The application period for this reqruitment has ended.

Måltidsutvecklare

Du vill något. Det vill vi med! Hos oss går vi från vilja till handling så här har du alla förutsättningar att påverka och få saker gjorda. Vi lyssnar, hjälps åt och jobbar för att dra åt samma håll. Här finns möjligheterna för dig som vill skapa, bygga, förändra, uppleva och utvecklas. Helsingborg är staden för dig som vill något. På vård- och omsorgsförvaltningen arbetar vi med människor. Riktiga människor. Människor som, precis som du, lever livet. Vi är cirka 3000 medarbetare - från undersköterskor, sjuksköterskor och arbetsterapeuter till ekonomer, utredare och biståndshandläggare som på olika sätt bidrar till att stadens äldre och personer med funktionsnedsättning ska kunna leva ett rikt och självständigt liv.

Nytt år, nya utmaningar. Är du redo för ett nytt uppdrag?

Vård- och omsorgsförvaltningens måltidsorganisation MatOmsorg ansvarar för leverans av måltider till stadens vårdboenden, träffpunkter, korttidsenhet samt ett antal andra verksamheter. Enheten leds av kostchef och det är ca 30 medarbetare fördelade på fyra tillagningskök.

Vi söker en engagerad person som gillar mat, människor och utmaningar. Du får möjlighet att vara med i utvecklingen av måltidsorganisationens kvalitetsarbete och bidra till att öka kompetensen för och medvetandegöra måltidsfrågornas betydelse för hälsa inom våra verksamheter.

Vill du vara med och göra skillnad? Välkommen med din ansökan redan idag!

Arbetsbeskrivning

Som måltidsutvecklare har du ett initialt ansvar för uppbyggande av Mashie kostdataprogram och implementering av programmet i den dagliga driften samt i fortsättningen underhålla kostdatasystemet (vi avvecklar nuvarande system under året). Du ska inspirera, utveckla och införa arbetsmetoder för att höja kvaliteten på maten som lagas och serveras i MatOmsorgs kök. Det handlar om måltider levererade till boenden och restauranger på våra mötesplatser.

Du ska också tillämpa och genomsyra måltidsarbetet med stadens miljömål för hållbar utveckling och för att minska vårt matsvinn. Vidare ska du ha en helhetssyn för stadens, förvaltningens, och matgästens bästa i utvecklings- och förändringsarbetet. Du kommer också att ingå arbete med HACCP och egenkontrollprogram i dina arbetsuppgifter, genom att stötta och utbilda personal inom alla våra verksamheter.

Vi erbjuder dig ett omväxlande, ansvarsfullt och stimulerande arbete med möjligheter till egen utveckling. Arbetsplatsen är rökfri och hälsomedveten. Som anställd får du ett friskvårdsbidrag på 3000 kronor per år samt tillgång till en förmånsportal fylld med förmåner och erbjudanden. Vi tillämpar önskad sysselsättningsgrad, vilket innebär att du bestämmer hur många procent du vill arbeta. 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en kandidatexamen som kostekonom (eller kostvetare), har läst gastronomiprogram på yrkeshögskola eller annan likvärdig utbildning. Du måste också ha med dig en utbildning inom livsmedelssäkerhet i bagaget. B-körkort är ett krav.

Vi behöver dig som är kunnig inom anpassade måltider och som har erfarenhet samt förståelse för samband mellan teoretisk måltidsplanering och praktiskt genomförande. Du har goda IT-kunskaper och arbetar på ett systematiskt och metodiskt sätt.

Du har ett genuint intresse för att arbeta med människor och har kunskap om måltiden och dess betydelse i större sammanhang. Du har lätt för att samarbeta, är lösningsfokuserad samt har förmåga att möta andra och anpassa dig till olika situationer. Du är en duktig kommunikatör och kan uttrycka dig väl på svenska i både tal och skrift. Du är bra på att skapa goda relationer till kunder och personal på olika nivåer i förvaltningens organisation. Du bygger även effektiva kontaktnätverk inom och utanför organisationen. Du söker möjligheter till förbättring av organisationen och är inte rädd att presentera och uppfinna effektiva förändringsinitiativ. 

Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete i storkök och av kostdataprogrammet Mashie samt projektledning.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrig information

Sista ansökningsdag: 2020-01-21

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse. Provanställning om 6 månader kan komma att tillämpas.

Antal tjänster: 1

Helsingborgs stad arbetar mot diskriminering och för främjande av alla människors lika rättigheter och möjligheter. Sökande oavsett bakgrund är välkomna att söka till Helsingborgs stad. Tjänsten tillsätts under förutsättning att tjänsten inte behöver tas i anspråk för redan tillsvidareanställda medarbetare. Innan anställning kommer vi att begära att du lämnar utdrag ur Polismyndighetens belastningsregister 9 §, enskild person, PM 442.3 (15-11-16) i oöppnat kuvert. Denna ska tas med till intervju. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Helsingborgs stad använder vi rekryteringsverktyget ReachMee. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan via ReachMee genom att klicka på ansökningslänken i annonsen. Har du några frågor kan du kontakta kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Fackliga företrädare https://intranat.helsingborg.se/hr/samverkan-och-delaktighet/fackliga-foretradare/ Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.
{