Ansök

Planchef till Stadsbyggnadsförvaltningen

Du vill något. Det vill vi med! Hos oss går vi från vilja till handling så här har du alla förutsättningar att påverka och få saker gjorda. Vi lyssnar, hjälps åt och jobbar för att dra åt samma håll. Här finns möjligheterna för dig som vill skapa, bygga, förändra, uppleva och utvecklas. Helsingborg är staden för dig som vill något.

Om arbetsplatsen

Vill du vara en del i byggandet av Sveriges mest attraktiva och innovativa stad? Vill du driva frågor för en väl gestaltad och god byggd miljö? Har du ett genuint intresse av samhällsbyggnadsfrågor och ser värdena i att arbeta för medborgarna i en politiskt styrd organisation? Månar du som ledare om att skapa engagemang, arbetsglädje och delaktighet? Läs isåfall vidare, det här kan vara jobbet för dig!

På enheten för detaljplanering är vi cirka 20 medarbetare bestående av arkitekter, planeringsarkitekter, landskapsarkitekter och samhällsplanerare. Enheten är uppdelad i två team utifrån uppdragen. Vi arbetar med att planera och möjliggöra utvecklingen av Helsingborg, bland annat genom framtagandet av detaljplaner. Hos oss arbetar vi med stor variation av stadsplaneringsuppdrag. Det kan vara projekt som rör till exempel lokaliseringsstudier, kulturmiljöprogram samt gestaltningsfrågor och juryarbeten i markanvisningar och parallella uppdrag. Vi deltar också i större stadsutvecklingsprojekt och företräder stadsbyggnadsfrågorna. Enheten för detaljplanering har ett tätt samarbete med övriga enheter och avdelningar på förvaltningen och arbetar med externa samarbetspartners och aktörer för att utveckla kommunen för våra invånare, verksamhetsutövare och besökare.

Arbetsuppgifter 

Som chef för detaljplaneringsenheten kommer du att arbeta med chef- och ledarfrågor, men också arbeta med verksamhetsutveckling och samordning på enheten. Du har direkt personalansvar för cirka 20 medarbetare samt är ansvarig för enheten med personal-, budget- och verksamhetsansvar. Du deltar aktivt i avdelningens ledningsgrupp tillsammans med avdelningschef och enhetschefskollegor. Du arbetar för att andra ska lyckas genom att bygga relationer, skapa förtroende och uppmuntra innovation. Du kommer vara en nyckelperson för att dina medarbetare ska kunna nå sina och verksamhetens mål. Du företräder din enhet gentemot politiken och invånarna i Helsingborgs stad.

Kvalifikationer

För att trivas i rollen behöver du ha stor och bred erfarenhet i frågor som rör stadsplanering, fysisk planering och strategisk planering. Du trivs i ett högt tempo och leder genom hög tilltro till dina medarbetare. Du vill arbeta med gruppens utveckling och ser vikten av att nyttja medarbetarnas styrkor, perspektiv och kompetenser. Eftersom samhällsutvecklingen går snabbt, är det viktigt att du är engagerad och intresserad av förändringsledning.

Vi söker dig som har:

  • Relevant Universitets/Högskoleutbildning inom stadsplanering, arkitektur eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer vara motsvarande.
  • Flerårig och bred erfarenhet av arbete inom stadsplanering, fysisk planering och strategisk planering.
  • Erfarenhet av att ha arbetat med gestaltningsfrågor.
  • Kunskaper i Plan- och bygglagen och Miljöbalken.
  • God svenska i tal och skrift.
  • Körkort B.  

Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av arbete med detaljplanering, offentlig sektor samt tidigare har arbetat i en ledande position. Det är även meriterande om du har erfarenhet av budgetarbete och resultatansvar.

Som person tror vi att du agerar på eget initiativ, får saker att hända och tar ansvar för resultat. Du är trygg i din yrkeskompetens och är en passionerad stadsbyggare som ständigt vill utvecklas framåt inom ditt område. Du har god kommunikationsförmåga samt är analytisk och har god organisatorisk medvetenhet. Som ledare är du kommunikativ, lyssnande, värdesätter samarbete och månar om att skapa engagemang, arbetsglädje och delaktighet. 

Hos Helsingborgs stad eftersträvar vi nytänkande, engagemang och resultatfokus i kombination med balans i livet. 

Om du tycker det är spännande och intressant att vara en del i byggandet av Sveriges mest attraktiva och innovativa stad välkomnar vi Din ansökan!

 

Övrig information

Caroline Markusson, rekryteringskonsult nås på telefon 0733-262313, under veckorna 29-31 nås hon på 070-4419310

Björn Bensdorp Redestam nås på telefon 0732-311425 men har semester under veckorna 28-32

Sista ansökningsdag:  200821

Anställningsform: Tillsvidare

Omfattning: Heltid

Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse

Varaktighet: Tillsvidare

Antal tjänster: 1

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Helsingborgs stad använder vi rekryteringsverktyget ReachMee. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan via ReachMee genom att klicka på ansökningslänken i annonsen. Har du några frågor kan du kontakta kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Fackliga företrädare https://intranat.helsingborg.se/hr/samverkan-och-delaktighet/fackliga-foretradare/ Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.
{