Matlagare till Kungshults tillagningskök

Du vill något. Det vill vi med! Vi vill skapa värde och bidra till livskvalitet för våra invånare, företag, organisationer och besökare. Vi gör det genom att lyssna, hjälpas åt, testa, lära oss och sen testar vi igen. Här är allt möjligt för dig som vill skapa, förändra, vårda, bygga, vägleda, utvecklas och göra skillnad. För Helsingborg är staden för dig som vill något.

Om arbetsplatsen

På vård- och omsorgsförvaltningen arbetar vi med människor. Riktiga människor. Människor som, precis som du, lever livet. Vi är cirka 3000 medarbetare – från undersköterskor, sjuksköterskor och arbetsterapeuter till ekonomer, utredare och biståndshandläggare som på olika sätt bidrar till att stadens äldre och personer med funktionsnedsättning ska kunna leva ett rikt och självständigt liv.

Tror du att god, vacker och näringsriktig mat är en viktig del i att skapa livskvalitet? Bra, då tänker vi på samma sätt och vill gärna att du ska bli en del av vårt team.

Tillsammans med oss får du möjlighet att forma arbetet för att verkligen göra skillnad för dagens och morgondagens helsingborgare. Vi siktar mot att bli ett av Sveriges bästa äldreomsorgskök!  

Välkommen med din ansökan redan idag!

Arbetsbeskrivning

Innan vi beskriver arbetet så vill vi börja med det viktigaste: din hälsa. Vi vet att det allra viktigaste som finns för en organisation är medarbetare som trivs, som mår bra och som kan arbeta på ett hälsosamt och hållbart sätt.

Vi vill att du håller dig frisk. Därför får du upp till 3000 kronor per år i friskvårdsbidrag, som du kan använda på allt från massage och träningskort till minigolf, bowling och sportfiske. Arbetsplatsen är rökfri och hälsomedveten.

Men arbetsuppgifterna då? Hur ser de ut? Som kock eller måltidsbiträde på Kungshults tillagningskök har du tillgång till utrustning för att laga mat från grunden. Du arbetar i team, dagtid och varannan helg, tillsammans med andra kockar, måltidsbiträden och köksansvarig. Måltiderna som tillagas, lunch och kvällsmat, är främst som utleverans till vårdboenden, korttidsenheten, träffpunkter och LSS-enheter – alla dagar i veckan, året runt. I dagsläget lagar vi ca 1300 portioner om dagen, varav en stor del är anpassade måltider/specialkost.

I dina arbetsuppgifter ingår även egenkontroller i enlighet med gällande lagstiftning, beställningar, att hantera varuleveranser, städning och renhållning samt alla andra sysslor som kan förekomma i ett tillagningskök modell större.

Hur arbetar vi för att sträva mot att bli ett av Sveriges bästa äldreomsorgskök? Vi lägger stort fokus på att skapa en god livskvalitet för kunden. Vi söker därför dig som vill fortsätta driva en god utveckling av måltiderna, med särskild fokus på framtidens gröna mat och hänsyn till vårt miljöarbete. För oss är det viktigt med gott bemötande och att alltid ha kundens välbefinnande i fokus. Vi söker dig som är trygg, stabil och har självinsikt. Du är lugn och kontrollerad i stressituationer och samarbetar bra med andra människor. Du har ett gott omdöme och tar ansvar för dina uppgifter och vågar samtidigt säga ifrån om något känns fel.

Kvalifikationer

Vi tror att du som söker är intresserad och passionerad i din matlagning och känner en yrkesstolthet som matlagare. Du har såklart en storhushållsutbildning eller kockutbildning, med minst ett år yrkeserfarenhet av arbete i tillagningskök/storhållskök eller liknande med dig i bagaget. Vi tror också att du är självgående och strukturerad, ser helheten och strävar efter att du och arbetslaget håller högsta kvalitet. 

Skulle du ha erfarenhet av att arbeta utifrån i kostdatasystemet Mashie (eller liknande system) samt kan hantera dietmatlagning och konsistensanpassade måltider ser vi det som fördelaktigt. Kunskaper inom ny teknik och köksutrustning är också ett stort plus.

Vi ser fram emot att få ta del av ditt aktuella och informativa CV och i ditt personliga brev vill vi gärna att du berättar kort om varför du vill arbeta hos oss, vad du gör nu och på vilket sätt din samlade kunskap och erfarenhet gör att du passar i just den här rollen.

Övrig information

Sista ansökningsdag: 2022-07-24

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid/deltid enligt överenskommelse

Tillträdesdatum: 2022-09-01 eller enligt överenskommelse

Antal tjänster: 2

Helsingborgs stad arbetar mot diskriminering och för främjande av alla människors lika rättigheter och möjligheter. Sökande oavsett bakgrund är välkomna att söka till Helsingborgs stad. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Helsingborgs stad använder vi rekryteringsverktyget ReachMee. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan via ReachMee genom att klicka på ansökningslänken i annonsen. Innan möjlig anställning kommer en bakgrundskontroll ske. I de fall där kontroll av utdrag ur belastningsregister är lagstadgat kommer även detta att genomföras. Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska kontakta rekryterande chef i annonsen som kommer guida dig vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka digitalt via ansökningslänken. Fackliga företrädare https://intranat.helsingborg.se/hr/samverkan-och-delaktighet/fackliga-foretradare/ Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Information

Referens:
3073

Publicerad:
2022-06-22

Omfattning:
Heltid

Ort:
Skåne län, Helsingborg

Förvaltning:
Vård- och omsorgsförvaltningen - Verksamheten

Kontakt

Jenny Håkansson

Kostchef

phone 0732-31 15 55

Benno Runesson

Köksansvarig

phone 0731-54 58 71