HR-processutvecklare Medvind

Du vill något. Det vill vi med! Vi vill skapa värde och bidra till livskvalitet för våra invånare, företag, organisationer och besökare. Vi gör det genom att lyssna, hjälpas åt, testa, lära oss och sen testar vi igen. Här är allt möjligt för dig som vill skapa, förändra, vårda, bygga, vägleda, utvecklas och göra skillnad. För Helsingborg är staden för dig som vill något.

Om arbetsplatsen

HR-avdelningen på stadsledningsförvaltningen ansvarar för att leda, stödja, samordna och utveckla stadens gemensamma HR-arbete, arbetsgivarpolitik och HR-processer utifrån våra målgruppers behov. Vi leder och utvecklar arbetet med stadens arbetsgivarvarumärke. Vi hanterar löne- och pensionsadministration samt systemförvaltning för samverkande kommuner inom Familjen Helsingborg. HR-avdelningen är organiserad i tre enheter: Arbetsgivarenheten, enheten för projekt och kommunikation samt HR- servicecenter.

Viktigt för HR-avdelningen framöver är att fortsätta röra oss framåt inom områden som digitalisering, att förenkla för våra målgrupper samt våga testa göra nytt. Just nu utforskar vi nya arbetssätt, flexibilitet, kompetens och hållbarhet med verksamheten i fokus. Vi vill dra nytta av digitaliseringens möjligheter och är nyfikna på AI. 

Nu söker vi dig som vill jobba som HR-processutvecklare med inriktning Medvind hos oss på arbetsgivarenheten och bli en del av HR Helsingborgs utvecklingsresa. Vi på arbetsgivarenheten har i uppdrag att möjliggöra för staden att vara en attraktiv arbetsgivare genom att utveckla stadens arbetsgivarpolitik och stärka stadens förvaltningar i det stadgemensamma HR-arbetet utifrån kontext och be​hov. 

Arbetsuppgifter

I ditt uppdrag som HR-processutvecklare kommer du att arbeta både strategiskt och operativt. Vi erbjuder dig ett proaktivt och ansvarsfullt arbete för att se till att Medvind upprätthålls och utvecklas så att det möter verksamhetens behov. Det innebär att arbeta på ett enhetligt sätt med processer, rutiner och dokumenthantering rörande lön och bemanning. I de operativa delarna ingår felsökning och utredningar, registervård, versionshanteringar och andra systemförvaltaruppgifter såsom behörighetsstyrning. Leverantörskontakter är också en viktig del av arbetet. Du kommer också att omvärldsbevaka, delta i nätverk och sammankomster inom systemförvaltarområdet, samt vara delaktig i andra projekt kopplat till system och lön. Du kommer att driva förbättringsarbete och driva utveckling av automatisering och digitalisering samt dokumentera och kommunicera lösningar och förbättringsförslag till verksamheten. 

Du jobbar med användardriven utveckling och en mycket viktig del i ditt arbete är att samarbeta och samskapa med andra. Rollen kräver att du är målgruppsorienterad, serviceinriktad, lyhörd och kommunikativ. 

Vi erbjuder också ett generöst friskvårdsbidrag, flextidsavtal samt möjlighet till fler lediga dagar. Det finns även möjlighet att arbeta platsoberoende utifrån uppdraget. 

Kvalifikationer

Du har högskoleutbildning eller likvärdig utbildning kombinerat med erfarenhet som vi bedömer som lämplig.

Du har erfarenhet från bemanningssystem och då gärna Medvind. Du känner till löneområdets beröringspunkter och har god förståelse för lönehantering. Du förstår principerna kring arbetsrätten och kan tolka kollektivavtal.  

Som person är du nyfiken, engagerad och för att lyckas i ditt uppdrag gillar du att vrida och vända på frågeställningar, är idérik och bra på att omsätta idéer till handling. Du har lätt för att skapa kontakter, har en utpräglad servicekänsla, ett konsultativt arbetssätt och är lösningsfokuserad. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrig information

Sista ansökningsdag: 2024-04-10

Anställningsform:Tillsvidare 

Omfattning:Heltid 

Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse 

Antal tjänster:

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Helsingborgs stad använder vi rekryteringsverktyget ReachMee. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan via ReachMee genom att klicka på ansökningslänken i annonsen. Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska kontakta rekryterande chef i annonsen som kommer guida dig vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka digitalt via ansökningslänken. Fackliga företrädare https://intranat.helsingborg.se/hr/samverkan-och-delaktighet/fackliga-foretradare/ Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Information

Referens:
5036

Publicerad:
2024-03-27

Omfattning:
Heltid

Ort:
Skåne län, Helsingborg

Förvaltning:
Stadsledningsförvaltningen - HR-avdelningen

Kontakta kommunen — en väg in

När du kontaktar oss är det kommunvägledarna på Helsingborg kontaktcenter som tar hand om dina frågor. Ditt ärende sparas och blir en allmän handling som kan komma att läsas av andra. Du hittar information om hur Helsingborgs stad behandlar personuppgifter längst ner på sidan.

Helsingborgs stad i sociala medier:
Facebook
Instagram
Linkedin

Öppettider

Måndag–onsdag: 08.00 - 17.00

Torsdag: 08.00 - 18.00

Fredag: 08.00 - 17.00

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Chatta

Få svar direkt – chatta med en kommunvägledare.

Besök

Besök oss på Helsingborg Kontaktcenter på Stortorget 17.

Ring

Prata med en kommunvägledare på telefon 042-10 50 00.