Pedagog i slöjd och estetisk verksamhet till särskolan i Påarp

Du vill något. Det vill vi med! Vi vill skapa värde och bidra till livskvalitet för våra invånare, företag, organisationer och besökare. Vi gör det genom att lyssna, hjälpas åt, testa, lära oss och sen testar vi igen. Här är allt möjligt för dig som vill skapa, förändra, vårda, bygga, vägleda, utvecklas och göra skillnad. För Helsingborg är staden för dig som vill något.

Helsingborgs stads skolor är en resursstark och värdestyrd organisation. Här blir du som medarbetare en viktig del i vår gemensamma vision att skapa den bästa skolan för varje barn och elev. https://skoljobb.helsingborg.se/

Om arbetsplatsen

Strax utanför Helsingborg hittar du Påarps skola, en F-9 skola med samverkansgrupp och särskola, cirka 480 elever. Skolan är belägen i ett lummigt grönområde mitt i byn och förmedlar känslan av en liten skola i stort format. Hos oss möter du lyhörda kollegor i en naturlig delarkultur där du blir ett viktigt bidrag till en skola i utveckling. Vi arbetar för att skapa plats och utrymme för alla barn och elever att växa.

En av våra medarbetare i särskolan går vidare i nya utmaningar inom Helsingborgs stad skolor och vi söker nu dig som brinner för att göra skillnad för våra elever och älskar kreativt skapande!

Arbetsuppgifter

Som pedagog i slöjd och estetisk verksamhet väcker du kreativitet och skaparglädje hos eleverna och visar vägar till att utveckla varje elevs kreativitet och motoriska färdigheter. Du kommer att ha en stor frihet i att utforma undervisningen inom kreativt skapande.

Som viktiga redskap i vårt arbete ingår planering och uppföljning av den dagliga undervisningen både enskilt och tillsammans med kollegorna. På så sätt kan vi möta och utmana alla våra elever på bästa sätt där goda relationer är grunden för ett gott samarbete med våra elever och deras vårdnadshavare.

Kvalifikationer

Du är legitimerad lärare i slöjd och har erfarenhet av kreativt skapande. Det är meriterande om du har erfarenhet från arbete inom särskola.

Din kommunikativa förmåga präglas av öppenhet, inlyssnande och tydlighet och du skapar goda relationer med elever, vårdnadshavare och kollegor. Din förmåga till samarbete och samverkan är mycket god. Vår ”delarkultur” är naturlig och självklar för dig. Tillsammans med kollegor, eleven och vårdnadshavaren drivs du av att hitta bästa möjliga sätt för måluppfyllelse och lust till lärande för eleven. Din värdegrund speglar skolans läroplan.

Övrig information

Sista ansökningsdag: 5 oktober

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Omfattning: 50-75%

Tillträdesdatum: Snarast möljligt

Varaktighet: Till och med 30 juni 2023

Antal tjänster: 1

I Helsingborgs stad gillar vi olika. Vi strävar efter att våra medarbetare ska spegla våra invånare och värnar om det värde som jämn könsfördelning samt mångfald tillför våra verksamheter. Tjänsten tillsätts under förutsättning att tjänsten inte behöver tas i anspråk för redan tillsvidareanställda medarbetare. Om du blir erbjuden tjänst inom förskola och skola eller öppen fritidsverksamhet ska du uppvisa giltigt utdrag från polisens belastningsregister För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Helsingborgs stad använder vi rekryteringsverktyget ReachMee. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan via ReachMee genom att klicka på ansökningslänken i annonsen. Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska kontakta rekryterande chef i annonsen som kommer guida dig vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka digitalt via ansökningslänken. Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Information

Referens:
3379

Publicerad:
2022-09-20

Omfattning:
Deltid

Ort:
Skåne län, Helsingborg

Förvaltning:
Skol- och fritidsförvaltningen

Kontakt

Maria Wikström

Rektor

phone 042-105758

email maria.wikstrom@helsingborg.se

Lärarförbundet (Teachers' union)

phone 042-10 54 94

email lararforbundet@helsingborg.lararforbundet.se

Lärarnas riksförbund Facklig organisation

phone 042-10 59 98