Pedagogisk utvecklare med inriktning på digitalisering

Du vill något. Det vill vi med! Vi vill skapa värde och bidra till livskvalitet för våra invånare, företag, organisationer och besökare. Vi gör det genom att lyssna, hjälpas åt, testa, lära oss och sen testar vi igen. Här är allt möjligt för dig som vill skapa, förändra, vårda, bygga, vägleda, utvecklas och göra skillnad. För Helsingborg är staden för dig som vill något.

Helsingborgs stads skolor är en resursstark och värdestyrd organisation. Här blir du som medarbetare en viktig del i vår gemensamma vision att skapa den bästa skolan för varje barn och elev. https://skoljobb.helsingborg.se/

Om arbetsplatsen

Vi på Pedagogiskt center ska stödja, inspirera och utmana personal i förskola och skola för att skapa bästa möjliga förutsättningar för barn och ungdomars lärande i Helsingborg. Här finns möjligheterna för dig att vara delaktig i olika utvecklingsprocesser. Pedagogiskt center är även en mötesplats för personal inom Skol-och fritidsförvaltningen. Här finns ett samordnat och kompetent stöd till verksamheten för att skapa inkluderande lärmiljöer och hög måluppfyllelse till barn och unga från förskola till gymnasiet. Din arbetsdag kommer att ha ett varierat och händelserikt innehåll med fokus på att arbeta med digitalisering i ett skolutvecklingsperspektiv. Det är viktigt med en kultur som präglas av generositet och att helheten är starkare än summan av delarna. Självklart har vi elevernas lärande i knivskarpt fokus.

Arbetsuppgifter

I tjänsten som Pedagogisk utvecklare med inriktning på digitalisering är du viktig i rollen att stödja verksamheten i arbetet med att öka digital kompetensen. Det innebär också att skapa och utveckla tekniska förutsättningar för att det ska stödja det pedagogiska och administrativa arbetet. Din roll kan ses som en brygga mellan den pedagogiska verksamheten och andra samarbetsparter. Du kommer vara en viktig samarbetspart till leverantörer och Digitaliseringsavdelningen i Helsingborgs stad i syftet är att utveckla arbetet med bl.a. lärplattformar, elevregister, databaser, integrationer. I dina möten med lärare och skolledare innebär det att du ska kunna föra dialog kring det pedagogiska arbetet med fokus på hur digitaliseringen kan stödja i arbetsprocessen. I uppdraget ingår även omvärldsbevakning kring digitalisering i förskola/skolan och omsätta det i handling – allt för att höja kvalitén i verksamheten för elevernas livslånga lärande. I detta uppdraget innebär det att hantera flera olika systemen både administrativt och tekniskt. Det innebär att tillsammans med kollegor bl.a att drifta digitala system och tjänster, samt handleda, rådgiva och supportera. Du är ett viktigt kugghjul för att inspirera till en kultur där erfarenhetsutbyte mellan varandra är det som präglar vardagsarbetet.

Kvalifikationer

– har hög digital kompetens med praktisk och teknisk erfarenhet av lärplattformar, elevegister, databaser, aggregerad data, integrationer samt iDP-lösningar och federerad inloggning som Skolfederationen
– är kommunikativ och kan på ett tydligt och engagerat sätt uttrycka dig i tal och skrift anpassat till aktuell målgrupp
– kan uttrycka dig väl i svenska språket i tal såväl som i skrift

Det är även meriterande att du har…
– pedagogiskt högskoleutbildning
– kunskap om XML och IT-standarder för skolan som SS 12000 (gränssnitt för informationsutbyte mellan verksamhetsprocesser i skolan), Elevinformation (AG04 antagningsinformation), EMIL (Education Information Markup Language, utbildningsbeskrivningar).
– kunskap och erfarenheter av mdm-lösningar
– erfarenheter av projektledning/driva utvecklingsarbete
– erfarenhet av att administrera och drifta skoladministrativa system
– erfarenhet av hur olika digitala lärverktyg kan komplettera varandra pedagogiskt och administrativt
– erfarenhet av uppdraget som IKT-pedagog för att i den rollen stödja kollegor

Beskrivning som person

Som person söker vi dig som har en bred digital kompetens både gällande användning och teknik. Du visar ett stort engagemang, ansvarstagande och förmågan att planera och driva processer framåt. Du ser på sakers långsiktiga betydelse och vidare konsekvenser och anpassar handlingar efter detta. Du har ett stort intresse av att möta framtidens utmaningar i ett digitalt samhälle i en föränderlig värld. 

Övrig information

Sista ansökningsdag:  2021-01-24

Anställningsform: Tillsvideareanställning

Omfattning: 100 %

Tillträdesdatum: Snarast eller enligt överenskommelse

Antal tjänster: 1

I Helsingborgs stad gillar vi olika. Vi strävar efter att våra medarbetare ska spegla våra invånare och värnar om det värde som jämn könsfördelning samt mångfald tillför våra verksamheter. Tjänsten tillsätts under förutsättning att tjänsten inte behöver tas i anspråk för redan tillsvidareanställda medarbetare. Om du blir erbjuden tjänst inom förskola och skola eller öppen fritidsverksamhet ska du uppvisa giltigt utdrag från polisens belastningsregister För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Helsingborgs stad använder vi rekryteringsverktyget ReachMee. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan via ReachMee genom att klicka på ansökningslänken i annonsen. Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska kontakta rekryterande chef i annonsen som kommer guida dig vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka digitalt via ansökningslänken. Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Information

Referens:
1221

Publicerad:
2021-01-22

Omfattning:
Heltid

Ort:
Skåne län, Helsingborg

Förvaltning:
Skol- och fritidsförvaltningen

Kontakt

Mona Andersson

Teamchef

email mona.m.andersson@helsingborg.se

Vision Facklig organisation

phone 042-10 50 93

Lärarförbundet Facklig organisation

phone 042-10 54 94

email lararforbundet@helsingborg.lararforbundet.se

Lärarnas riksförbund Facklig organisation

phone 042-10 59 98

Kontakta kommunen — En väg in

När du kontaktar oss är det kommunvägledarna på Helsingborg kontaktcenter som tar hand om dina frågor.

Öppettider

  • Måndag-onsdag 08:00-17:00
  • Torsdag 08:00-18:00
  • Fredag 08:00-17:00
Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Chatta

Få svar direkt – chatta med en kommunvägledare

Starta chatt chevron_right

Mejla

Få svar inom 24 timmar kontaktcenter@helsingborg.se

Skicka mejl chevron_right

Besök

På grund av covid-19 har vår lokal på Stortorget 17 stängt för besök

Visa karta chevron_right

Ring

Prata med en kommunvägledare på telefon 042-10 50 00

Ring chevron_right