Lärarassistent Drottninghögsskolan

Du vill något. Det vill vi med! Vi vill skapa värde och bidra till livskvalitet för våra invånare, företag, organisationer och besökare. Vi gör det genom att lyssna, hjälpas åt, testa, lära oss och sen testar vi igen. Här är allt möjligt för dig som vill skapa, förändra, vårda, bygga, vägleda, utvecklas och göra skillnad. För Helsingborg är staden för dig som vill något.

Helsingborgs stads skolor är en resursstark och värdestyrd organisation. Här blir du som medarbetare en viktig del i vår gemensamma vision att skapa den bästa skolan för varje barn och elev. https://skoljobb.helsingborg.se/

Om arbetsplatsen

Hej!

Vad kul att du blev nyfiken på att läsa mer om den lediga tjänsten på Drottninghögsskolan. Vi tänkte berätta om oss och vad vi står för och längre ner i rubrikerna vad vi söker i dig som inspirerande lärare.

Vi har ett talesätt som säger Träning gör mej smartare! Med det menar vi att vi aktivt satsar på hälsoarbetet för elever och personal. Vi tror på att ge eleverna alla verktyg de behöver för att utveckla sina förmågor i skolan och för framtiden. När du kommer till oss så ser du det bland annat genom våra rastaktiviteter och brain breaks på lektionerna.

På Drottninghögsskolan har vi skapat en miljö som ska inspirera alla till att lära, på sitt sätt. På så sätt ger vi varje elev förutsättningar att lyckas. Att följa forskning och använda oss av väl beprövad erfarenhet gör vi självklart för att sedan kunna lägga till vår egen twist.

Drottninghögsskolan är en skola från förskoleklass till åk 6 och har ca 270 elever. Den absoluta majoriteten av våra elever har inte svenska som modersmål. Vi lägger stor vikt vid att alla elever utvecklar ett rikt språk för att nå sina mål – alla ska få chans att bli sitt bästa jag. Tillsammans utvecklas vi för att se till att alla Drottninghögsskolans elever blir duktiga läsare.

Vi som arbetsgivare erbjuder dig:

Engagerade och utbildade kollegor som alla har fokus måluppfyllelse. Arbetskläder att använda både för din undervisning inomhus och utomhus. Kompetensutveckling varje tisdag tillsammans med hela lärarkåren där vi lär både med och av varandra. Friskvårdsbidrag på 3000 kronor om året.  

Vi har konstaterat att tillsamman trivs vi, både elever och vuxna. Vi är alla engagerade medarbetare som vill framåt – Vi vill, vågar och gör!

Varmt välkommen till oss!

Hälsar Drottninghögsskolans skolledning

Arbetsuppgifter

Arbetet som lärarassistent kommer innebära ett tätt samarbete med ansvarig lärare där du är med och förbereder samt stöttar i undervisningen. Du förväntas samverka med övrig personal för att göra skolan till en god miljö för trygghet, trivsel, utveckling och lärande. Det ingår att hjälpa lärare och elever med praktiska göromål och studier under skoldagen. Du kan även vara ett stöd i klassrummet och på raster för de elever som behöver det och du kommer även att hålla i vissa moment självständigt. 

Uppdraget kommer att innehålla:

  • rapportera och hantera frånvaro
  • förbereda undervisningsmaterial
  • boka och samordna aktiviteter
  • ställa i ordning tekniska hjälpmedel
  • hantera elevers konton
  • närvara i omklädningsrum, matsal och utomhus
  • medverka vid planering av undervisning och aktiviteter
  • Arbete på fritidshemmet

Kvalifikationer

Du har antingen examen eller motsvarande erfarenhet som lärarassistent och trivs med att arbeta med människor och elever. Du är flexibel och van att ta ett stort ansvar för din arbetsuppgifter. Du behöver ha goda vitsord från tidigare arbete med elever.

Jobbet passar dig som är en serviceinriktad person som är lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande. Du är bra på att strukturera, planera och prioritera ditt arbete. Sist men inte minst är du bra på att skapa, underhålla och utveckla arbetsmässiga relationer.

Övrig information

Sista ansökningsdag:  220707

Anställningsform: Tillsvidare, semesteranställning

Omfattning: Heltid 

Tillträdesdatum: 220801

Varaktighet: Tillsvidare

Antal tjänster: 1

I Helsingborgs stad gillar vi olika. Vi strävar efter att våra medarbetare ska spegla våra invånare och värnar om det värde som jämn könsfördelning samt mångfald tillför våra verksamheter. Tjänsten tillsätts under förutsättning att tjänsten inte behöver tas i anspråk för redan tillsvidareanställda medarbetare. Om du blir erbjuden tjänst inom förskola och skola eller öppen fritidsverksamhet ska du uppvisa giltigt utdrag från polisens belastningsregister För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Helsingborgs stad använder vi rekryteringsverktyget ReachMee. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan via ReachMee genom att klicka på ansökningslänken i annonsen. Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska kontakta rekryterande chef i annonsen som kommer guida dig vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka digitalt via ansökningslänken. Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Information

Referens:
3111

Publicerad:
2022-06-23

Omfattning:
Heltid

Ort:
Skåne län, Helsingborg

Förvaltning:
Skol- och fritidsförvaltningen - Verksamhetsområde 2

Kontakt

Frida Maesel

Biträdande rektor

email frida.maesel@helsingborg.se

Cissi Warntoft

Rektor

email cissi.warntoft@helsingborg.se

Anna Swenson

Lärarförbundet

email anna.swenson@helsingborg.se

Lärarnas riksförbund Facklig organisation

phone 042-10 59 98