Lärare i engelska till Högastensskolan

Du vill något. Det vill vi med! Vi vill skapa värde och bidra till livskvalitet för våra invånare, företag, organisationer och besökare. Vi gör det genom att lyssna, hjälpas åt, testa, lära oss och sen testar vi igen. Här är allt möjligt för dig som vill skapa, förändra, vårda, bygga, vägleda, utvecklas och göra skillnad. För Helsingborg är staden för dig som vill något.

Helsingborgs stads skolor är en resursstark och värdestyrd organisation. Här blir du som medarbetare en viktig del i vår gemensamma vision att skapa den bästa skolan för varje barn och elev. https://skoljobb.helsingborg.se/

Om arbetsplatsen

Högastenskolan växer och utvecklas. Till hösten har vi drygt 600 elever i en dynamisk F-9-verksamhet. Vi bygger ut och bygger till. I augusti 2018 stod en skinande ny byggnad klar för inflyttning. I denna inryms bland annat en toppmodern No-labsal, Hemkunskapssal och hemklassrum för våra nior. Ett stenkast bort ligger Öresund, vi har båda tallskog och gröna ängar inom bekvämt avstånd. Skolan har trygghet och god stämning som främsta kännetecken. Vi betraktar goda och livskraftiga relationer mellan alla de människor som dagligen vistas på skolan, som verksamhetens varma kärna. Våra elever kommer från olika håll och vi ser mångfalden som berikande och som en styrka. Digitala verktyg är en självklar beståndsdel i vårt arbete. Hos oss förväntas du tänka nytt, vara modig och flexibel. Den inställningen ser vi som en viktig väg mot framgång.

Om du vill veta mer om skolan kan du följa länken nedan.

Högastensskolans blogg

En av våra framstående och omtyckta pedagoger; en lärare i engelska, har med blandade känslor bestämt sig för att gå vidare till en anställning i sina forna hemtrakter. Vi vill därför rekrytera en ny entusiastisk pedagog som med de rätta kompetenserna förmår komplettera vår framgångsrika lärarstab.

Arbetsuppgifter

Tjänsten innebär att du arbetar som lärare i engelska i årskurs 7-9.

Du ska tillsammans med dina kollegor ge allt för elevens bästa, vilket kräver tålamod, lyhördhet och entusiasm. Som lärare hos oss kommer du att planera och utvärdera undervisningen i samråd med såväl kollegor som elever. Du arbetar tillsammans med våra andra duktiga språklärare. Förutsättningarna för samarbete och ömsesidig inspiration är med andra ord goda. Pedagogisk dokumentation använder du för att tillsammans med kollegerna utveckla undervisningen. I arbetsuppgifterna ingår också mentorskap och kontakter med vårdnadshavare. Klar och tydlig kommunikation befrämjar goda relationer och goda relationer är viktiga för oss.

Vi tror att din undervisning är såväl seriös som lustfyllt kreativ. Är du intresserad av att utveckla IKT-användningen i dina ämnen och på skolan generellt, har du stora möjligheter i samarbetet med vår pigge och kreative IKT-pedagog Christoffer. 

Du arbetar tätt tillsammans med ditt arbetslag som utmanar dig och låter dig växa. Vi har en bra mix, inte bara av elever, utan även av personal. Vi ser till att du trivs och känner dig trygg.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad lärare med behörighet i engelska. Det är bra om du dessutom har legitimation i ett annat eller flera andra ämnen.

Det är viktigt att du har erfarenhet av att undervisa, men som nyutexaminerad och sugen på de yrkesmässiga utmaningarna, är du naturligtvis också attraktiv. Vi betraktar yrkeserfarenhet utanför skolans värld som betydelsefull. Ledarerfarenhet, i olika former och sammanhang är också till nytta i skolan.

Som person är du öppen och kommunikativ. Du är en varm och vuxen människa i bästa mening som använder humor och tydlighet för att skapa förtroende och tillit. Du vill utvecklas tillsammans med dem som du har ansvar för. Som lärare i engelska är det viktigt att du förmår möta och entusiasmera eleverna i det spännande och många gånger hårda arbete som språkstudier innebär. Kan du hantera den uppgiften är du som klippt och skuren för oss!

Varmt välkommen med din ansökan!

Övrig information

Sista ansökningsdag: 220703

Anställningsform: Ferieanställning

Omfattning: Heltid

Tillträdesdatum: 220808 eller efter överenskommelse

Varaktighet: Visstid tom 230613

Antal tjänster: 1

I Helsingborgs stad gillar vi olika. Vi strävar efter att våra medarbetare ska spegla våra invånare och värnar om det värde som jämn könsfördelning samt mångfald tillför våra verksamheter. Tjänsten tillsätts under förutsättning att tjänsten inte behöver tas i anspråk för redan tillsvidareanställda medarbetare. Om du blir erbjuden tjänst inom förskola och skola eller öppen fritidsverksamhet ska du uppvisa giltigt utdrag från polisens belastningsregister För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Helsingborgs stad använder vi rekryteringsverktyget ReachMee. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan via ReachMee genom att klicka på ansökningslänken i annonsen. Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska kontakta rekryterande chef i annonsen som kommer guida dig vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka digitalt via ansökningslänken. Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Information

Referens:
3119

Publicerad:
2022-06-23

Omfattning:
Heltid

Ort:
Skåne län, Helsingborg

Förvaltning:
Skol- och fritidsförvaltningen - Verksamhetsområde 4

Kontakt

Liselotte Johansson

Rektor

phone 042-107667

email liselotte.johansson@helsingborg.se

Per Dock

Facklig förtroendeman LR

email per.dock@helsingborg.se

Katarina Forsell

Facklig förtroendeman LF

email katarina.forsell@helsingborg.se