Idrottslärare till Påarps skola

Du vill något. Det vill vi med! Vi vill skapa värde och bidra till livskvalitet för våra invånare, företag, organisationer och besökare. Vi gör det genom att lyssna, hjälpas åt, testa, lära oss och sen testar vi igen. Här är allt möjligt för dig som vill skapa, förändra, vårda, bygga, vägleda, utvecklas och göra skillnad. För Helsingborg är staden för dig som vill något.

Helsingborgs stads skolor är en resursstark och värdestyrd organisation. Här blir du som medarbetare en viktig del i vår gemensamma vision att skapa den bästa skolan för varje barn och elev. https://skoljobb.helsingborg.se/

Om arbetsplatsen

Strax utanför Helsingborg hittar du Påarps skola, en F-9 skola med cirka 420 elever. Skolan är belägen i ett lummigt grönområde mitt i byn och förmedlar känslan av en liten skola i stort format. Hos oss möter du lyhörda kollegor i en naturlig delarkultur där du blir ett viktigt bidrag till en skola i utveckling. Vi arbetar för att skapa plats och utrymme för alla barn och elever att växa. Genom vår pedagogik och vårt förhållningssätt strävar vi efter att utveckla elevens förmåga att ta ansvar för sin egen undervisning.

Arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta nära tillsammans med dina idrottskollegor samt annan personal i ett engagerat arbetslag. Ni idrottslärare ser till att planering, genomförande och bedömning av elevernas kunskaper blir likvärdig och säkerställer att alla elever får samma möjligheter utifrån sina förutsättningar.  Arbetslagets motto är ”alla elever är allas elever” vilket ger en tydlig bild av deras starka vilja till samarbete och att ge eleverna en hel skoldag. För oss är det viktigt att eleverna ges samma möjligheter oavsett vilken klass de går i; eleverna känner igen sig i andra elevers arbete och kan såväl inspireras av varandra som stötta sina skolkamrater.

Det är viktigt att du är en god ledare i klassrummet som sätter tydliga ramar och skapar förutsättningar så att varje elev når sin fulla potential. Höga förväntningar är en ömsesidig förutsättning hos dig och eleverna för att nå goda resultat. Du inspirerar eleverna till nya upptäckter.

Om du är mentor har du ansvar för en elevgrupp och är den som kommunicerar med föräldrarna till gruppens elever. Du stärker och utvecklar elevernas sociala samspel och är en självklar förebild för dem.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har lärarlegitimation och är behörig att undervisa i idrott. Har du även behörighet i ett annat ämne ses det som meriterande.

Vi förväntar oss att du är en kreativ person som vill och vågar ta egna initiativ. Du har positiva höga förväntningar på elevernas förmågor och en vilja och ambition att ständigt utveckla verksamheten mot en inkluderande lärmiljö som fångar eleverna oavsett förutsättningar och intresse.

Du är en lagspelare med positiv syn på din omgivning och ett flexibelt och lösningsfokuserat arbetssätt, IKT är en naturlig del av ditt arbete. Du ser relationsbyggande som en viktig väg till framgång och du tror att alla människor kan utvecklas, både kunskapsmässigt och socialt.

Vi tillämpar fortlöpande anställning.

Övrig information

Sista ansökningsdag:  2022-01-30

Anställningsform: Ferieanställning

Omfattning: 100%

Tillträdesdatum: 2022-02-28 eller enligt överenskommelse

Varaktighet: Tillsvidare

Antal tjänster: 1

I Helsingborgs stad gillar vi olika. Vi strävar efter att våra medarbetare ska spegla våra invånare och värnar om det värde som jämn könsfördelning samt mångfald tillför våra verksamheter. Tjänsten tillsätts under förutsättning att tjänsten inte behöver tas i anspråk för redan tillsvidareanställda medarbetare. Om du blir erbjuden tjänst inom förskola och skola eller öppen fritidsverksamhet ska du uppvisa giltigt utdrag från polisens belastningsregister För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Helsingborgs stad använder vi rekryteringsverktyget ReachMee. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan via ReachMee genom att klicka på ansökningslänken i annonsen. Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska kontakta rekryterande chef i annonsen som kommer guida dig vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka digitalt via ansökningslänken. Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Information

Referens:
2413

Publicerad:
2022-01-13

Omfattning:
Heltid

Ort:
Skåne län, Helsingborg

Förvaltning:
Skol- och fritidsförvaltningen - Verksamhetsområde 4

Kontakt

Charlotte Persson

Bitr.rektor

phone 042-103714

email charlotte.persson2@helsingborg.se

Lärarförbundet (Teachers' union)

phone 042-10 54 94

Lärarnas riksförbund Facklig organisation

phone 042-10 59 98