Kock till Drottninghögs förskolor

Du vill något. Det vill vi med! Vi vill skapa värde och bidra till livskvalitet för våra invånare, företag, organisationer och besökare. Vi gör det genom att lyssna, hjälpas åt, testa, lära oss och sen testar vi igen. Här är allt möjligt för dig som vill skapa, förändra, vårda, bygga, vägleda, utvecklas och göra skillnad. För Helsingborg är staden för dig som vill något.

Helsingborgs stads skolor är en resursstark och värdestyrd organisation. Här blir du som medarbetare en viktig del i vår gemensamma vision att skapa den bästa skolan för varje barn och elev. https://skoljobb.helsingborg.se/

Om arbetsplatsen

Drottninghög är ett spännande område i utveckling och vi består av tre förskolor: Diamantens, Opalens och Kristallens förskola. På Kristallens förskola har vi tillagningskök där maten till alla tre förskolorna lagas. Vi erbjuder även frukost och mellanmål samt jobbar med måltidspedagogik tillsammans med barn och pedagoger.

Vi ser olikheter som en tillgång och har en mångfald både bland barn och personal. Detta bidrar till att vi är en mycket kreativ och inspirerande arbetsplats som vill mycket! Vi lever våra värdeord välkomnande, innovation, delaktighet, engagemang, lärande, tillit, arbetsglädje och relationer i allt vi gör. Vi lägger framför allt stor vikt vid barn och föräldrars delaktighet.

Arbetsuppgifter

Nu söker vi dig som vill ta ansvar för måltiderna på våra förskolor, från planering till servering och efterarbete. Du kommer tillsammans med en kockkollega och två köksbiträden att laga 370 näringsriktiga och goda luncher till barn och personal (cirka hälften av portionerna skickas till våra andra två förskolor). Vi erbjuder varierad kost, många vegetariska rätter, soppa varje vecka samt hembakat bröd.

Hos oss arbetar du i ett nytt tillagningskök. Målet är att all mat ska göras från grunden då vi vill ge våra barn en så genuin matupplevelse som möjligt. Vi arbetar aktivt med att minska vår miljöbelastning och idag används drygt 40 % ekologiska livsmedel. Vi vill att du fortsätter arbeta för ökad hållbarhet och minskat matsvinn. På vår gård finns både växthus och odlingslådor och vi ser gärna att du odlar och tar tillvara på skörden tillsammans med barnen. Det finns även utrymme att påverka kökets verksamhet samt att utveckla egna idéer tillsammans med kollegorna i köket och förskolans ledningsgrupp.

I din arbetsroll kommer det att ingå samarbete med såväl barn som personal. Vi vill därför att du har ett brinnande intresse för måltidspedagogik och kan driva detta arbete tillsammans med dina kollegor i köket. Du har stora möjligheter att vara med och utforma detta arbete som syftar till att öka barnens intresse och kunskaper kring mat och måltider genom delaktighet och utforskande. För oss är det också viktigt att barnen får vara med och påverka måltiderna och att måltiderna kan knyta an till pågående projekt.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad kock och har utbildning inom specialkost och näringslära för unga. Du behöver också ha utbildning som omfattar hantering och tillagning av livsmedel, livsmedelshygien, egenkontroll och specialkost. Du har arbetslivserfarenhet som kock och god erfarenhet av planering, budgetering och inköp. Du är passionerad i ditt yrke och har god förmåga att lägga tid och energi på ditt arbete.

Vi vill att du har ett brinnande intresse för måltidspedagogik och kan driva detta arbete tillsammans med dina kollegor i köket. Att få laga mat till barn ser du som en härlig utmaning och du ser hur viktigt det är för barnens utveckling! Du presenterar maten på ett estetiskt och inbjudande sätt. Du involverar barnen och uppmuntrar till matglädje och hållbar utveckling. Du tycker om att samarbeta både med kollegor och barn vilket gör att du bidrar till en god stämning på arbetsplatsen som inspirerar till delaktighet. 

Vi söker dig som har kreativa idéer och kraft att driva utvecklingen vidare mot ett förstklassigt klimatsmart kök. Du vill bidra till barnens smakupplevelser, hälsa och utveckling. Både i köket och på avdelningarna ska du kunna presentera klimatsmart mat för barnen och använda dig av måltidspedagogik för att göra barnen delaktiga. Det är viktigt att du är prestigelös och tar likaväl hand om matsalen, serveringen och disken som själva matlagningen. Du är också flexibel och kan snabbt tänka om när förutsättningar ändras.

Eftersom tjänsten innefattar en del administration krävs det att du har en god datorvana. För att klara av uppdraget krävs det även att du behärskar svenska språket.

 

Övrig information

Sista ansökningsdag: 2021-12-05

Anställningsform: Deltid/heltid

Omfattning: 80-100 %

Tillträdesdatum: 2022-01-10 eller enligt ök

Varaktighet: Tillsvidare

Antal tjänster: 1

I Helsingborgs stad gillar vi olika. Vi strävar efter att våra medarbetare ska spegla våra invånare och värnar om det värde som jämn könsfördelning samt mångfald tillför våra verksamheter. Tjänsten tillsätts under förutsättning att tjänsten inte behöver tas i anspråk för redan tillsvidareanställda medarbetare. Om du blir erbjuden tjänst inom förskola och skola eller öppen fritidsverksamhet ska du uppvisa giltigt utdrag från polisens belastningsregister För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Helsingborgs stad använder vi rekryteringsverktyget ReachMee. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan via ReachMee genom att klicka på ansökningslänken i annonsen. Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska kontakta rekryterande chef i annonsen som kommer guida dig vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka digitalt via ansökningslänken. Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Information

Referens:
2232

Publicerad:
2021-11-22

Omfattning:
Deltid

Ort:
Skåne län, Helsingborg

Förvaltning:
Skol- och fritidsförvaltningen - Verksamhetsområde 2

Kontakt

Maria Hersborn

Administrativ chef

email maria.hersborn@helsingborg.se

Facklig företrädare: Kommunal

phone 010-442 79 51