Kulturförvaltningen söker projektledare och pressansvarig

Du vill något. Det vill vi med! Vi vill skapa värde och bidra till livskvalitet för våra invånare, företag, organisationer och besökare. Vi gör det genom att lyssna, hjälpas åt, testa, lära oss och sen testar vi igen. Här är allt möjligt för dig som vill skapa, förändra, vårda, bygga, vägleda, utvecklas och göra skillnad. För Helsingborg är staden för dig som vill något.

Om arbetsplatsen

Konst. Historia. Sommarblomstrande ängar. Musik. Och Helsingborgs bästa utkiksplats. Kulturförvaltningens kommunikationsavdelning marknadsför kulturen i Helsingborgs stad. Vi arbetar med verksamheter som Dunkers kulturhus, Helsingborgs kulturskola, Helsingborgs bibliotek, Helsingborgs museum, Kulturutveckling och Kulturkortet. Nu behöver vi förstärkning av en projektledare som kommer att arbeta främst med Helsingborgs bibliotek och som pressansvarig.

Arbetsuppgifter

Vem söker vi?

Vi söker dig som ser till att såväl nya som återkommande besökare och andra intressenter kan ta del av och influeras av Helsingborgs kulturliv. Du är en mycket god skribent med en förmåga att skapa relevanta och engagerande nyheter av komplexa frågor. Ett intresse av kultur och kulturpolitik är av vikt.

Du är en sann lagspelare som finner dig tillrätta i en arbetskultur där olika intressen och perspektiv behövs för att nå resultat. Du är driven och trivs med varierande arbetsuppgifter.

Du är bra på att skapa relationer samt har förståelse för hur du skapar en relevant medianärvaro och kan sätta ihop sambanden. 

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Några av dina arbetsuppgifter

 • Du kommer att vara fokuserad på strategisk och operativ projektledning av kommunikationsinsatser och skapar förutsättningar för dina producerande kollegor. 
 • Som pressansvarig vägleder du förvaltningen i frågor som rör press, du driver pressarbetet och du skriver pressmeddelanden.  
 • Du planerar, genomför och följer upp kommunikationsprojekt och kampanjer.
 • Du skapar starka och väl fungerande relationer både internt i stadens verksamheter och externt med journalister och andra intressenter.

Kvalifikationer

 • Vi söker dig som har högskoleutbildning inom strategisk kommunikation och marknadsföring eller så har du annan utbildning som vi bedömer som likvärdig.
 • Du har gedigen erfarenhet av strategiskt kommunikationsarbete.
 • Du har erfarenhet av projektledning.
 • Du har erfarenhet av proaktiv pressbearbetning.  
 • Du har hög digital kompetens samt håller dig uppdaterad inom digital marknadsföring.
 • Du tar tillvara på digitala verktyg i din arbetsvardag.
 • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska.

Meriterande är om du:

 • Har erfarenhet av arbete med press- och kommunikationsfrågor i en politiskt styrd organisation.

Datum för intervjuer, både digitala och fysiska på plats, är satta till den 14-15 december, 18-20 december samt 8-12 januari.

Övrig information

Sista ansökningsdag:  2023-12-10

Anställningsform: tillsvidare

Omfattning: heltid

Tillträdesdatum: enligt överenskommelse

Antal tjänster: 1

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Helsingborgs stad använder vi rekryteringsverktyget ReachMee. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan via ReachMee genom att klicka på ansökningslänken i annonsen. Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska kontakta rekryterande chef i annonsen som kommer guida dig vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka digitalt via ansökningslänken. Fackliga företrädare https://intranat.helsingborg.se/hr/samverkan-och-delaktighet/fackliga-foretradare/ Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Information

Referens:
4696

Publicerad:
2023-11-20

Omfattning:
Heltid

Ort:
Skåne län, Helsingborg

Förvaltning:
Kulturförvaltningen

Kontakt

Viveka Nilsson

TF kommunikationschef

0729747792

Kontakta kommunen — en väg in

När du kontaktar oss är det kommunvägledarna på Helsingborg kontaktcenter som tar hand om dina frågor. Ditt ärende sparas och blir en allmän handling som kan komma att läsas av andra. Du hittar information om hur Helsingborgs stad behandlar personuppgifter längst ner på sidan.

Helsingborgs stad i sociala medier:
Facebook
Instagram
Linkedin

Öppettider

Måndag–onsdag: 08.00 - 17.00

Torsdag: 08.00 - 18.00

Fredag: 08.00 - 17.00

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Chatta

Få svar direkt – chatta med en kommunvägledare.

Besök

Besök oss på Helsingborg Kontaktcenter på Stortorget 17.

Ring

Prata med en kommunvägledare på telefon 042-10 50 00.