stadens verksamheter med ändamålsenliga lokaler.

Stadsbyggnadsförvaltingen, miljöförvaltningen och fastighetsförvaltningen bygger nu ett gemensamt HR-team med placering på stadsbyggnadsförvaltningen. Vårt HR-team består idag av en HR-chef och en HR-konsult och vi utökar nu med en HR-konsult. Vårt uppdrag är att arbeta med stöd, coachning, förändrings- och processledning. Vi hjälper chefer, så att de kan fatta välgrundade beslut, och verksamheterna att lyckas i sina uppdrag.

Arbetsuppgifter 

Din anställning är på stadsbyggnadsförvaltningen men du ska dela din tid mellan stadsbyggnadsförvaltningen och miljöförvaltningen. På miljöförvaltningen ingår du i ledningsgruppen och i avdelningen för verksamhetsstöd. Du kommer att ha en arbetsplats på båda förvaltningarna.

Vi söker dig som är intresserad av att driva utvecklingen inom HR-området och bidra till att stadens och förvaltningarnas övergripande mål och uppdrag genomförs framgångsrikt. Du ska vara ett stöd till cheferna inom alla HR-områden samt leda HR-processerna på miljöförvaltningen. Tjänsten innebär att du växlar mellan strategiskt och operativt arbete.

Det händer mycket i staden och vi arbetar på nya sätt med innovation, tillitsstyrning och digitalisering. Du ska vara en part i kommunens gemensamma HR-arbete och kunna omsätta, tillämpa och utveckla stadens HR-processer i förvaltningarnas verksamheter. Vi är övertygade om att professionella och goda relationer är avgörande för att vi ska vara framgångsrika och du förväntas därför kunna bygga och upprätthålla relevanta nätverk inom HR-området. För dig är det självklart att alltid sätta dig in i verksamhetens behov.

Arbetet är mycket självständigt men du har stöd av dina kollegor i teamet. Ett bra samarbete är viktigt för att vi ska lyckas med vårt uppdrag och för att vi ska trivas på jobbet!

Kvalifikationer

Du har en relevant högskoleutbildning, till exempel PA-programmet, och minst 3 års erfarenhet av brett HR-arbete, gärna från offentlig verksamhet.

Du har erfarenhet av att arbeta konsultativt mot chefer och att leda förändringsarbete och processer.

Rollen innebär stort eget ansvar för din arbetsdag och det är viktigt att du kan prioritera mellan olika arbetsuppgifter och anpassa din insats till olika förutsättningar. Du kan arbeta agilt och visar en snabb förståelse för ny information, du har lätt att gå in i nya grupper och kan verka i olika sammanhang.

Det är viktigt att du kan skapa goda relationer till din omgivning där du framstår som trovärdig och professionell. Har du därtill humor och strävar efter att själv känna, och medverka till att andra känner, glädje både på och i jobbet – då är du varmt välkommen till oss!

Övrig information

Sista ansökningsdag:  201004

Anställningsform: Tillsvidare

Omfattning: Heltid

Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse

Varaktighet: Tillsvidare

Antal tjänster: 1

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Helsingborgs stad använder vi rekryteringsverktyget ReachMee. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan via ReachMee genom att klicka på ansökningslänken i annonsen. Har du några frågor kan du kontakta kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Fackliga företrädare https://intranat.helsingborg.se/hr/samverkan-och-delaktighet/fackliga-foretradare/ Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.
{