LSS-handläggare

Du vill något. Det vill vi med! Vi vill skapa värde och bidra till livskvalitet för våra invånare, företag, organisationer och besökare. Vi gör det genom att lyssna, hjälpas åt, testa, lära oss och sen testar vi igen. Här är allt möjligt för dig som vill skapa, förändra, vårda, bygga, vägleda, utvecklas och göra skillnad. För Helsingborg är staden för dig som vill något.

Om arbetsplatsen

På vård- och omsorgsförvaltningen arbetar vi med människor. Riktiga människor. Människor som, precis som du, lever livet. Vi är cirka 3000 medarbetare – från undersköterskor, sjuksköterskor och arbetsterapeuter till ekonomer, utredare och biståndshandläggare som på olika sätt bidrar till att stadens äldre och personer med funktionsnedsättning ska kunna leva ett rikt och självständigt liv. 

Varmt välkommen att bli en medarbetare i ett härligt gäng LSS-handläggare. Vi sitter för närvarande i underbara Maria Park. Du kommer att ingå i LSS enheten med 12 trevliga kollegor inom myndighetsutövningen LSS.

Arbetsbeskrivning

Myndighetsenheten handlägger ansökningar utifrån Lagen om särskilt stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS), Socialtjänstlagen (SoL) och bostadsanpassningsbidrag.

Att arbeta som LSS- handläggare hos oss innebär att utreda behov, besluta och följa upp behov av insatser enligt LSS. I arbetet enligt LSS har vi ett stramt regelverk varför handläggarna förväntas kunna balansera tjänstemannarollens krav på bemötande och juridisk tillämpning.

I arbetsuppgifterna ingår det bland annat att ta emot nyansökningar, följa upp befintliga insatser, dokumentera, fatta beslut och vägleda personer utifrån deras behov. Du kommer att ha mycket kontakt med de enskilda kunderna samt samarbeta med kollegor, anhöriga/företrädare samt andra aktörer inom verksamhetsområdet. Du kommer ha möjlighet till kontinuerlig handledning av jurist. Arbetet kräver bra juridisk förståelse.

Vi erbjuder dig ett omväxlande, ansvarsfullt och stimulerande arbete med möjligheter till egen utveckling. Arbetsplatsen är rökfri och hälsomedveten. Som anställd får du ett friskvårdsbidrag på 3000 kronor per år.

Kvalifikationer

För att gå vidare i rekryteringsprocessen ska du ha socionomexamen och körkort. 

För tjänsten är det viktigt att ha en fallenhet för juridiskt komplexa frågor och vi uppskattar om du har en viss juridisk grundkompetens. Meriterande är om du har erfarenhet av myndighetsutövning och av implementering av rättighetslagstiftningar. Har du dessutom erfarenhet av LSS området och arbetat med liknande arbetsuppgifter tidigare. Vidare förväntas den som anställs ha en hög produktionstakt och du ska känna dig trygg i datorbaserad dokumentation, gärna Procapita, och ha en viss vana av att skriva utredningar etc. 

Vi söker dig som är strukturerad, initiativrik, stresstålig och kommunikativ samt har en utmärkt samarbetsförmåga. Du kan hantera arbetssituationer med integritet och omdöme samt kan arbeta självständigt.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Var vänlig och lämna löneanspråk i din ansökan. Välkommen att söka tjänsten! 

Övrig information

Sista ansökningsdag: 2021 12 15 

Anställningsform: Tillsvidare

Omfattning: Heltid

Tillträdesdatum: Snarast enligt överenskommelse

Helsingborgs stad arbetar mot diskriminering och för främjande av alla människors lika rättigheter och möjligheter. Sökande oavsett bakgrund är välkomna att söka till Helsingborgs stad. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Helsingborgs stad använder vi rekryteringsverktyget ReachMee. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan via ReachMee genom att klicka på ansökningslänken i annonsen. Innan möjlig anställning kommer en bakgrundskontroll ske. I de fall där kontroll av utdrag ur belastningsregister är lagstadgat kommer även detta att genomföras. Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska kontakta rekryterande chef i annonsen som kommer guida dig vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka digitalt via ansökningslänken. Fackliga företrädare https://intranat.helsingborg.se/hr/samverkan-och-delaktighet/fackliga-foretradare/ Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Information

Referens:
2222

Publicerad:
2021-11-24

Omfattning:
Heltid

Ort:
Skåne län, Helsingborg

Förvaltning:
Vård- och omsorgsförvaltningen - Myndigheten

Kontakt

Nicolas Ferreira

Enhetschef

phone 042 - 10 56 59