Intresseanmälan för uppdrag som ledsagare och avlösare enligt LSS

Du vill något. Det vill vi med! Vi vill skapa värde och bidra till livskvalitet för våra invånare, företag, organisationer och besökare. Vi gör det genom att lyssna, hjälpas åt, testa, lära oss och sen testar vi igen. Här är allt möjligt för dig som vill skapa, förändra, vårda, bygga, vägleda, utvecklas och göra skillnad. För Helsingborg är staden för dig som vill något.

Om arbetsplatsen

På vård- och omsorgsförvaltningen arbetar vi med människor. Riktiga människor. Människor som, precis som du, lever livet. Vi är cirka 3000 medarbetare – från undersköterskor, sjuksköterskor och arbetsterapeuter till ekonomer, utredare och biståndshandläggare som på olika sätt bidrar till att stadens äldre och personer med funktionsnedsättning ska kunna leva ett rikt och självständigt liv.

Nu söker vi dig som är intresserad av att åta dig uppdrag som ledsagare eller avlösare.

Vill du vara med och göra skillnad? Välkommen med din ansökan redan idag!

Arbetsbeskrivning

Att vara ledsagare innebär att du är ett stöd för den enskilde i att möjliggöra en kvalitativ och aktiv fritid. Ledsagarservice är en personlig service som anpassas efter den enskildes behov. Stöd från en ledsagare ska göra det lättare att komma ut i samhället och delta i kultur- och fritidsaktiviteter, besöka släkt och vänner eller kanske bara ta en promenad.

Avlösarens uppgift är att avlasta föräldrar eller närstående till ett barn med funktionsnedsättning. Det innebär att du i familjens hem avlastar föräldrarna i det dagliga omvårdnadsarbetet och ger dem möjlighet att ägna sig åt varandra, sina övriga barn eller någon fritidsaktivitet. Du kommer att introduceras i uppdraget av barnets föräldrar. Du arbetar i den enskildes hem och närmiljö.

Kvalifikationer

Det är viktigt att du tycker om att vara tillsammans med andra människor och att du ser och kan möta den enskildes behov, eftersom du kan komma att betyda mycket för den du är till stöd för. Olika uppdrag kräver olika kvalifikationer, erfarenheter och kunskap.

Vi söker dig som tycker detta låter intressant och som har möjlighet att under en längre period åta dig ett uppdrag hos oss, oavsett vilka kvalifikationer du har.

Eftersom vi arbetar för en jämn könsfördelning ser vi gärna manliga sökande.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrig information

Att vara ledsagare och avlösare är ingen anställningsform utan ett kommunalt uppdrag som utförs främst på kvällar och helger. Du erhåller timersättning samt omkostnadsersättning. Mer information om uppdraget ges vid intervjutillfället.

Omfattning ledsagare: Uppdragens omfattning ser olika ut och kan variera från några timmar per vecka och uppåt.

Omfattning avlösare: Hur många timmar per månad som familjen behöver din hjälp kan variera.

Sista dag för intresseanmälan: 2022-01-31

Helsingborgs stad arbetar mot diskriminering och för främjande av alla människors lika rättigheter och möjligheter. Sökande oavsett bakgrund är välkomna att söka till Helsingborgs stad. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Helsingborgs stad använder vi rekryteringsverktyget ReachMee. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan via ReachMee genom att klicka på ansökningslänken i annonsen. Innan möjlig anställning kommer en bakgrundskontroll ske. I de fall där kontroll av utdrag ur belastningsregister är lagstadgat kommer även detta att genomföras. Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska kontakta rekryterande chef i annonsen som kommer guida dig vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka digitalt via ansökningslänken. Fackliga företrädare https://intranat.helsingborg.se/hr/samverkan-och-delaktighet/fackliga-foretradare/ Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Information

Referens:
2071

Publicerad:
2021-10-11

Omfattning:
Timavlönad

Ort:
Skåne län, Helsingborg

Förvaltning:
Vård- och omsorgsförvaltningen - Verksamheten

Kontakt

Jasmina Besic

Handläggare, Uppdragsenheten

email jasmina.besic@helsingborg.se

Marie Eltén

Handläggare, Uppdragsenheten

email marie.elten@helsingborg.se