Lärare till liten undervisningsgrupp (Tågaborgsskolan)

Du vill något. Det vill vi med! Vi vill skapa värde och bidra till livskvalitet för våra invånare, företag, organisationer och besökare. Vi gör det genom att lyssna, hjälpas åt, testa, lära oss och sen testar vi igen. Här är allt möjligt för dig som vill skapa, förändra, vårda, bygga, vägleda, utvecklas och göra skillnad. För Helsingborg är staden för dig som vill något.

Helsingborgs stads skolor är en resursstark och värdestyrd organisation. Här blir du som medarbetare en viktig del i vår gemensamma vision att skapa den bästa skolan för varje barn och elev. https://skoljobb.helsingborg.se/

Om arbetsplatsen

Tågaborgsskolan är en grundskola i centrala Helsingborg. Här går ca 580 elever från årskurs F-9. Vi erbjuder en arbetsplats i nybyggda och kreativa lokaler, och kollegor som vill på riktigt. Vår utgångspunkt är att framtiden kommer att se annorlunda ut. Som medarbetare hos oss är du med och ger våra barn och elever förutsättning att möta framtiden. Det kräver annorlunda arbetssätt, mod och nyfikenhet, och att du arbetar med verkligheten som utgångspunkt. Hos oss utgår vi från att alla är lika olika.

Skolan driver några större utvecklingsprojekt. Just nu har vi extra fokus på Entreprenörskap  och ”En läsande skola”. I dessa utvecklingsarbeten kommer också du ingå. Vi arbetar enligt 1-1 från årskurs 1 till 9 och använder digitala verktyg som är en del av undervisningen.

På Tågaborgsskolan arbetar vi i team för att utvecklas och lära tillsammans. Detta ger våra elever de bästa förutsättningarna för att lyckas. Vi har utifrån vårt arbetssätt tecknat ett lokalt kollektivavtal. Detta avtal innebär just nu en utökning av den arbetsplatsförlagda arbetstiden till 37 timmar i veckan och förtroendetiden blir då 8,5 timmar i veckan. En löneutökning kompenserar förändringen.

Vill du utvecklas tillsammans med oss är du varmt välkommen till Tågaborgsskolan!

Arbetsuppgifter

Vill du undervisa i en liten grupp i blivande årskurs 8 till nästa läsår? I gruppen finns just nu 4 elever med behov av att arbeta i ett mindre sammanhang, med lärarledning och anpassning av uppgifter. Eventuellt kan det tillkomma någon ytterligare elev. Tjänsten innebär att anpassa arbetsuppgifter i de olika ämnena till elevernas kunskapsnivå och att leda undervisningen på ett sätt som möjliggör deras utveckling.

Du kommer att arbeta nära ett gäng glada och samarbetsvilliga lärare i teamet, samt ha ett stort stöd av teamets specialpedagog. Tillsammans med kollegorna reflekterar och analyserar du för att synliggöra lärandet och skapa förutsättningar för rätt upplevelser och utmaningar för alla elever i teamet, men med fokus på eleverna i lilla gruppen. I det dagliga arbetet kommer du att vara en viktig del av teamet som varje dag möter våra elever och skapar goda relationer. Tillsammans med dina kollegor arbetar du med att hitta strategier för att nå varje elev och stärka dem i såväl kunskapsutveckling som personlig utveckling. Du deltar i utvärdering och driver utveckling av skolans verksamhet utifrån gedigna kunskaper, vetenskap och aktuell forskning.

Kvalifikationer

Lämplig bakgrund skulle kunna vara att ha arbetat som lärare eller resurs i åk 4-9 och/eller specialpedagog/speciallärare, alternativt påbörjat en liknande utbildning. Erfarenhet av undervisning och ett intresse av att möjliggöra denna för alla elever är ett måste för tjänsten. Lika viktig är viljan till att samarbeta med all personal kring eleverna men också att ha förmågan att göra undervisningen till din egen. Du är lösningsfokuserad, leder ditt eget arbete och levererar arbete av hög kvalitet. Du är målinriktad och vill att både du och dina kollegor ska lyckas. Du har ett intresse och nyfikenhet av skolutveckling och att driva utvecklingsprojekt. Modern och digital teknik är ett viktigt val i din roll som pedagog och du använder IKT som verktyg för kunskapssökande, pedagogisk dokumentation, kommunikation, skapande och lärande.

Vamt välkommen med din ansökan!

Övrig information

Sista ansökningsdag:  20220801

Anställningsform: Visstid

Omfattning: 60-100%

Tillträdesdatum: 20220901 eller efter överenskommelse

Antal tjänster: 1

I Helsingborgs stad gillar vi olika. Vi strävar efter att våra medarbetare ska spegla våra invånare och värnar om det värde som jämn könsfördelning samt mångfald tillför våra verksamheter. Tjänsten tillsätts under förutsättning att tjänsten inte behöver tas i anspråk för redan tillsvidareanställda medarbetare. Om du blir erbjuden tjänst inom förskola och skola eller öppen fritidsverksamhet ska du uppvisa giltigt utdrag från polisens belastningsregister För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Helsingborgs stad använder vi rekryteringsverktyget ReachMee. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan via ReachMee genom att klicka på ansökningslänken i annonsen. Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska kontakta rekryterande chef i annonsen som kommer guida dig vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka digitalt via ansökningslänken. Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Information

Referens:
3110

Publicerad:
2022-06-23

Omfattning:
Heltid

Ort:
Skåne län, Helsingborg

Förvaltning:
Skol- och fritidsförvaltningen - Verksamhetsområde 3

Kontakt

Charlotta Baltzarsson

Biträdande rektor Team 7-9

phone 0730-706079

email charlotta.baltzarsson@helsingborg.se

Maria Arvidsson

Rektor

phone 042-104723

email maria.arvidsson@helsingborg.se

Annika Nilsson

Lärarförbundet

email annika.nilsson8@helsingborg.se

Sara Casparson Subaric

Lärarförbundet

email sara.casparson-subaric@helsingborg.se