Lösningsarkitekt/Solution Architect till Digital Utveckling

Du vill något. Det vill vi med! Vi vill skapa värde och bidra till livskvalitet för våra invånare, företag, organisationer och besökare. Vi gör det genom att lyssna, hjälpas åt, testa, lära oss och sen testar vi igen. Här är allt möjligt för dig som vill skapa, förändra, vårda, bygga, vägleda, utvecklas och göra skillnad. För Helsingborg är staden för dig som vill något.

Stadsledningsförvaltningen har cirka 450 medarbetare och leds av vår biträdande stadsdirektör. För att kunna utföra vårt uppdrag är vi organiserade i sju avdelningar. Vår förvaltning har ett viktigt och spännande uppdrag där vi finns till för andra – för kollegor, andra förvaltningar, helsingborgaren och företagen, för att nämna några. Stadsledningsförvaltningen ska:
• leda, utveckla och samordna kommunens verksamhet inom övergripande och gemensamma områden.
• erbjuda tjänster och produkter som efterfrågas av kommunstyrelsen, förvaltningar och bolag, inklusive gemensamma funktioner som riktar sig direkt till helsingborgarna.
• i samverkan med externa parter skapa förutsättningar för en positiv utveckling av Helsingborg.

Vill du vara med och förändra det kommunala Sverige med nya digitala lösningar?

Vi söker nu en lösningsarkitekt som vill jobba med oss och våra spännande produkter och plattformar.

Helsingborg har bestämt sig för att bli en av Europas mest innovativa städer och vi hoppas att du vill vara med på denna förändringsresa mot ett smartare samhälle för våra invånare och företagare!

Vårt team, Digital Utveckling, sitter på central adress i staden på HBG Works som är stadens innovationshub, den första kommunala acceleratorn i Sverige som satsar fullt ut på att driva kommunal innovation och digitalisering för att på ett bättre sätt kunna möta framtiden. Digital Utveckling är en del av Digitaliseringsavdelningen som idag består av totalt ca. 100 medarbetare på fyra olika enheter samt en stab. Vi söker nu en lösningsarkitekt som vill ingå i vårt team på tiotalet utvecklare samt produktägare och hjälpa oss att skapa lösningar för vår vision. Läs mer kring innovationshubben och vårt arbete här: Hbg Works.

Om vårt team

Digital Utveckling jobbar med webbutveckling, appar, backend-utveckling, API-plattform, integrationsplattformar och digitala assistenter med AI-stöd. Vi är även ett stöd till innovationsprocessen som vill utforska olika delar där vi hjälper till och bygger prototyper för att prova om något är värt att fortsätta med eller inte. De tekniker vi använder och ser att du har insikt och erfarenhet av är: React Native, SwiftUi, Node.js, WordPress, objektorienterad PHP och Amazon Web Services (AWS), samt då såklart den arkitektoriska delen att ha erfarenhet av att se hur en viss lösning kan passa in i helheten och tänka anpassningsbart och modulärt.

Produkter vi jobbar med är bland annat Laiban, Pladdra (=VR och utveckling i spelplattformen Unity), Mitt Helsingborg applösning, Guide-app och Municipio. En del av dessa produkter kan du läsa mer om på stadens sida för innovationssatsningar

Hos oss får vi jobba med flertalet olika tekniker och produkter för att göra skillnad och nytta till våra invånare. Här blir du såklart inte ensam i ditt arbete utan har andra arkitekter och utvecklare till stöd och bollplank att göra ett bra arbete tillsammans med!

En liten inblick i vårt IT- och plattformslandskap kan fås med nedan bild där vi mer och mer bygger plattformar till våra produkter för att hantera och ha koll på stadens data. Mer om detta kan vi prata om vid en intervju.

Tjänsten utgår från Hbg Works på Drottninggatan 14 i centrala Helsingborg. Framtiden visar på ett kombinerat arbetssätt där vi troligen kommer blanda arbete på vårt kontor med arbete hemifrån.

Kvalifikationer

Vi ser gärna erfarenhet av design och arkitektur av mjukvara inom systemutveckling. Att du är driven och nyfiken med bra erfarenheter av några lärorika projekt i bagaget. Du vill vara med och skapa förändring och nya bra lösningar.
Du behöver ha arbetat med systemutveckling i praktiken tidigare ett antal år och ha den erfarenheten med dig in i detta arbete för att tillsammans med teamet förstå och kunna ta fram bra lösningar!

Vi rör oss mer och mer mot molnet, där erfarenhet av AWS och Azure är meriterande.

Du drivs av nyfikenhet och vill alltid utvecklas och lära nytt. Vi tror att du gillar att jobba med open source och att du har ett genuint intresse för utveckling och arkitektur. Du tycker om att ingå i ett team som delar ditt programmeringsintresse och som du både kan lära dig av och lära ut något till. Du trivs när du får vara med och fundera på och diskutera fram de bästa lösningarna med beställare, produktägare, designers och utvecklarkollegor. 

Då vår dokumentation och våra krav bara är skrivna på svenska, så är svenska språket ett krav att kunna.

Övrig information

Sista ansökningsdag: 2021-10-31

Anställningsform: Tillsvidare

Omfattning: Heltid

Tillträdesdatum: Tillträde efter överenskommelse

Antal tjänster: 1

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Helsingborgs stad använder vi rekryteringsverktyget ReachMee. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan via ReachMee genom att klicka på ansökningslänken i annonsen. Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska kontakta rekryterande chef i annonsen som kommer guida dig vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka digitalt via ansökningslänken. Fackliga företrädare https://intranat.helsingborg.se/hr/samverkan-och-delaktighet/fackliga-foretradare/ Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Information

Referens:
1981

Publicerad:
2021-09-09

Omfattning:
Heltid

Ort:
Skåne län, Helsingborg

Förvaltning:
Stadsledningsförvaltningen - Digitaliseringsavdelningen

Kontakt

Marcus Mörholm

Teamchef

email marcus.morholm@helsingborg.se

Cecilia Holm

Facklig företrädare, SACO

email cecilia.holm1@helsingborg.se

Robert Lexeklint

Fackligt företrädare, Vision

email robert.lexeklint@helsingborg.se

Övriga fackförbund nås via Kontaktcenter

phone 042-10 50 00