HR-processutvecklare

Du vill något. Det vill vi med! Vi vill skapa värde och bidra till livskvalitet för våra invånare, företag, organisationer och besökare. Vi gör det genom att lyssna, hjälpas åt, testa, lära oss och sen testar vi igen. Här är allt möjligt för dig som vill skapa, förändra, vårda, bygga, vägleda, utvecklas och göra skillnad. För Helsingborg är staden för dig som vill något.

Helsingborgs stad som arbetsgivare har cirka 10 000 medarbetare och 470 chefer. Stadsledningsförvaltningen är en av nio förvaltningar och leds av vår biträdande stadsdirektör. För att kunna utföra vårt uppdrag är vi organiserade i sju olika avdelningar. Vår förvaltning har ett viktigt och spännande uppdrag där vi finns till för andra - för kollegor, andra förvaltningar, helsingborgaren och företagen , för att nämna några. Stadsledningsförvaltningen ska - leda, utveckla och samordna kommunens verksamhet inom övergripande och gemensamma områden, - erbjuda tjänster och produkter som efterfrågas av kommunstyrelsen, förvaltningar och bolag, inklusive gemensamma funktioner som riktar sig direkt till helsingborgarna, - i samverkan med externa parter skapa förutsättningar för en positiv utveckling av Helsingborg.

Om arbetsplatsen

HR-avdelningen på stadsledningsförvaltningen ansvarar för att leda, stödja, samordna och utveckla stadens gemensamma HR-arbete, arbetsgivarpolitik och HR-processer utifrån våra målgruppers behov. Vi leder och utvecklar arbetet med stadens arbetsgivarvarumärke. Vi hanterar löne- och pensionsadministration samt systemförvaltning för samverkande kommuner inom Familjen Helsingborg. HR-avdelningen är organiserad i tre enheter: Arbetsgivarenheten, enheten för projekt och kommunikation samt HR- servicecenter.’

Viktigt för HR-avdelningen framöver är att fortsätta röra oss framåt inom områden som digitalisering, att förenkla för våra målgrupper samt våga testa göra nytt. Just nu utforskar vi arbetslivets omformning efter Corona pandemin och vad det innebär för oss som arbetsgivare. Vi vill dra nytta av digitaliseringens möjligheter och är nyfikna på AI.

Nu söker vi dig som vill jobba som HR-processutvecklare hos oss på arbetsgivarenheten och bli en del av HR Helsingborgs utvecklingsresa. Vi på arbetsgivarenheten har i uppdrag att möjliggöra för staden att vara en attraktiv arbetsgivare genom att utveckla stadens arbetsgivarpolitik och stärka stadens förvaltningar i det stadgemensamma HR-arbetet utifrån kontext och be​hov.

Arbetsuppgifter

Vi erbjuder dig ett omväxlande, ansvarsfullt och stimulerande jobb som HR-processutvecklare där du i rollen kommer arbeta både strategiskt och operativt. Du kommer bland annat ansvara för utveckling av konceptet för stadens medarbetarenkät, stadens gemensamma HR-system för rehabiliteringsprocessen och arbetsskador/tillbudsrapportering samt arbeta med förmåner såsom friskvårdsbidrag och ”80-90-100” – stadens koncept för ett hållbart arbetsliv för äldre. Du jobbar med användardriven utveckling och en mycket viktig del i ditt arbete är att samarbeta och samskapa med andra. Rollen kräver också att du är målgruppsorienterad, serviceinriktad, lyhörd och kommunikativ.

Förutom trevliga kollegor och spännande arbetsuppgifter erbjuder vi bland annat också ett generöst friskvårdsbidrag, flextidsavtal samt möjlighet till fler lediga dagar. Det finns även möjlighet att arbeta platsoberoende utifrån uppdraget.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en relevant akademisk utbildning och erfarenhet av att arbete med HR-processer och HR-system.

Som person är du nyfiken, engagerad och för att lyckas i ditt uppdrag gillar du att vrida och vända på frågeställningar, är idérik och bra på att omsätta idéer till handling. Du har lätt för att skapa kontakter, har en utpräglad servicekänsla, ett konsultativt arbetssätt och är lösningsfokuserad. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet

Övrig information

Sista ansökningsdag:  2022-10-05

Anställningsform: Tillsvidare

Omfattning: Heltid

Tillträdesdatum: Tillträde enligt överrenskommelse 

Antal tjänster: 1

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Helsingborgs stad använder vi rekryteringsverktyget ReachMee. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan via ReachMee genom att klicka på ansökningslänken i annonsen. Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska kontakta rekryterande chef i annonsen som kommer guida dig vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka digitalt via ansökningslänken. Fackliga företrädare https://intranat.helsingborg.se/hr/samverkan-och-delaktighet/fackliga-foretradare/ Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Information

Referens:
3356

Publicerad:
2022-09-21

Omfattning:
Heltid

Ort:
Skåne län, Helsingborg

Förvaltning:
Stadsledningsförvaltningen - HR-avdelningen

Kontakt

Cecilia Vikström

Enhetschef

phone 042-106103

email cecilia.vikstrom@helsingborg.se