Lärare/Speciallärare till åk 4-6 Samverkansgrupp Maria Parkskolan

Du vill något. Det vill vi med! Vi vill skapa värde och bidra till livskvalitet för våra invånare, företag, organisationer och besökare. Vi gör det genom att lyssna, hjälpas åt, testa, lära oss och sen testar vi igen. Här är allt möjligt för dig som vill skapa, förändra, vårda, bygga, vägleda, utvecklas och göra skillnad. För Helsingborg är staden för dig som vill något.

Helsingborgs stads skolor är en resursstark och värdestyrd organisation. Här blir du som medarbetare en viktig del i vår gemensamma vision att skapa den bästa skolan för varje barn och elev. https://skoljobb.helsingborg.se/

Om arbetsplatsen

Maria Parkskolan är en F-9 skola i norra Helsingborg. Vi har arbetsglädje och studiero i fokus med målet att alla elever ska lyckas varje dag och varje lektion. Med en effektiv undervisning lär sig eleverna tillsammans (i motsats till enskilt) och behovet av läxor försvinner. Stressen minskar för personal och elever och arbetsglädjen ökar. 

Våra elever har bland de högsta meritvärdena i staden och eleverna känner stor trygghet och trivsel. Vårt goda rykte gör att fler elever väljer oss. Vi är nu största skola i Helsingborg och söker därför fler goda arbetskamrater.

Arbetsuppgifter

Läraren är delaktig i att skapa förutsättningar för högre måluppfyllelse på skolan genom undervisning och arbete med skolans systematiska kvalitetsarbete och att leda det kollegiala lärandet. Huvuddelen av lärarens tjänst är undervisning i samverkansgrupp/särskild undervisningsgrupp och uppgifter som hör till undervisningen. Du kommer att arbeta förebyggande och främjande med att få våra elever att nå kunskapskraven. Du kommer att tillsammans med ytterligare två lärare arbeta för att ge våra elever det de behöver för att utvecklas så långt som möjligt. Som en av skolans lärare arbetar du främst med direkt arbete med elever men du är även delaktig i processerna med utredningar kring elever i behov av särskilt stöd, dokumentation, samarbete med lärare, vårdnadshavare och externa samarbetspartners. Du kommer att arbeta nära vår specialpedagog och de andra lärarna i samverkansgrupp/särskild undervisningsgrupp och teamet arbetar tillsammans med alla våra elever i behov av särskilt stöd. Vi vill gärna att du kan vara med och utveckla vårt effektiva lärande.

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad lärare/speciallärare för åk 4-6. Du utvecklar din undervisning utifrån den senaste forskningen och beprövad erfarenhet

För att trivas i rollen som lärare ska du ha ett starkt intresse för att utveckla elevernas lärande genom undervisningen av hög kvalité. Du tillämpar metoder och ha ett förhållningssätt som synliggör och ökar varje elevs lärande och anpassar din undervisning och lärmiljön efter gruppens behov. Du är en viktig del i skolans utvecklingsorganisation och har särskilt god förmåga att förbättra elevers studieresultat och följa måluppfyllelse genom systematiskt kvalitetsarbete. Vidare har du en förmåga att analysera skolans utvecklingsbehov samt att utveckla undervisningen med stöd i forskning och på vetenskaplig grund.

Du har förmåga och vilja att bygga relationer med såväl elever som vuxna och du tycker om att samarbeta och samverka med andra och hjälpa kollegor att identifiera och förstå barns olikheter och behov. Ditt elevfokus och relationella perspektiv är tydligt och återspeglas i ditt förhållningssätt i vardagen.

Du är lyhörd och har en god kommunikativ förmåga och tycker om att samarbeta och tänka nytt.

 

Övrig information

Sista ansökningsdag: Rekrytering sker löpande. Ansök därför snarast.

Anställningsform: Ferietjänst

Omfattning: 100%

Tillträdesdatum: Snarast

Varaktighet: Tillsvidare

Antal tjänster: 1

 

I Helsingborgs stad gillar vi olika. Vi strävar efter att våra medarbetare ska spegla våra invånare och värnar om det värde som jämn könsfördelning samt mångfald tillför våra verksamheter. Tjänsten tillsätts under förutsättning att tjänsten inte behöver tas i anspråk för redan tillsvidareanställda medarbetare. Om du blir erbjuden tjänst inom förskola och skola eller öppen fritidsverksamhet ska du uppvisa giltigt utdrag från polisens belastningsregister För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Helsingborgs stad använder vi rekryteringsverktyget ReachMee. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan via ReachMee genom att klicka på ansökningslänken i annonsen. Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska kontakta rekryterande chef i annonsen som kommer guida dig vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka digitalt via ansökningslänken. Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Information

Referens:
2180

Publicerad:
2021-11-23

Omfattning:
Heltid

Ort:
Skåne län, Helsingborg

Förvaltning:
Skol- och fritidsförvaltningen - Verksamhetsområde 1

Kontakt

Mattias Svensson

biträdande rektor

phone 042103395

email mattias.svensson@helsingborg.se

Lärarförbundet Facklig organisation

phone 042-10 54 94

email lararforbundet@helsingborg.lararforbundet.se

Lärarnas riksförbund Facklig organisation

phone 042-10 59 98