Ansök

Lärare i svenska och engelska till Tycho Braheskolan

Du vill något. Det vill vi med! Hos oss går vi från vilja till handling så här har du alla förutsättningar att påverka och få saker gjorda. Vi lyssnar, hjälps åt och jobbar för att dra åt samma håll. Här finns möjligheterna för dig som vill skapa, bygga, förändra, uppleva och utvecklas. Helsingborg är staden för dig som vill något. Helsingborgs stads skolor är en resursstark och värdestyrd organisation. Här blir du som medarbetare en viktig del i vår gemensamma vision att skapa den bästa skolan för varje barn och elev.

Om arbetsplatsen

På Tycho Braheskolan jobbar du tillsammans med engagerade kollegor i ett spännande utvecklingsarbete. Tycho Braheskolan är en anrik gymnasieskola med fullt fokus på lärande inom naturvetenskap och teknik. Här möts du av tradition blandat med en unik kombination av trygghet och nytänkande. Skolan ligger i en vacker omgivning centralt i Helsingborg, vilket innebär utmärkta kommunikationsmöjligheter. Tycho Braheskolan är en trygg och trivsam skola med knappt 530 elever. Våra elever har höga förväntningar på oss liksom vi har höga förväntningar på dem. Vi ger våra elever full uppbackning för att kunna prestera sitt bästa.

Här förväntas du därför som medarbetare vara med och öppna dörrar både inom skolan och mot omvärlden. Du ges möjlighet att arbeta kreativt för att skapa en god lärmiljö för våra elever genom verkliga projekt. För oss är det viktigt att släppa in framtiden i klassrummet! Nyfiken? Läs mer om oss på vår hemsida: http://tychobraheskolan.helsingborg.se/

Arbetsuppgifter

Du ingår i skolans kollegium och kommer att få möjlighet att arbeta tillsammans med samtliga på skolan, vi kommer att arbeta i många olika grupperingar utifrån de behov som finns. Du kommer att vara mentor för en grupp elever. Du har vana av/är positivt inställd till att arbeta i ämnesövergripande projekt samt att samarbeta nära dina kollegor. I skolans profil ligger att integrera lärande för hållbar utveckling i undervisningen inom alla ämnen, vilket du också förväntas göra. Det är inte helt enkelt att beskriva hur vi arbetar eftersom vi gärna antar nya arbetssätt och är nyfikna på framtiden tillsammans.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad lärare och har behörighet för att undervisa inom svenska och engelska på gymnasienivå. Vi tror att du kanske har några års erfarenhet av yrket och är intresserad av att prova att arbeta hos oss.

Tjänsten är ett vikariat under läsåret 2020/2021 och den är på 50%.

Övrig information

Sista ansökningsdag:  2020-07-12

Anställningsform: Visstid

Omfattning: 50%

Tillträdesdatum: 2020-08-10

Varaktighet: 2021-08-08

Antal tjänster: 1

I Helsingborgs stad gillar vi olika. Vi strävar efter att våra medarbetare ska spegla våra invånare och värnar om det värde som jämn könsfördelning samt mångfald tillför våra verksamheter. Tjänsten tillsätts under förutsättning att tjänsten inte behöver tas i anspråk för redan tillsvidareanställda medarbetare. Om du blir erbjuden tjänst inom förskola och skola eller öppen fritidsverksamhet ska du uppvisa giltigt utdrag från polisens belastningsregister För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Helsingborgs stad använder vi rekryteringsverktyget ReachMee. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan via ReachMee genom att klicka på ansökningslänken i annonsen. Har du några frågor kan du kontakta kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.
{