Lärare i årskurs 1 till Drottninghögsskolan

Du vill något. Det vill vi med! Vi vill skapa värde och bidra till livskvalitet för våra invånare, företag, organisationer och besökare. Vi gör det genom att lyssna, hjälpas åt, testa, lära oss och sen testar vi igen. Här är allt möjligt för dig som vill skapa, förändra, vårda, bygga, vägleda, utvecklas och göra skillnad. För Helsingborg är staden för dig som vill något.

Helsingborgs stads skolor är en resursstark och värdestyrd organisation. Här blir du som medarbetare en viktig del i vår gemensamma vision att skapa den bästa skolan för varje barn och elev. https://skoljobb.helsingborg.se/

Om arbetsplatsen

Hej!

Mitt namn är Cissi och jag är stolt rektor på Drottninghögsskolan. Jag tänkte berätta om oss och vad vi står för och längre ner i rubrikerna vad vi söker i dig som inspirerande lärare.

Vi har ett talesätt som säger Träning gör mej smartare! Med det menar vi att vi aktivt satsar på hälsoarbetet för elever och personal. Vi tror på att ge eleverna alla verktyg de behöver för att utveckla sina förmågor i skolan och för framtiden. När du kommer till oss så ser du det bland annat genom våra rastaktiviteter och brain breaks på lektionerna.

På Drottninghögsskolan har vi skapat en miljö som ska inspirera alla till att lära, på sitt sätt. På så sätt ger vi varje elev förutsättningar att lyckas. Dessutom är stadsmiljö och natur lika viktiga lärmiljöer i vår undervisning och lärandet pågår hela tiden. Vi vågar prova nya vägar och testa nya metoder.

Vi har en rik skola. Vi arbetar innovativt och lösningsfokuserat med att skapa den bästa skolan för våra elever utifrån deras behov och förmågor. Det är sällan standardlösningar som fungerar för oss så då hittar vi våra egna vägar med högt till tak i det kollegiala lärandet. Att följa forskning och använda oss av väl beprövad erfarenhet gör vi självklart för att sedan kunna lägga till vår egen twist. 

Drottninghögsskolan är en skola från förskoleklass till åk 6 och har ca 310 elever. Den absoluta majoriteten av våra elever har inte svenska som modersmål. Vi lägger stor vikt vid att alla elever utvecklar ett rikt språk för att nå sina mål – alla ska få chans att bli sitt bästa jag. Tillsammans utvecklas vi för att se till att alla Drottninghögsskolans elever blir duktiga läsare.

Vi har konstaterat att tillsamman trivs vi, både elever och vuxna. Jag är en stolt rektor som ser att vi är alla engagerade medarbetare som vill framåt – Vi vill, vågar och gör!

Varmt välkommen till oss!

Hälsar Cissi Warntoft

Arbetsuppgifter

Som lärare hos oss får du vara med att påverka framtiden! Tillsammans med dina kollegor skapar du förutsättningar och inspirerar eleverna att bli sitt bästa jag. Du kommer aktivt att bidra till högre måluppfyllelse på skolan gällande såväl kunskaper som demokratiuppdrag. Tillsammans skapar vi en skola som är likvärdig och inkluderande. I din tjänst ingår mentorskap, planering, undervisning och bedömning. Du utvecklar den pedagogiska verksamheten i enlighet med skolans styrdokument tillsammans med dina kollegor och ledningen. Tillsammans med kollegorna bidrar du till en god arbetsmiljö där du stärker varje elev i såväl kunskapsutveckling som den personliga utvecklingen.

Kvalifikationer

Vi söker lärare som har en stark tro på allas möjligheter och vill driva utvecklingen framåt tillsammans med kollegor! Du är legitimerad lärare med behörighet i åk 1-3 och utifrån dina drivkrafter och behörigheter så lägger vi organisationen tillsammans. I din behörighetsförteckning ser vi gärna att ämnena Svenska, Svenska som andraspråk och Matematik finns med. 

Du är van att arbeta språkutvecklande. Du ser möjligheter istället för hinder, är idérik och ser positivt på vårt hälsoarbete. Genom att vara lösningsfokuserad och har ett medvetet förhållningssätt skapar du trygghet, förtroende och goda relationer. Du är en skicklig pedagog och har ett tydligt och medvetet ledarskap där du utformar en öppen och trygg lärandemiljö. Du är duktig på att se både den enskilda elevens och klassens behov och möjligheter. 
 
Välkommen att vilja, våga och göra med oss!

Övrig information

Sista ansökningsdag: 211130

Anställningsform: Ferietjänst

Omfattning: Heltid

Tillträdesdatum: 220109 eller efter överenskommelse

Varaktighet: Tillsvidare

Antal tjänster: 1

I Helsingborgs stad gillar vi olika. Vi strävar efter att våra medarbetare ska spegla våra invånare och värnar om det värde som jämn könsfördelning samt mångfald tillför våra verksamheter. Tjänsten tillsätts under förutsättning att tjänsten inte behöver tas i anspråk för redan tillsvidareanställda medarbetare. Om du blir erbjuden tjänst inom förskola och skola eller öppen fritidsverksamhet ska du uppvisa giltigt utdrag från polisens belastningsregister För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Helsingborgs stad använder vi rekryteringsverktyget ReachMee. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan via ReachMee genom att klicka på ansökningslänken i annonsen. Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska kontakta rekryterande chef i annonsen som kommer guida dig vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka digitalt via ansökningslänken. Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Information

Referens:
2221

Publicerad:
2021-11-17

Omfattning:
Heltid

Ort:
Skåne län, Helsingborg

Förvaltning:
Skol- och fritidsförvaltningen - Verksamhetsområde 2

Kontakt

Frida Maesel

Biträdande rektor

email frida.maesel@helsingborg.se

Cissi Warntoft

Rektor

email cissi.warntoft@helsingborg.se

Anna Swenson

Lärarförbundet

email anna.swenson@helsingborg.se

Lärarnas riksförbund Facklig organisation

phone 042-10 59 98