Kvalitetsledare för Hälso- och sjukvård

Du vill något. Det vill vi med! Vi vill skapa värde och bidra till livskvalitet för våra invånare, företag, organisationer och besökare. Vi gör det genom att lyssna, hjälpas åt, testa, lära oss och sen testar vi igen. Här är allt möjligt för dig som vill skapa, förändra, vårda, bygga, vägleda, utvecklas och göra skillnad. För Helsingborg är staden för dig som vill något.

Om arbetsplatsen

På vård- och omsorgsförvaltningen arbetar vi med människor. Riktiga människor. Människor som, precis som du, lever livet. Vi är cirka 3000 medarbetare – från undersköterskor, sjuksköterskor och arbetsterapeuter till ekonomer, utredare och biståndshandläggare som på olika sätt bidrar till att stadens äldre och personer med funktionsnedsättning ska kunna leva ett rikt och självständigt liv.

Som kvalitetsledare inom Verksamhetsområde 5 arbetar du mot de övergripande resurserna; Sjuksköterska kväll och natt, Sjuksköterska Helg, Nattpatrullen, Pålsjö korttidsenhet, Villa Louise-dygnsavlastning, Förebyggande enheten, Dagverksamheterna och Hemservice.

Vill du vara med och göra skillnad? Välkommen med din ansökan redan idag!

Arbetsbeskrivning

Som kvalitetsledare arbetar du med målinriktat kvalitetsarbete. Uppdraget innebär att utveckla och vara drivande i frågor inom arbetsområdet för att kvalitetssäkra omsorgen i enlighet med våra kärnvärden och vår värdegrund. Detta görs i nära samarbete med enhetschefer, kvalitetsledare, processutvecklare och medarbetare.

I ditt arbete kommer du att arbeta som ett operativt och nära stöd till våra enhetschefer för att skapa en likvärdig vård i hela Helsingborg. Som kvalitetsledare bidrar du till att skapa enhetliga rutiner och du kommer att vara en förebild i kvalitetsarbetet för all HSL-personal. Därför kommer introduktionen av nya medarbetare vara en naturlig del i arbetet, och då förstås, med fokus på god kvalitet åt kunderna.

En viktig del av ditt arbete är att vara ett stöd i förändringsarbete och du kommer att arbeta mycket med processerna i våra verksamheter. Viktiga samarbetsparter är MAS och MAR (medicinsk ansvarig sjuksköterska och medicinskt ansvarig rehabiliterare) för att nå målet om ett enhetligt arbetssätt för vår personal.

Eftersom rollen som HSL kvalitetsledare är ny i vår organisation så tänker vi oss att uppdraget kommer att utvärderas en gång om året och om det behövs, i takt med att förutsättningarna förändras. Vidare ska du som kvalitetsledare driva kvalitets- och delaktighetsplanen för omsorgen, säkerställa kvaliteten på tjänsterna som utförs åt kunderna och att kundmålen uppnås genom att ansvara för måluppföljning. Dessutom kommer det att ingå att samordna kvalitetsarbetet för:

  • Rutiner och processer för teamet på de olika enheterna
  • Implementera och vidmakthålla processer
  • Tydliggörande arbete kring kvalitetsregister, arbetssätt/processer och struktur

Vi erbjuder dig ett omväxlande, ansvarsfullt och stimulerande arbete med möjligheter till egen utveckling. Arbetsplatsen är rökfri och hälsomedveten. Som anställd får du ett friskvårdsbidrag på 3000 kronor per år. 

Kvalifikationer

Du ska ha en universitets- eller högskoleexamen och erfarenhet av arbete inom äldreomsorgen samt kunskap om lagstiftningen som styr arbetet.

Du har en stor pedagogisk förmåga samt förmågan att entusiasmera de du jobbar med. Du är orädd och tycker om kvalitets- och utvecklingsarbete.

För att lyckas i arbetet som kvalitetsledare krävs det även att du är strukturerad i ditt arbetssätt och har ett kundperspektiv.

Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med olika kvalitetsprocesser inom äldreomsorgen samt att du har arbetat med hälso- och sjukvårdslagen.

Övrig information

Sista ansökningsdag: 2022-01-24

Anställningsform: Tillsvidareanställning 

Omfattning: Heltid

Tillträdesdatum: Snarast enligt överenskommelse

Antal tjänster: 1

Helsingborgs stad arbetar mot diskriminering och för främjande av alla människors lika rättigheter och möjligheter. Sökande oavsett bakgrund är välkomna att söka till Helsingborgs stad. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Helsingborgs stad använder vi rekryteringsverktyget ReachMee. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan via ReachMee genom att klicka på ansökningslänken i annonsen. Innan möjlig anställning kommer en bakgrundskontroll ske. I de fall där kontroll av utdrag ur belastningsregister är lagstadgat kommer även detta att genomföras. Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska kontakta rekryterande chef i annonsen som kommer guida dig vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka digitalt via ansökningslänken. Fackliga företrädare https://intranat.helsingborg.se/hr/samverkan-och-delaktighet/fackliga-foretradare/ Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Information

Referens:
2404

Publicerad:
2022-01-11

Omfattning:
Heltid

Ort:
Skåne län, Helsingborg

Förvaltning:
Vård- och omsorgsförvaltningen - Verksamheten

Kontakt

Cecilia Weberg

Enhetschef

phone 0731-56 02 38