Ansök

Kulturprojektledare med starkt utvecklingsfokus

Du vill något. Det vill vi med! Hos oss går vi från vilja till handling så här har du alla förutsättningar att påverka och få saker gjorda. Vi lyssnar, hjälps åt och jobbar för att dra åt samma håll. Här finns möjligheterna för dig som vill skapa, bygga, förändra, uppleva och utvecklas. Helsingborg är staden för dig som vill något. Kulturen är en viktig drivkraft för att göra Helsingborg till den mest attraktiva staden. Här bedrivs en aktiv och synlig kulturpolitik utifrån kulturinstitutionerna, de fria kulturutövarna och det civila samhällets engagemang. Förvaltningens publika verksamheter innefattar Helsingborgs bibliotek, Helsingborgs museer och Dunkers kulturhus. Tillsammans stöds de av gemensamma stabsfunktioner för kommunikation, administration, ekonomi och HR.

Om arbetsplatsen

Kulturförvaltningen ska förverkliga kulturnämndens uppdrag. Det handlar om att utveckla och främja kulturupplevelser, kunskap och bildning som bidrar till nya insikter, reflektion och god livskvalitet. Kulturen ska utvecklas i hela Helsingborg så den möter invånarnas behov av kulturupplevelser, kunskap och bildning där de vistas och bor, samt öka delaktigheten i kulturlivet.

På Dunkers kulturhus möter du världens konst, musik, teater, dans och det livslånga lärandet. Det är en plats för idéer, lust och skaparglädje. Här upptäcker du att dina upplevelser leder till ny inspiration, vilket tillsammans med personalens engagemang, driver verksamheten framåt varje dag.

Nu söker vi en driven kulturprojektledare till Dunkers kulturhus för att arbeta mot vårt mål att bli Europas mest innovativa stad 2022!

Arbetsuppgifter

”Helsingborg – en av Europas mest innovativa städer 2022”

Helsingborg har som mål att vara en av Europas mest innovativa städer 2022. Som kulturprojektledare kommer du att ha en viktig roll i det arbetet och aktivt arbeta med förvaltningens idégenerering.

Du har din arbetsplats på Dunkers kulturhus, men kommer att arbeta med externa kulturprojekt. Du kommer också att fungera som en länk mellan Helsingborgs kulturplatser och stadens invånare.

Du ska söka samarbete och bilda nätverk med stadens kulturinstitutioner samt med aktörer både i och utanför stadens övriga organisation, som till exempel andra förvaltningar, fria kulturutövare och föreningar. Allt detta i syfte att skapa delaktighet och interaktion i ett utvecklat kulturliv i Helsingborg.

Du ska ha ett starkt intresse för konst, historia och kultur och du kan driva innovations- och utvecklingsarbete. Gällande tekniska innovationer behöver du inte kunna utveckla det praktiskt själv, men vi ser gärna att du har nätverken och den teoretiska kunskapen att leda och beställa tekniska produkter, händelser och saker. Du kanske har varit kontaktperson i arbetet med att utveckla en ny app, XR upplevelse, ljudbild eller liknande.

Vi söker helt enkelt en projektledare som är van vid att leda projekt, har koll på konst & kulturvärlden och vet vilka tekniska möjligheter vi kan använda för att förstärka konsten och kulturupplevelserna.

I ditt arbete vill vi att du

  • Arbetar uppsökande, bygger relationer och skapar nätverk samt att du har överblick över lokala kulturinitiativ, behov, resurser och mötesplatser.
  • Involverar invånare, verksamheter och föreningar i kreativa processer och skapar nya kontaktytor mellan kulturförvaltningens verksamheter, stadens förvaltningar och lokala aktörer.
  • Samordnar och projektleder kulturförvaltningens satsningar och samarbeten i staden.

Kvalifikationer

  • Dokumenterad erfarenhet av att leda projekt och utvecklingsprocesser med digitala inslag.
  • Arbetserfarenhet inom kultur eller konst
  • Gärna utbildning som projektledare eller projektkoordinator, med erfarenhet av att leda projekt.
  • En förmåga att kombinera teknik och kultur

Vi ser gärna att du är vetgirig, att kunskap och utvecklingsprocesser är viktigt för dig liksom att du är initiativrik och har en god besluts- och analysförmåga. En projektledare som har koll på kultur och tekniska möjligheter att förstärka konsten och kulturen.

Du bör ha lätt för att tillämpa dina specialistkunskaper och gärna dela med dig av denna kompetens till andra, liksom att följa uppsatta riktlinjer och arbetsmetoder. Är du bosatt i Helsingborg och van vid arbete inom en politiskt styrd organisation är det ett stort plus! Du bör även ha kunskap om och vilja att arbeta med tillgänglighet utifrån diskrimineringsgrunderna.

Du är en person som lätt passar in i gruppen och skapar laganda. Du etablerar goda relationer på alla nivåer och har ett engagemang för organisationen. Du har inga problem med att fatta svåra beslut, och har ett öga för problemlösning.

Välkommen med din ansökan!

Övrig information

Sista ansökningsdag: 31 oktober 2020

Anställningsform: Tillsvidare med provanställning på 6 månader

Omfattning: 100%

Tillträdesdatum: Efter överenskommelse

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Helsingborgs stad använder vi rekryteringsverktyget ReachMee. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan via ReachMee genom att klicka på ansökningslänken i annonsen. Du som söker jobb och har skyddad identitet ska kontakta kontaktpersonen i annonsen som kommer guida dig vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka digitalt via ansökningslänken. Fackliga företrädare https://intranat.helsingborg.se/hr/samverkan-och-delaktighet/fackliga-foretradare/ Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.
{